Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 11 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O sãptãmînã pentru izolarea virusului gripei aviare

• testul virusologic nu confirmã, deocamdatã, prezenþa gripei aviare la pãsãrile din Ceamurlia • probele pãsãrilor suspecte de gripã aviarã vor fi trimise în Marea Britanie pînã vineri •

Rezultatul examinãrii probelor prelevate de la cele trei pãsãri din Ceamurlia de Jos (judeþul Tulcea) este, pentru moment, negativ din punct de vedere virusologic, a declarat Nicolae ªtefan, directorul Institutului Naþional de Diagnostic ºi Sãnãtate Animalã.
„Examenul serologic este pozitiv la cele trei probe de la Ceamurlia de Jos, însã cel virusologic este negativ“, a spus ªtefan.
El a precizat cã rezultatul definitiv în ceea ce priveºte existenþa sau nu a virusului va fi obþinut în urmãtoarele zile. „Testele vor fi continuate, cel mai probabil, 2-3 zile, iar virusul va fi trimis în Marea Britanie abia dupã izolare“, a menþionat ªtefan. „Probele ar putea fi trimise în Anglia pentru confirmare pînã vineri, dacã virusul este izolat“, a declarat ªtefan. El a precizat cã se aºteaptã ca specialiºtii institutului sã realizeze izolarea virusului pînã la sfîrºitul sãptãmînii.
O delegaþie de specialiºti britanici a sosit luni în România pentru a analiza mãsurile de prevenire a gripei aviare luate pînã în prezent de autoritãþile române.

Sute de mii de doze de vaccin gripal obiºnuit
Ministerul Sãnãtãþii (MS) a distribuit un set de 223 000 doze de vaccin gripal pentru 27 de judeþe ale þãrii, se aratã într-un comunicat al ministerului transmis luni Rompres.
O statisticã a MS aratã cã pînã în prezent au fost vaccinate la nivel naþional 13 570 de persoane dintre care 4 601 persoane în judeþul Tulcea, 3 400 în judeþul Constanþa, 1 994 în judeþul Ialomiþa, 3 367 în judeþul Cãlãraºi ºi 210 în judeþul Galaþi.
Cele peste 220 mii de doze de vaccin antigripal au fost distribuite cãtre Tulcea, Cãlãraºi, Constanþa, Galaþi, Brãila, Ialomiþa, Buzãu, Giurgiu, Vaslui, Vrancea, Ilfov, Argeº, Bacãu, Botoºani, Braºov, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Iaºi, Mehedinþi, Neamþ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vîlcea.
MS va continua marþi, 11 octombrie, distribuirea a încã 92 000 doze de vaccin în alte 15 judeþe, cum sînt Alba, Arad, Bihor, Bistriþa Nãsãud, Caraº Severin, Cluj, Dîmboviþa, Hunedoara, Maramureº, Mureº, Satu Mare, Sãlaj, Sibiu, Timiº ºi municipiul Bucureºti.
Pînã în prezent a fost vaccinatã întreaga populaþie din localitãþile Ceamurlia de Jos, Lunca ºi Maliuc, se mai spune în comunicat.

Articol afisat de 1495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective