Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sotronul cu zece picãturi“, a captivat 30 de copii din Gura Vãii

• activitatea se desfãsoarã în aceste zile la Scoala Gura Vãii, comuna Girov, si este dedicatã copiilor care vor intra la toamnã la scoalã, dar nu au mers foarte mult la grãdinitã

30 de copii din Gura Vãii, comuna Girov, iau parte, pînã pe 8 august, la o activitate dedicatã pregãtirii lor pentru intrarea în rîndul scolarilor. Desi initiatorii „Scolii de varã“ îsi focalizaserã atentia asupra a 15 copii, care cu toate cã au vîrsta optimã, nu au frecventat prea mult grãdinita ori nu au dobîndit toate abilitãtile necesare pentru intrarea în clasa I (lucru cu manualul, folosirea stiloului, cunostinte generale), în final s-a ajuns sã se lucreze cu 30 de micuti. Cei mai multi apartin etniei rrome din comunitate. „Scoala de varã se desfãsoarã pe baza unui sotron si a celor zece picãturi. ÃŽn derularea activitãtii sîntem sprijiniti de cãtre Asociatia Ovidiu Rrom. Obiectivul «Atelierelor sotron» este formarea de competente dincolo de granitele disciplinelor. Concret, cunoasterea de sine si a universului apropiat si îndepãrtat si dezvoltarea capacitãtii de a comunica. Conceptul de bazã al acestui modul educational este acela al unei cãlãtorii - «Povestea celor zece picãturi de ploaie», prin care este stimulatã curiozitatea de a descoperi lumea de la lucrurile familiare pînã la stele“, a declarat institutor Viorica Mititelu, coordonator al proiectului alãturi de institutor Paula Chiriloi si învãtãtoarele Nicoleta Vrabie si Maria Pãrãuanu. „Sotronul este, în esentã, o perioadã optimã de cunoastere a copiilor si de abordare integratã a cunostintelor. Asociatia Ovidiu Rrom ne-a ajutat în acest proiect cu materiale necesare bunei desfãsurãri a activitãtii - coli de hîrtie xerox si coloratã, foarfece, acuarele, hîrtie creponatã, lipici, creioane colorate cerate, creioane de scris, lentile optice si alimente constînd în lapte, cereale si fructe, care le-au fost servite copiilor în fiecare zi“, a declarat institutor Paula Chiriloi.
Cele patru cadre didactice care au fãcut echipã si s-au completat reciproc au fost sprijinite de cãtre directorul scolii, profesor Florentina Molcãlut, care personal a reusit sã îi convingã pe doi copii apartinînd etniei sã participe la activitatea de la Scoala Gura Vãii. La finalul proiectului, fiecare dintre micutii participanti va primi cîte o diplomã. Marti, 5 august, primarul de Girov, Vasile Olaru, si vicele Vasile Guriuc au fost în mijlocul copiilor, cãrora le-au oferit dulciuri si sucuri. Pentru a da „culoare“ activitãtii, care s-a dovedit foarte atractivã pentru cã numãrul participantilor a fost dublu fatã de cîti fuseserã invitati, cele 4 cadre didactice au purtat în fiecare zi costumatii de cîte o nuantã. ÃŽn prima zi, pentru cã a fost rîndul picãturii incolore, au venit îmbrãcate cu bluze usor transparente, apoi în alb negru si au continuat cu culorile curcubeului - ROGVAIV - rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet.

Articol afisat de 1961 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 06.08.2008 16:34
INTERESANT
BRAVO FETELOR!FELICITARI PENTRU CEEA CE FACETI SI PENTRU FAPTUL CA ATI CONSTIENTIZAT CARE VA ESTE MENIREA!VA PETRECETI FRUMOS VACANTA ALATURI DE ACESTI MICUTI,CARE NU VOR UITA CA INCEPUTUL IN EDUCATIE DIRIJATA V-IL DATOREAZA VOUA.FRUMOS TITLUL PROIECTULUI SI MODUL DE ABORDARE.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective