Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mona Muscã nu candideazã

Nici la Neamt, nici altundeva,

• aceasta a anuntat ieri cã nu va candida nici independent, nici din partea vreunui partid • în timp ce Mona Muscã îsi anunta refuzul, Gheorghe Stefan declara cã îi pregãteste colegiul 1 Senat (Piatra Neamt, Roznov si împrejurimi) •

Mona Muscã a declinat invitatia lui Gheorghe Stefan de a candida la alegerile parlamentare din toamnã dintr-un colegiu al judetului Neamt. Fostul parlamentar a fãcut ieri o declaratie de presã în care si-a anuntat intentia de a nu candida nici independent, nici din partea vreunui partid, pentru cã nu mai are încredere în modul cum functioneazã unele institutii din România. Desi apreciazã PD-L si „o bunã parte din liderii sãi“, Mona Muscã nu doreste sã li se alãture. Ea a tinut totusi sã multumeascã democrat-liberalilor de la Neamt pentru propunere si sprijin. „Multumesc în mod special domnului Gheorghe Stefan si membrilor PD-L Neamt, care au dat dovadã de o colegialitate rar întîlnitã în politica româneascã, fãcîndu-mi în mod repetat o ofertã sincerã si generoasã. Le multumesc sincer“, a declarat Mona Muscã. Anuntul sãu a venit în contextul unei sãptãmîni în care s-a dezbãtut pe toate pãrtile candidatura sa din partea PD-L Neamt. Gheorghe Stefan, liderul organizatiei, a anuntat încã de pe 17 iulie cã îi pãstreazã Monei Muscã un colegiu de deputat, eventual cel care include Valea Muntelui. Chiar sãptãmîna trecutã Gheorghe Stefan spunea cã a avut din nou o discutie cu Mona Muscã si aceasta îi promisese cã dacã va candida, o va face strict din judetul Neamt. Gheorghe Stefan deja îsi lãrgise oferta, propunîndu-i fostului parlamentar orice colegiu îsi doreste, fie la Camera Deputatilor, fie la Senat. Gheorghe Stefan spunea cã va avea rãspunsul definitiv al acesteia pe la începutul lunii septembrie, dupã ce candidaturile vor fi fost validate de conducerea centralã a PD-L. ÃŽntre timp, se pare cã nominalizarea Monei Muscã urma sã intre în dezbatere mai devreme, adicã azi, si urma sã fie refuzatã, mai ales cã partea pedistã din PD-L s-a declarat vehement împotriva unei astfel de candidaturi. Democrat-liberalii s-au împãrtit între sustinãtori - Boc, Stolojan, Turcan, Boagiu - si contestatari - Berceanu, Preda, Oltean, Udrea. Pentru a curma discutiile, fostul parlamentar a fãcut ieri declaratia publicã. Chiar la momentul în care aceasta îsi informa candidatura, Gheorghe Stefan se declara convins cã aceasta îi va da rãspuns pozitiv invitatiei. „Rãmîne sã stabilim colegiul pe care va candida. Sînt mai multe variante pentru dînsa. Cel mai bun, cred eu si îi voi propune acest lucru, ar fi colegiul 1 pentru Senat, care include Piatra Neamt, Roznov si comunele din jur“, a spus presedintele PD-L Neamt.
Dupã ce a aflat de declaratia Monei Muscã, Stefan a afirmat: „Voi încerca în continuare sã o conving pentru cã politica româneascã are nevoie de un personaj ca Mona Muscã. E mult mai moralã decît majoritatea politicienilor din România“.

Primari fruntasi, parlamentari de rezervã

ÃŽn paralel cu asteptarea Monei Muscã, democrat-liberalii nemteni s-au regrupat rapid pe colegiile de deputãtie. Biroul judetean a validat la sfîrsitul sãptãmînii candidaturile a doi primari, cunoscuti drept fruntasi si gospodari, care vor sã lase administratia localã pentru cea centralã. Este vorba de Alexandru Drãgan, primar la Tasca, si de Vasile Panaite, primar la Dragomiresti. Vasile Panaite vrea sã fie deputat pe colegiul 6, care include comuna sa si încã 18 localitãti din jur. Initial, s-a spus cã PD-L Neamt îl va bãga pe acest colegiu pe Dumitru Puzdrea. Panaite zice însã cã numai din mijlocul oamenilor poti sti problemele lor si poti astfel sã gãsesti solutii. „Vin dintr-o zonã în care pînã acum domnii parlamentari au venit, au trecut, poate au si cîstigat alegerile, dupã care s-au întors o datã la patru ani. Si gata. Pot sã vã spun cã niciodatã cel din Bucuresti nu o sã poatã sã spunã cã la Dragomiresti sau la Negresti sau la Tupilati nu e apã sau nu sînt drumuri. Oameni ca mine, ca domnul Drãgan, ca domnul Stefan chiar, care stim foarte bine ce e de fãcut acolo jos, unde sînt oamenii“, a spus Vasile Panaite. Alexandru Drãgan, primarul de Tasca, împãrtãseste acelelasi convingeri. Dupã 18 ani în care a pãstorit comuna, acesta s-a decis sã urce la Casa Poporului pentru a pune la punct legislatia. El a declarat cã e nevoie de o gîndire globalã si de eforturi pentru o dezvoltare regionalã, prin asociatii intercomunitare, zone metropolitane si strategii comune. Acesta vrea sã candideze pe colegiul 8, care e arondat în jurul orasului Bicaz si care include comuna Tasca plus încã 12 localitãti de pe Valea Muntelui.

Articol afisat de 1339 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de liberaluldepiatra la data 25.08.2008 05:58
Stapanul si musca
Gheorghe Stefan imparte jilturile parlamentare ca pe propria mosie. Ce legatura o fi avand Mona Musca cu interesele cetatenilor din Piatra, Roznov si imperjurimi?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective