Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sãgeata albastrã“, viitorul tren al tîrgnemtenilor

Tîrgnemtenii vor circula de luna viitoare în conditii mult mai bune pe calea feratã. Potrivit afirmatiilor consilierului local Romeo Roman, trenurile vechi din Gara Tîrgu Neamt vor fi înlocuite, dupã 8 septembrie, de „Sãgeata albastrã“. ÃŽn urbea de pe malurile Ozanei, cãlãtorii vor plãti preturi de personal si, în plus, vor avea legãturã directã cu municipiul Iasi, spre deosebire de trenurile de pînã acum, care trebuiau schimbate, de regulã, în Pascani.
„Este un eveniment pentru Tîrgu Neamt, de aceea va fi prins în programul Zilelor Orasului, de pe 8 septembrie, cînd va fi inauguratã «Sãgeata albastrã», iar lucrãtorii CFR din Iasi vor fi prezenti, în tinute de paradã, în centrul tîrgului. Noul tren va circula zilnic, între Iasi si Tîrgu Neamt, asigurînd studentilor legãtura permanentã cu centrul universitar, si nu numai“, ne-a declarat Romeo Roman.
Consilierul este profesor la colegiul Tehnic „Ion Creangã“, iar relatia sa cu transportul feroviar dateazã de anul trecut, cînd s-a implicat în actiunea de salvare a Gãrii Tîrgu Neamt de la închidere. Dupã ce a vãzut pe site-ul Ministerului Transporturilor cã linia Pascani - Tîrgu Neamt urma sã fie închisã, a mobilizat Consiliul Local al Tinerilor în actiunea de strîngere de semnãturi de la cetãtenii orasului, pentru a schimba verdictul guvernantilor. Peste 1.500 de oameni si-au exprimat atunci dorinta ca statia CFR sã functioneze în continuare, iar demersurile au fost sustinute de autoritãtile locale si de Sindicatul Liber al Pensionarilor din Tîrgu Neamt: „Cu listele de semnãturi, am mers anul trecut la Bucuresti, la Traian Bãsescu, la Cãlin Popescu Tãriceanu, la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, unde l-am întîlnit pe domnul Constantin Axinia, directorul Regional CFR Cãlãtori Iasi, care ne-a sprijinit sã rezolvãm problema traficului pe aceastã linie. Domnul Axinia a rãmas de atunci un prieten al orasului Tîrgu Neamt, lucru pe care ni-l demonstreazã în continuare, prin îmbunãtãtirea conditiilor de transport pe calea feratã. Am pãstrat legãtura cu dumnealui, iar pentru mine este un al doilea Filioreanu (n.r., ctitorul Gãrii Tîrgu Neamt)“, a mai spus Romeo Roman, care a tinut sã multumeascã pe aceastã cale primarului Decebal Arnãutu, consilierului Neculai Andoni si celorlalti membri din Consiliul Local pentru sprijinul acordat.
Romeo Roman si Neculai Andoni s-au implicat în primãvara acestui an si în actiunile de promovare a transportului feroviar în rîndul cetãtenilor pentru ca lipsa cãlãtorilor sã nu mai aducã gara pe lista neagrã a autoritãtilor statului.

Articol afisat de 1558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective