Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Peste 6.500 de elevi „încep“emotiile capacitătii

• sesiunea presupune trei probe • primele rezultate se vor afia pe 24 iunie, iar cele finale (de după contestatii), pe 28 iunie •

6.572 de elevi din judetul Neamt, care au terminat clasa a VIII-a, intră, de astăzi, în examenele pentru sustinerea testelor nationale.
Pentru buna desfăsurare a examenului din acest an, Inspectoratul Scolar si directorii unitătilor scolare din judet au efectuat o campanie de informare a părintilor si elevilor, încă din timpul anului scolar.
Conform graficului elaborat de minister, încă din luna mai au fost tipărite si distribuite gratuit, în teritoriu, brosuri cu planurile de scolarizare ale liceelor si grupurilor scolare.
Practic, examenul este primul din seria celor extrem de importante pentru elevi, de promovarea testelor depinzînd admiterea în clasa a IX-a de liceu. Examenul se sustine într-o sesiune unică, iar cei care nu reusesc să obtină media generală peste 5 si să promoveze nu mai au o a doua sansă anul acesta. Elevii din Neamt trebuie să sustină trei probe obligatorii - la limba si literatura română, la matematică si la istoria românilor sau geografie, la alegere. Rolul testelor nationale este acela de a realiza selectia si repartizarea absolventilor din ciclul gimnazial în clasa a IX-a. Admiterea se realizează computerizat, în baza mediei generale de admitere. Aceasta este reprezentată în proportie de 50% de media generală la testele nationale, celelalte 50 de procente reprezentîndu-le media de absolvire a claselor V-VIII. Se pot prezenta elevii care au promovat clasa a VIII-a în seria curentă, precum si cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de vîrstă. Candidatii care nu vor obtine media generală de cel putin 5 îsi vor putea continua studiile doar la scolile de arte si meserii, unde admiterea nu este conditionată de promovarea testelor nationale. Orice candidat care este nemultumit de nota primită poate depune contestatie. Dacă după rezolvarea acesteia, nota primită nu este mai mare sau mai mică fată de prima notă cu 0,5 puncte, se păstrează nota acordată initial. Pentru lucrările care initial au primit note cuprinse între 4,50 si 4,99 (inclusiv cele două extreme), sau o notă cel putin egală cu 9,50, dar au fost contestate, nota definitivă va fi cea acordată de comisia de contestatii. La diferente mai mari de 1,50 puncte între prima si a doua notă, se constituie o altă comisie de evaluare. Lucrările se secretizează din nou si nota finală va fi cea acordată de a treia comisie de evaluare.
Prima zi a sesiunii de examen a testelor nationale este luni, 18 iunie - limba si literatura română, 20 iunie - matematică, 21 iunie - geografia României sau istoria românilor. Rezultatele se vor afisa pe 24 iunie, în aceeasi zi în care se vor putea depune contestatiile. Acestea vor fi solutionate în perioada 25-27 iunie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 28 iunie.

Articol afisat de 1530 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective