Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 25 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Semnãturi dubioase

Consiliul ministrilor de externe NATO, întrunit, marti, 19 august 2008, a emis un Comunicat prin care, prevestind deja retorica unui nou Rãzboi rece, s-a reafirmat sprijinul dat Georgiei pentru pãstrarea integritãtii sale teritoriale. Pentru cei mai putin familiarizati cu limbajul diplomatic, formula pãstrarea integritãtii teritoriale ar trece drept o referire la teritoriul georgian ocupat de ofensiva trupelor rusesti. Dacã ar fi asa, Comunicatul NATO ar fi corect, desi, între noi fie vorba, spiritul si litera Tratatului ne-ar face sã ne întrebãm de ce se amestecã Alianta într-un conflict care nu implicã pe nici unul dintre statele membre. Într-adevãr, trupele rusesti trebuie sã se retragã, fie si în virtutea Acordului de încetare a focului, dincolo de granita cu Osetia de Sud. Comunicatul, care nu face altceva decît sã reia, la nivelul NATO, declaratiile liderilor occidentali, vizeazã însã Osetia de Sud si Abhazia. Alianta împãrtãseste astfel pozitia presedintelui georgian. Si anume cã teritoriile respective fac parte din teritoriul national. Pozitie de pe care Mihail Saakasvili a lansat, în noaptea de 7 august 2008, distrugãtorul atac împotriva Osetiei de Sud.
Osetia de Sud si Abhazia sînt însã republici separatiste. Ajunse în stãpînirea Georgiei prin aranjamentele de tip URSS, cele douã teritorii si-au proclamat independenta dupã destrãmarea Uniunii. În linii mari, Osetia de Sud si Abhazia au urmat schema folositã de Kosovo în raport cu Serbia. Au declarat cã nu recunosc autoritatea Georgiei si au apelat la o altã putere - Rusia - pentru a le sprijini. Rãzboiul propagandistic dus de Occident în aceste zile împotriva Rusiei a avut drept punct major acuzatia cã Moscova a încurajat si sprijinit militar cele douã republici separatiste. Kosovo n-a fost însã încurajatã si sprijinitã de Occident pentru a se separa si chiar pentru a-si proclama independenta? Oricît de buni manipulatori ar fi liderii occidentali ei nu vor reusi în veci sã ne convingã cã în timp ce Serbia n-are dreptul sã pãstreze Kosovo, de secole parte integrantã a tãrii, Georgia are dreptul sã pãstreze Osetia de Sud si Abhazia, teritorii care nu apartin istoriceste Georgiei. Astfel cã, exceptie fãcînd cea a ministrului nostru de Externe (România s-a opus independentei Kosovo), semnãturile ministrilor de externe pe Comunicatul NATO sînt dubioase. Tot ce a fost valabil pentru Serbia nu mai rezistã în cazul Georgiei. Pentru cã, vezi Doamne! Georgia e condusã de un regim care face sluj Occidentului. Apare astfel faimoasa utilizare a dublului standard.

Articol afisat de 1473 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective