Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Victimele caniculei

Victimele caniculei

• 25 de persoane au ajuns Ă®n ultimele doua zile la spital, necesitĂ®nd Ă®ngrijiri medicale din cauza problemelor de sanatate provocate de canicula • acestea au suferit spasmofilii si insolatii usoare • cĂ®tiva copii au fost tratati la Pediatrie •

Canicula continua sa faca victime printre nemteni. ĂŽn ultimele doua zile, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt circa 25 de pacienti care au necesitat Ă®ngrijiri medicale din cauza caldurii excesive. Potrivit precizarilor facute de catre doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a celei mai mari unitati sanitare din judet, pacientii care au ajuns la spital nu erau Ă®n stare grava, cei mai multi dintre ei au venit pe picioarele lor si au avut neplaceri din cauza deshidratarii. Cei mai multi acuzau dureri de cap, ameteala si un usor dezechilibru. „Din fericire, nu au fost cazuri grave, drept dovada, dupa ce li s-a administrat tratamentul specific de rehidratare, Calciu intravenos si vitamine, si eventual cĂ®te un Algocalmin, au plecat acasa. A fost vorba despre insolatii usoare si spasmofilii care au creat disconfort persoanelor de toate vĂ®rstele. ĂŽn ultimele doua zile, serviciul nostru nu a avut Ă®n Ă®ngrijire pacienti care sa fi suferit lipotimii si sa fi cazut Ă®n strada. Nu am avut cardiaci, nici accidente vascular-cerebrale, nici pacienti cu infarct. Astfel, principala recomandare de care ar trebui sa tina cont toata lumea este aceea de a se consuma minimum doi litri de apa zilnic, de preferinta minerala, dar e buna si aceea de la chiuveta. ĂŽn afara de asta, pe cĂ®t posibil, trebuie evitata expunerea la soare, mai ales Ă®ntre orele 11-17“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a Spitalului Judetean Neamt.
Si cadrele medicale ale sectiei Pediatrie din cadrul aceleiasi unitati sanitare au avut în îngrijire, în ultimele zile, cazuri de insolatie usoara care nu au necesitat internare. Cei mai multi dintre copiii cu insolatii care au ajuns aici au recunoscut ca au stat la plaja fara sa îsi acopere capul.
Conform precizarilor facute de catre doctor Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt, aceasta institutie nu a înregistrat ieri solicitari pentru persoane care sa fi avut de suferit din cauza caniculei. În schimb, sîmbata, cadrele medicale ale statiilor de Ambulanta din tot judetul au avut în îngrijire si au transportat la spitalele cele mai apropiate sapte pacienti carora li s-a facut rau din cauza caldurii excesive.

Articol afisat de 1434 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective