Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Banu’ face, banu’ trage... partidul

• în sondajul comandat de PSD, partidul ar fi votat în Neamt de 24% din orãseni si de 44% din sãteni • democratii sînt pe locul II, cu 19% în mediul urban si 14% în mediul rural, urmati de liberali cu 17% si, respectiv 13% • PRM stã mai bine la tarã, decît la oras, iar PNG invers • PLD are 7% la oras si 3% la tarã • 36% din nemteni nu stiu cui sã dea voturile •

Mania sondajelor a cuprins si judetul Neamt, pãstrîndu-si, însã, aceeasi notã comunã: cine dã banul ocupã primul loc. Cu cît suma este mai considerabilã, cu atît procentele pe care le primeste partidul plãtitor sînt mai sus. Cel mai recent barometru de opinie se dospeste în cuhniile Partidului Social Demo-crat, în virtutea alegerilor europarlamentare din toamnã. Sondajul este realizat la nivel national si încã nu au fost centralizate toate datele. Sînt însã gata scorurile pentru judetul Neamt. Presedintele PSD Neamt, Ioan Munteanu, a prezentat ieri rezultatele, asa cum i-au fost înmînate de sociologi si, bineînteles, PSD e „fruncea“.
Din cei peste 500.000 de nemteni, 36% nu sînt hotãrîti cui sã dea votul în cazul în care vin alegerile peste ei. Din ceilalti 64% consultati, majoritatea ar vota social-democratii. Datele prezentate de Ioan Munteanu cu privire la intentia de vot a nemtenilor aratã cã PSD adunã 24% din voturi în mediul urban si 44% în mediul rural. Pe locul secund se situeazã demo-cratii, cu 19% la oras si 14% la tarã. PNL este pe locul III, avînd 17% voturi în cele cinci orase si 13% în comunele nemtene. PRM stã mai rãu la oras - 12%, dar recupereazã la tarã - 14%. Paradoxal, partidul lui Gigi Becali, PNG-CD, ar primi 10% din voturile orãsenilor si 5% din cele ale sãtenilor din Neamt. PLD are 7% pe orase si 3% la tarã. Ioan Munteanu precizeazã cã scorurile sînt strict pentru europarlamentare, întrucît pînã la alegerile locale si generale de anul viitor lucrurile se mai pot schimba. Cu toate acestea, rezultatele pot reflecta pozitia nemtenilor fatã de partidele cu reprezentare în judet. „Nu am fabricat eu aceste rezultate, ci mi-au fost date de cei care au realizat sondajul.“, a declarat Ioan Munteanu.
Parte din omologii acestuia de la celelalte organizatii judetene ale partidelor înscrise în sondajul de opinie nu apreciazã la fel scorurile. Liberalii n-au comandat recent nici un sondaj, dar cele fãcute în aprilie-mai anul acesta îi pozitionau în fata PSD. Cel putin în mediul urban, PNL sustine cã era la cotã dublã fatã de PSD. Pentru cã acele studii socio sînt depãsite, PNL Neamt va da comandã de un nou sondaj în septembrie, dupã ce-si decide candidatii la primãrie în tot judetul, ca sã vadã si cum stau acestia si cum stã partidul în preferintele nem-tenilor. Liberal-democratii, fiind mai recent înfiintati, nu au plãtit încã nici un sondaj, dar se apucã tot în toamnã. Pînã atunci, nu prea iau în calcul cifrele altora. Democratii, la rîndul lor, sînt sceptici cu privire la rezultatele scoase de social-democrati, mai ales cã la referendumul din 19 mai au avut scor bun, iar la nivel national se bucurã încã de peste 40% din încrederea electoratului. Si PRM poate pune în discutie procentul din sondajul PSD, pentru cã n-are cum sã stea atît de jos la oras. Dumitru Badea e convins cã partidul sãu are pe putin 17% în orase si peste 20% la sate.

Articol afisat de 1373 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective