Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Suplimentare de 5 miliarde pentru suferinzi

• aceasta este suma cu care CAS Neamt a suplimentat vineri, 15 iunie, sumele alocate farmacistilor pe iunie • pentru că, initial, fondurile alocate pentru luna în curs au fost de numai 11,5 miliarde de lei, pînă acum s-au mai făcut suplimentări în valoare de 9,5 miliarde •

Fondul alocat în luna iunie farmaciilor nemtene aflate în relatie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamt pentru medicamente compensate si gratuite a fost suplimentat vineri, 15 iuie, de către forul plătitor cu 500.000 lei, adică 5 miliarde de lei vechi.
Decizia CAS Neamt de a mai repartiza farmaciilor sume destinate asistentei cu medicamente în ambulatoriu a fost un răspuns la sesizarea farmacistilor din judet care joi, 14 iunie, îsi epuizaseră fondurile repartizate lunii în curs si nu mai onorau retete cu si fără contributie personală. Potrivit precizărilor făcute de către economist Gabriela Zamfir, director al Departamentului Plan Dezvoltare si Relatii cu Furnizorii din cadrul CAS Neamt, cei 500.000 de lei cu care s-au suplimentat fondurile provin din fondul de rezervă de 15% al unitătii, aflat la dispozitia presedintelui institutiei.
În consecintă, cele 85 de farmacii nemtene aflate în relatie contractuală cu CAS Neamt au reluat, ieri, eliberarea medicamentelor gratuite si compensate.
La începutul anului, cînd farmacistii au negociat si semnat contractele cu forul plătitor, au fost de acord ca în cel de al treilea trimestru al anului să aibă repartizate fonduri mai putine, avînd în vedere că, fiind vară, bolile acute sînt mult mai putine.
Conform precizărilor făcute de către Carmen Curalariu, purtător de cuvînt al CAS Neamt, pentru luna iunie farmaciile au primit suma de 1,149 milioane lei, adică 11,5 miliarde de lei vechi. Din suma totală, 400.000 lei au fost destinate medicatiei bolnavilor cu afectiuni cronice protejate. În consecintă, primii nemteni care au intrat în posesia medicatiei de care au nevoie pentru tratamentele prescrise au fost, ca în fiecare lună, bolnavi cu astfel de afectiuni, care au stat la coadă la farmacii încă din ziua întîi a lunii.
Ca atare, banii destinati medicatiei compensate si gratuite s-au epuizat în cîteva zile, iar forul finantator a mărit valoarea de contract a farmaciilor cu 400.000 lei, mai exact 4 miliarde de lei vechi, aducînd sume din trimestrele III si IV ale anului în curs.
După cum declara, recent, jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, ori de cîte ori situatia o va impune, se vor suplimenta fondurile destinate medicamentelor gratuite si compensate, astfel încît nici populatia să nu sufere din acest punct de vedere, dar si consumul de medicamente să fie tinut sub control. Pentru luna aceasta, conducerea CAS Neamt a luat în calcul un total de aproximativ de 2,5 milioane de lei (25 miliarde de lei vechi).

Articol afisat de 960 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective