Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sănătatea trebuie „resuscitată“ cu fonduri

• Casa de Asigurări Neamt nu mai are fonduri de medicamente, spitale si ambulantă pentru ultimele două luni ale anului • sefa CJAS Neamt a făcut lobby pe la toti parlamentarii, pentru a obtine suplimentarea de 10% • deputatul Ioan Munteanu promite că în toamnă va face presiuni să vină resurse de la Casa Natională •

Sănătatea e pe cale să-si consume ultimele resurse financiare alocate pentru acest an, riscînd să rămînă fără bani pentru ultimele două luni din 2007. Situatia nu a ajuns încă în punct critic, dar, de îngrijorare, mai-marii judetului au început, deja, să caute ajutor în toate părtile, înainte de a se ajunge în impas. Ca aspect pozitiv, e de remarcat faptul că pe această problemă s-au depăsit granitele de partid, toti factorii implicati căutînd să rezolve problema, fie că sînt la putere sau în opozitie, fie că sînt directori sau parlamentari. Presedintele CJAS Neamt, Daniela Soroceanu, a apelat atît la superiorii din Sănătate, cît si la parlamentarii de diferite coloraturi politice să facă lobby pentru bani. Casa de Asigurări Neamt dispune de o sumă insuficientă pentru a acoperi toate serviciile medicale în ultima parte a anului, atît pe partea de medicamente, cît si pe cea de spitale si ambulantă. Deputatul Ioan Munteanu a fost informat de reprezentantul PSD în Consiliul de Administratie al CJAS că nu mai sînt bani la Casă si a promis, ieri, că în toamnă, imediat ce începe sesiunea parlamentară, va face presiuni să fie alocate resurse de la Casa Natională de Asigurări de Sănătate. „Este o problemă care trebuie să fie rezolvată si nu trebuie să fie un concurs între noi cine o rezolvă primul. Important este să vină acesti bani, pentru că de ei depinde sănătatea cetătenilor. Nu trebuie să facem campanie electorală pe această temă, ci pur si simplu să găsim solutii“, a declarat Ioan Munteanu.
Daniela Soroceanu spune că ar fi suficient un plus de 10% din rezerva strategică a CNAS. „Pe ultimul trimestru al anului în curs, într-adevăr avem o sumă insuficientă pentru toate serviciile medicale, pe mai multe domenii de asistentă medicală. Se includ aici medicamentele, activitatea spitalicească si ambulanta. Este o chestiune cunoscută încă de la începutul anului. Am făcut lobby, atît prin intermediul factorului politic, cît si din domeniul sănătătii, pentru suplimentarea sumelor, indiferent de variantă sau de partid. Dacă domnul deputat Ioan Munteanu poate face lobby pentru noi, chiar ne bucurăm. De altfel, toti membrii Consiliului de Administratie al CJAS Neamt au făcut lobby în acest sens. Cele mai problematice sînt ultimele două luni ale anului, sumele fiind insuficiente pentru functionarea în parametrii normali. Dacă din rezerva Casei Nationale ni s-ar acorda o rezervă de 10 procente, ne-am descurca rezonabil“, a declarat Daniela Soroceanu, presedinte-director general al CJAS Neamt.
Nu este pentru prima dată cînd banii alocati sînt insuficienti si se termină înainte de vreme. Anul trecut, Casa Judeteană de Asigurări de Sănătate a primit, initial, 114.635.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile medicale, sumă care a fost suplimentată ulterior prin rectificări pînă la 140.045.930 de lei.

Articol afisat de 1254 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE, M. CONSTANTINESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective