Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

13 loaze, la examenul pentru suplinitori

Concursul pentru desemnarea suplinitorilor calificati a avut de toate în acest an - si candidati de coronitã, si mediocri, si repetenti, si pusi pe fraudare dar si care au abandonat competitia din motive numai de ei stiute.
Testarea a avut loc vineri, 22 august, iar în acest week-end s-au putut depune contestatii, ale cãror rezultate nu erau cunoscute pînã ieri la prînz. S-au anuntat însã rezultatele initiale, din testare. Conform datelor prezentate de cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, spre cinstea lor, 26 de candidati au obtinut note între 9 si 9,50. Raportat la numãrul de candidati, cam unul din zece a iesit cu fruntea sus din competitie. Situatia se stricã la vederea celor 13 note sub 5, luate de cãtre candidati care sînt totusi de specialitate, dacã se are în vedere faptul cã toti cei intrati în testare sînt oameni calificati. Chiar si asa, au fost cîteva cazuri de note de 3 sau putin peste. Conform regulamentului, toti cei care au luat sub 5 au fost declarati respinsi. Au scãpat ca prin urechile acului cîtiva dascãli care au luat cinci pe linie. Spre norocul lor, au fost declarati admisi. În rest, notele au fost de mijloc. Adicã multe între 6,5 si 8,5. De altfel, cu aceste medii, se intrã, începînd de mîine în cursa pentru obtinerea unui post didactic pentru anul scolar ce dã sã înceapã. Cel mai rusinos a iesit din concurs un candidat care voia sã predea religia ortodoxã. Spre rusinea lui, învãtãtura religioasã nu i-a marcat apucãturile practice, el fiind prins în timp ce voia sã fraudeze examenul. Acesta a fost singurul incident la testarea la care au avut de fãcut fatã 326 de cadre didactice, vineri, 22 august. Din 326 cîti s-au înscris au mai dat lucrãri la disciplinele pe care vor sã le predea doar 277. Testarea a avut loc la Scoala nr. 3 Piatra Neamt.
Începînd de marti, 26 august, si pînã luni, 1 septembrie, se vor tine sedinte publice pentru repartizarea pe posturi. Conform calendarului de mobilitate a personalului didactic, în fiecare zi din acest interval se vor repartiza dascãli pe cîte douã-trei discipline, conform celor stabilite de cãtre conducerea Inspectoratului Scolar. La repartizarea publicã, pe lîngã cei 277 de dascãli care au sustinut testarea vor mai putea participa si altii, care la ultimele trei examene de titularizare (2006, 2007 si 2008) au dat lucrãri si au luat peste 5. Liber este si pentru cei care au luat peste 7, dar nu s-au titularizat (nota minimã la titularizare este 7). Repartizarea se va face în ordinea inversã a notelor obtinute la titularizãri sau la testarea de pe 22 august.

Articol afisat de 1937 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective