Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pensionarii nemteni ies în stradã

• membrii Sindicatului Pensionarilor vor picheta, marti, sediul Prefecturii • acestia vor înmîna reprezentantului Guvernului în teritoriu un memoriu în care îsi vor expune nemultumirile •

Sindicatul Judetean Neamt al Pensionarilor a anuntat cã pregãteste, pentru marti, 19 iunie, un protest în fata Prefecturii, solidarizîndu-se, astfel, cu toate organizatiile de pensionari din tarã, care vor manifesta la aceeasi datã. Începînd cu ora 9, vîrstnicii nemteni vor picheta sediul institutiei publice, dorind sã arate forurilor superioare nemultumirile legate de traiul de zi cu zi.
„Doresc ca manifestarea de la Neamt, cu participarea a circa 150 de pensionari, reprezentanti din toate organizatiile din judet, sã fie decentã, fãrã bruscãri si agresivitãti, fãrã busculadã. Pe plan local si judetean, nu avem de ce ne plînge, am avut mereu întelegere din partea autoritãtilor. Cu acest prilej, vom oferi prefectului Toader Mocanu o scrisoare prin care sã ducã vestea la Guvern cã vîrsnicilor li s-a umplut paharul rãbdãrii. Si prin care sã-i reamintim cã, din februarie anul curent, cînd i s-a fãcut o invitatie la Federatie ca sã discute problema pensionarilor din România, n-a onorat-o nici pînã la aceastã datã, cu toate cã termenul limitã era sfîrsitul lunii mai. Considerãm cã este si indiferentã, dar si obrãznicie fatã de viata pensionarilor din România si metodã de intimidare, avînd în vedere cã viitorul lor e scurt, cã sînt oameni care se duc... Dar dacã se duc, cerem sã nu se ducã într-un cadru disperat. Este primul Guvern care nu s-a interesat de soarta bãtrînilor din tarã si noi nu cunoastem ce va fi mai departe. E trist faptul cã pensionarii sînt folositi în scopuri electorale, starea lor materialã si de sãnãtate precarã fãcîndu-i naivi si creduli în promisiuni. Noi, ca sindicat, nu facem politicã, chiar dacã avem membri din toate partidele. Noi facem o politicã socialã, apãrînd drepturile persoanelor, dorind ca legile sã fie pentru om, pentru propãsirea unei vieti decente“, a declarat Gheorghe Vadana, presedintele Sindicatului Judetean al Pensionarilor Neamt.
Ion Latu, prim-vicepresedinte al Uniunii Judetene CNSLR Frãtia a spus: „Am fost solicitat sã sprijin sindicatele de pensionari. Sînt lucruri arhicunoscute cu care se confruntã majoritatea vîrstnicilor, în afarã de promisiuni neonorate din varii motive. La ei ajung sume derizorii si pentru traiul zilnic, si pentru sãnãtate, în timp ce se cheltuiesc bani pentru multe alte scopuri fãrã importantã majorã. Faptul cã aceste forme de protest se fac în mod organizat în toatã tara, înseamnã cã, într-adevãr, nu e bine“.
În încheiere, Radu Toma, presedinte executiv al Sindicatului Judetean Neamt al Pensionarilor si al municipiului Piatra Neamt, a prezentat rolul benefic al acestei organizatii de vîrstnici, formatã în jurul unui nucleu creat cu un deceniu în urmã si care a ajuns sã numere peste trei mii de membri.

Articol afisat de 1501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Maria STUPCANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective