Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hingherii primãriei în pericol

Proiectul Primãriei de a aduna de pe strãzi cîinii vagabonzi si de a le asigura conditii civilizate de trai în spatii închise s-a lovit de protestul cetãtenilor. Desi lanturile folosite pentru capturarea cîinilor sînt conforme cu legislatia, iar angajatii au primit ordine clare sã evite maltrarea animalelor, unii cetãteni au refuzat ajutorul Primãriei si au sãrit la bãtaie la angajatii institutiei. „Am intensificat actiunea de prindere a cîinilor vagabonzi. ÃŽnsã, ieri, angajatii nostri erau sã ia bãtaie de la cîtiva locatari din Anton Pann, pentru cã îsi fãceau meseria. Avem masini pentru transportul cîinilor si lasso-uri speciale, ce nu rãnesc animalele si garantãm cã aceste animale nu vor fi omorîte, ci vor fi sterilizate si hrãnite. Cu toate acestea, nu primim din partea cetãtenilor sprijin. Majoritatea romascanilor doreste prinderea cîinilor si îngrijirea lor, însã nu toti înteleg acest lucru. Vom continua actiunea, pînã cînd îi vom prinde, un proiect de amenajare a unui spatiu în care acestia sã fie îngrijiti fiind deja dat în lucru“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Din pãcate, în ultimii ani, cîinii vagabonzi au devenit o problemã pentru comunitate. Orasul este împãrtit în iubitorii de cîini si cei care nu au nimic cu animalele, dar le este teamã de reactiile lor. Pînã în acest moment, în ciuda asigurãrilor oferite de autoritãti, nu s-a reusit împãcarea celor douã tabere. Mai grav este cã cei care protejeazã cîinii comunitari nu-i înteleg pe cei care sînt speriati de ele si nu-si asumã rãspunderea de a-i lua în îngrijire si a-i tine închisi în tarcuri, la tarã sau în casã.

Articol afisat de 1684 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 06.08.2008 16:28
CONTINUATI ACTIUNEA.
E CLAR.ACESTI,, IUBITORI"DE ANIMALE,DUPA CE CA NU FAC NIMIC IN FOLOSUL ACESTORA[poate ca uneori arunca pe geam resturi menajere si chiar sacose cu resturi,de care nici cainii nu se apropie-lipsa de educatie,nu din partea cainilor-]se mai ratoiesc si la hingheri.Domnule primar,daruiti-le cainii acasa,in custodie si continuati ce ati inceput.NU NE PUTEM ODIHNI NOAPTEA,COPIII NU AU SIGURANTA LA JOACA,PENTRU CA POT FI MUSCATI.CAT DESPRE TRECATORI,AM VAZUT DESTUI SPERIATI,AGRESATI DE CAINI.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective