Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piatrã de temelie pentru Biserica „Sfîntul Ioan Botezãtorul“, din Tatomiresti

• noul lãcas de cult, în care se vor închina peste 300 de enoriasi, va costa trei miliarde de lei • Consiliul Local Fãurei a aprobat 100 de milioane de lei pentru demararea lucrãrilor •

Zeci de locuitori ai comunei Fãurei au participat, sîmbãtã, 23 august, la sfintirea temeliei noii biserici din Tatomiresti, care va avea hramul „Nasterea Sfîntului Ioan Botezãtorul“. Un sobor de preoti, în frunte cu PS Ioachim Bãcãuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat slujba de sfintire a terenului si a pietrei de temelie a acestui lãcas de cult. „Temelia acestei Biserici nu este întîmplãtoare si este evident cã nu e întîmplãtor cã Dumnezeu v-a ales pe frãtiile voastre. Preotul care rãspunde la nevoile spirituale ale frãtiilor voastre, primarul care diriguieste treburile obstei aceastei comune au fost alesi drept ctitori de lãcasuri sfinte. Zidirea unei Biserici se face pentru mai mult timp, satele acestea sînt pline de istorie, frãtiile voastre nu faceti altceva decît sã continuati spiritualitatea neamului în pãrtile acestea. Ceea ce vom face noi aici, nu se repetã de multe ori, nu este pentru o singurã generatie sau pentru un timp anume. Poate acum se consemneazã ceea ce spunea Stefan cel Mare si cronicarii sãi: «Moldova nu este a mea, ci a urmasilor urmasilor vostri», ceea ce înseamnã cã aceastã Bisericã va dãinui peste veacuri, De fatã sînt si niste copii care vor fi martorii generatiilor viitoare si care îsi vor aminti de pãrintii si fratii lor care au zidit aceastã Bisericã. Pentru ziua de astãzi am întocmit un act special pe care l-am semnat si care va fi îngropat la temelia Bisericii împreunã cu pomelnicile frãtiilor voastre care veti pune prima cãrãmidã la aceastã Bisericã. Dumnezeu sã binecuvînteze ziua de astãzi. Multumesc domnului primar pentru pîinea recunostintei si florile dragostei cu care ne-a întîmpinat“, a declarat PS Ioachim Bãcãuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.
Preotul protopop Florin Aurel Tuscanu a dat citire hrisovului care a fost pus la temelia Bisericii din Tatomiresti. „Astãzi, 23 august 2008 s-a înscris o filã de zidire spiritualã, Parohia Micsunesti, din Protopiatul Roman, un vechi sat de oameni, cu fricã de Dumnnezeu, nu multi la numãr, dar sãritori sã punã umãrul la nevoie, cu sprijinul autoritãtilor si al sponsorilor care vor dori sã-si înscrie numele în vesnicie si care vor înãlta un edificiu spiritual în care sã-si mãrturiseascã dreapta credintã, urmînd sã se zideascã aceastã Bisericã, cu hramul Nasterii Sfîntului Ioan Botezãtorul. Am desemnat pe preacucernicul preot Ovidiu Benescu, parohul acestei Biserici. La acest moment haric au participat PS Ioachim Bãcãoanu, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, preacucernic Florin Aurel Tuscanu înconjurat de un sobor de preoti. Dumnezeu sã îndeplineascã gîndul credinciosilor acestei Parohii, sã le sporeascã darul si sã îi ocroteascã pe lucrãtori donatori, miluitori si pe toti cei ce se vor închina în acest loc. Scrie Doamne în cartea vietii pe iubitorii lãcasului tãu cel sfînt. Semneazã arh.vicar al Episcopiei Romanului, Ioachim Bãcãoanu, pãrintele paroh Ovidiu Benescu, primarul comunei Fãurei Vasile Gherghel“, a declarat preotul protopop Florin Aurel Tuscanu.

Sustinere neconditionatã din partea alesilor locali

Primarul comunei Fãurei, Vasile Gherghel, a declarat cã a donat 100 de milioane de lei vechi, cu aprobarea Consiliului Local, pentru ridicarea acestei Biserici. „Vom ajuta nu doar cu bani la ridicarea acestui lãcas de cult, ci si cu materiale de constructii si forta de muncã necesare înãltãrii acestui edificiu. Avînd în vedere cã aceastã constructie este evaluatã la 3 miliarde de lei vechi, oamenii cu suflet si care au posibilitãti materiale vor putea sã sprijine înãltarea acestui sfînt lãcas. ÃŽl vom sustine si îl vom ajuta pe preotul paroh, Ovidiu Benescu, pentru a duce la bun sfîrsit constructia acestui edificiu spiritual pentru locuitorii din Tatomiresti si nu numai. Si pentru cã orice lucru se începe cu Dumnezeu, ne dorim din tot sufletul ca enoriasii acestui lãcas de cult sã poatã pãsi în casa Domnului cît mai repede cu putintã“, a declarat primarul comunei Fãurei, Vasile Gherghel.

Articol afisat de 1982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective