Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Aproape douã milioane de euro, contribuþia municipalitãþii pentru proiectul de pe Cozla

Executivul pietrean a supus atenþiei consilierilor locali studiul de fezabilitate pentru „Dezvoltarea Infrastructurii Turistice în zona versantului Cozla“. Potrivit reprezentanþilor Primãriei, una dintre prioritãþile identificate în Planul Naþional de Dezvoltare, care urmeazã sã beneficieze de finanþare prin Programul Phare 2004-2006 - de coeziune economicã ºi socialã este îmbunãtãþirea infrastructurii turistice locale ºi regionale. ÃŽn portofoliul de proiecte de la nivelul Ministerului Integrãrii Europene este inclus ºi identificat ca eligibil ºi acest proiect iniþiat de cãtre Primãria Piatra Neamþ. Oraºul este identificat în Planul Naþional de Dezvoltare ca zonã cu potenþial turistic pentru sporturile de iarnã. Totodatã, consilierii locali au aprobat ºi Planul Urbanistic Zonal pentru „Dezvoltarea Infrastructurii de Turism în zona versantului Cozla“, acesta urmînd sã fie depus la Ministerul Integrãrii Europene pînã pe 12 octombrie.
Legislativul pietrean a fost de acord sã participe la cofinanþarea proiectului cu o sumã cuprinsã între 1,75 milioane - 1,85 milioane de euro, reprezentînd cheltuieli eligibile ºi neeligibile, ca ºi cu acoperirea costurilor operaþionale ºi de întreþinere a obiectivului, pe o duratã de minim 5 ani. Potrivit condiþiilor impuse de cãtre partenerii europeni, recent, în cadrul Primãriei, a fost înfiinþatã Unitatea de Monitorizare ºi Supervizare care urmeazã sã asigure managementul operaþional al proiectului, menþinerea ºi dezvoltarea infrastructurii pe o perioadã de minim 5 ani, precum ºi acoperirea costurilor operaþionale ºi de întreþinere pe perioada de exploatare a proiectului, pe nu mai puþin de 5 ani. Structura Unitãþii de Monitorizare - care îºi va desfãºura activitatea sub conducerea primarului Gheorghe ªtefan - este formatã dintr-un asistent manager ºi trei responsabili - tehnic, financiar ºi juridic.
Proiectul, a cãrui duratã de implementare ar urma sã fie de 20 de luni, are o valoare estimativã de 8,7 milioane de euro, din care 6,6 milioane de euro ar urma sã reprezinte fonduri nerambursabile asigurate de UE ºi din Fondul Naþional pentru Dezvoltare Regionalã. Aplicarea proiectului va avea ca rezultate amenajarea drumului de acces pînã la Terasa Gospodinelor, a locurilor de parcare, construirea în „punctul de belvedere“ a unei clãdiri în care va funcþiona un punct de informare turisticã. ÃŽn privinþa bazei sportive, aceasta va include douã pîrtii de schi cu nocturnã, tunuri de zãpadã, patinoar artificial, centru de închiriere a materialului sportiv, telescaun pe o lungime de 1.070 metri etc.

Articol afisat de 1486 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective