Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Piatră de temelie pentru Biserica „Sfîntul Ioan Botezătorul“, din Tatomiresti

• noul lăcas de cult, în care se vor închina peste 300 de enoriasi, va costa trei miliarde de lei • Consiliul Local Făurei a aprobat 100 de milioane de lei pentru demararea lucrărilor •

Zeci de locuitori ai comunei Făurei au participat, sîmbătă, 23 august, la sfintirea temeliei noii biserici din Tatomiresti, care va avea hramul „Nasterea Sfîntului Ioan Botezătorul“. Un sobor de preoti, în frunte cu PS Ioachim Băcăuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat slujba de sfintire a terenului si a pietrei de temelie a acestui lăcas de cult. „Temelia acestei Biserici nu este întîmplătoare si este evident că nu e întîmplător că Dumnezeu v-a ales pe frătiile voastre. Preotul care răspunde la nevoile spirituale ale frătiilor voastre, primarul care diriguieste treburile obstei aceastei comune au fost alesi drept ctitori de lăcasuri sfinte. Zidirea unei Biserici se face pentru mai mult timp, satele acestea sînt pline de istorie, frătiile voastre nu faceti altceva decît să continuati spiritualitatea neamului în părtile acestea. Ceea ce vom face noi aici, nu se repetă de multe ori, nu este pentru o singură generatie sau pentru un timp anume. Poate acum se consemnează ceea ce spunea Stefan cel Mare si cronicarii săi: «Moldova nu este a mea, ci a urmasilor urmasilor vostri», ceea ce înseamnă că această Biserică va dăinui peste veacuri, De fată sînt si niste copii care vor fi martorii generatiilor viitoare si care îsi vor aminti de părintii si fratii lor care au zidit această Biserică. Pentru ziua de astăzi am întocmit un act special pe care l-am semnat si care va fi îngropat la temelia Bisericii împreună cu pomelnicile frătiilor voastre care veti pune prima cărămidă la această Biserică. Dumnezeu să binecuvînteze ziua de astăzi. Multumesc domnului primar pentru pîinea recunostintei si florile dragostei cu care ne-a întîmpinat“, a declarat PS Ioachim Băcăuanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.
Preotul protopop Florin Aurel Tuscanu a dat citire hrisovului care a fost pus la temelia Bisericii din Tatomiresti. „Astăzi, 23 august 2008 s-a înscris o filă de zidire spirituală, Parohia Micsunesti, din Protopiatul Roman, un vechi sat de oameni, cu frică de Dumnnezeu, nu multi la număr, dar săritori să pună umărul la nevoie, cu sprijinul autoritătilor si al sponsorilor care vor dori să-si înscrie numele în vesnicie si care vor înălta un edificiu spiritual în care să-si mărturisească dreapta credintă, urmînd să se zidească această Biserică, cu hramul Nasterii Sfîntului Ioan Botezătorul. Am desemnat pe preacucernicul preot Ovidiu Benescu, parohul acestei Biserici. La acest moment haric au participat PS Ioachim Băcăoanu, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, preacucernic Florin Aurel Tuscanu înconjurat de un sobor de preoti. Dumnezeu să îndeplinească gîndul credinciosilor acestei Parohii, să le sporească darul si să îi ocrotească pe lucrători donatori, miluitori si pe toti cei ce se vor închina în acest loc. Scrie Doamne în cartea vietii pe iubitorii lăcasului tău cel sfînt. Semnează arh.vicar al Episcopiei Romanului, Ioachim Băcăoanu, părintele paroh Ovidiu Benescu, primarul comunei Făurei Vasile Gherghel“, a declarat preotul protopop Florin Aurel Tuscanu.

Sustinere neconditionată din partea alesilor locali

Primarul comunei Făurei, Vasile Gherghel, a declarat că a donat 100 de milioane de lei vechi, cu aprobarea Consiliului Local, pentru ridicarea acestei Biserici. „Vom ajuta nu doar cu bani la ridicarea acestui lăcas de cult, ci si cu materiale de constructii si forta de muncă necesare înăltării acestui edificiu. Avînd în vedere că această constructie este evaluată la 3 miliarde de lei vechi, oamenii cu suflet si care au posibilităti materiale vor putea să sprijine înăltarea acestui sfînt lăcas. Îl vom sustine si îl vom ajuta pe preotul paroh, Ovidiu Benescu, pentru a duce la bun sfîrsit constructia acestui edificiu spiritual pentru locuitorii din Tatomiresti si nu numai. Si pentru că orice lucru se începe cu Dumnezeu, ne dorim din tot sufletul ca enoriasii acestui lăcas de cult să poată păsi în casa Domnului cît mai repede cu putintă“, a declarat primarul comunei Făurei, Vasile Gherghel.

Articol afisat de 1642 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective