Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tichetele cadou pentru dascãli, aproape certitudine

• cei cu copii s-ar putea bucura si de tichete de cresã • fondurile pentru aceste categorii de tichete au fost aprobate prin proiectul de buget •

Unii dintre dascãlii nemteni ar putea beneficia, chiar din acest an scolar, dar din viitorul calendaristic, de noi recompense financiare, constînd în tichete cadou. Prin aceastã mãsurã, numãrul cadrelor didactice care se bucurã din cînd în cînd de cîte o astfel de recunoastere ar creste, întrucît în momentul de fatã existã lucrãtori nemteni în educatie care se bucurã de tichete cadou, cu diverse ocazii - Ziua învãtãtorului, a Educatiei, sãrbãtori legale de peste an.
Conform reprezentantilor Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, învãtãmîntul românesc ar putea primi, în 2008, pentru prima datã, bani pentru tichetele cadou, suma alocatã în acest sens prin proiectul de buget fiind de peste 13 milioane de lei. Aceste beneficii urmeazã sã fie acordate pentru aproape 11.000 de angajati din minister si institutiile subordonate.
Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educatiei, a declarat cã anul viitor ar urma sã beneficieze de tichetele cadou 10.875 de angajati de la Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare, palatele copiilor, cluburi sportive de elevi, casele corpului didactic etc.
Tichetele cadou vor fi acordate de patru ori pe an - de Pasti, Crãciun, de aniversãri si onomastici, valoarea unuia fiind de 300 de lei, a precizat Mihaela Suciu. Suma prevãzutã pentru tichetele cadou destinate angajatilor Ministerului Educatiei, Cercetãrii si Tineretului (MECT) si institutiilor subordonate ale acestuia este de 13.050.000 lei.
În plus, MECT ar urma sã primeascã de la bugetul de stat bani pentru tichete de cresã, care vor fi acordate angajatilor care au copii, valoarea unui bon fiind de 300 de lei.
De asemenea, 3,6 milioane de lei vor fi alocate pentru tichete cadou pentru protocol, reclamã pentru studiul pietei si marketing, destinate unitãtilor de învãtãmînt. Acesti bani vor fi repartizati pentru 230 de unitãti de învãtãmînt, fiecare scoalã primind 1.500 de lei pe lunã.
Acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresã este prevãzutã în Legea 193 din 17 mai 2006. Ministerul Muncii a elaborat si normele metodologice pentru acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresã, acestea fiind prevãzute în HG 1317 din 2006.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective