Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãnãtatea trebuie „resuscitatã“ cu fonduri

• Casa de Asigurãri Neamt nu mai are fonduri de medicamente, spitale si ambulantã pentru ultimele douã luni ale anului • sefa CJAS Neamt a fãcut lobby pe la toti parlamentarii, pentru a obtine suplimentarea de 10% • deputatul Ioan Munteanu promite cã în toamnã va face presiuni sã vinã resurse de la Casa Nationalã •

Sãnãtatea e pe cale sã-si consume ultimele resurse financiare alocate pentru acest an, riscînd sã rãmînã fãrã bani pentru ultimele douã luni din 2007. Situatia nu a ajuns încã în punct critic, dar, de îngrijorare, mai-marii judetului au început, deja, sã caute ajutor în toate pãrtile, înainte de a se ajunge în impas. Ca aspect pozitiv, e de remarcat faptul cã pe aceastã problemã s-au depãsit granitele de partid, toti factorii implicati cãutînd sã rezolve problema, fie cã sînt la putere sau în opozitie, fie cã sînt directori sau parlamentari. Presedintele CJAS Neamt, Daniela Soroceanu, a apelat atît la superiorii din Sãnãtate, cît si la parlamentarii de diferite coloraturi politice sã facã lobby pentru bani. Casa de Asigurãri Neamt dispune de o sumã insuficientã pentru a acoperi toate serviciile medicale în ultima parte a anului, atît pe partea de medicamente, cît si pe cea de spitale si ambulantã. Deputatul Ioan Munteanu a fost informat de reprezentantul PSD în Consiliul de Administratie al CJAS cã nu mai sînt bani la Casã si a promis, ieri, cã în toamnã, imediat ce începe sesiunea parlamentarã, va face presiuni sã fie alocate resurse de la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate. „Este o problemã care trebuie sã fie rezolvatã si nu trebuie sã fie un concurs între noi cine o rezolvã primul. Important este sã vinã acesti bani, pentru cã de ei depinde sãnãtatea cetãtenilor. Nu trebuie sã facem campanie electoralã pe aceastã temã, ci pur si simplu sã gãsim solutii“, a declarat Ioan Munteanu.
Daniela Soroceanu spune cã ar fi suficient un plus de 10% din rezerva strategicã a CNAS. „Pe ultimul trimestru al anului în curs, într-adevãr avem o sumã insuficientã pentru toate serviciile medicale, pe mai multe domenii de asistentã medicalã. Se includ aici medicamentele, activitatea spitaliceascã si ambulanta. Este o chestiune cunoscutã încã de la începutul anului. Am fãcut lobby, atît prin intermediul factorului politic, cît si din domeniul sãnãtãtii, pentru suplimentarea sumelor, indiferent de variantã sau de partid. Dacã domnul deputat Ioan Munteanu poate face lobby pentru noi, chiar ne bucurãm. De altfel, toti membrii Consiliului de Administratie al CJAS Neamt au fãcut lobby în acest sens. Cele mai problematice sînt ultimele douã luni ale anului, sumele fiind insuficiente pentru functionarea în parametrii normali. Dacã din rezerva Casei Nationale ni s-ar acorda o rezervã de 10 procente, ne-am descurca rezonabil“, a declarat Daniela Soroceanu, presedinte-director general al CJAS Neamt.
Nu este pentru prima datã cînd banii alocati sînt insuficienti si se terminã înainte de vreme. Anul trecut, Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate a primit, initial, 114.635.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile medicale, sumã care a fost suplimentatã ulterior prin rectificãri pînã la 140.045.930 de lei.

Articol afisat de 1349 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. OSTAHIE, M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective