Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Taximetriºtii se rãzboiesc cu Primãria ºi anunþã proteste de stradã

Taximetriºtii se rãzboiesc cu Primãria ºi anunþã proteste de stradã

Taximetriºtii din Piatra Neamþ sînt foarte nemulþumiþi de unele mãsuri luate de Primãria Piatra Neamþ în ceea ce priveºte desfiinþarea sau mutarea unor staþii de aºteptare. ÃŽn acest sens, sindicaliºtii din domeniu ameninþã cã, dacã nu li se vor rezolva problemele, vor trece la proteste de stradã. Ei ameninþã cu pichetarea primãriei în fiecare zi timp de douã ore ºi vor cere discutarea cazului în Comisia de Dialog Social, condusã de prefect. La întrunirea de ieri a membrilor Sindicatului Taximetriºtilor din Neamþ au fost ridicate toate aceste probleme, în prezenþa reprezentanþilor Poliþiei, a Serviciului Transporturi din Primãrie ºi a conducerii Parking SA. Peste 200 de ºoferi s-au adunat la Casa de Culturã, din discuþii reieºind cã problema cea mai spinoasã este cea legatã de mutarea unor staþii de aºteptare în alte locuri decît în cele în care au funcþionat pînã acum, acestea urmînd a fi amenajate ca parcãri cu platã. Taximetriºtii acuzã Primãria cã le-au fost desfiinþate locurile unde aºteptau clienþii la Pietricica ºi în alte zone în care, spun ei, „aceste locuri sînt acolo de ani de zile“. „Noi unde o sã ne mai aºteptãm clienþii care îºi fac cumpãrãturile. O sã trebuiascã sã ne caute ei pe noi. Am fost mutaþi pe Dacia din parcarea de la Pietricica ºi nimeni nu mai vine la noi, clienþii nu ne mai gãsesc“, au declarat cîþiva dintre cei prezenþi la întrunire.
Primul care a încercat sã le explice ºoferilor de taxi cã trebuie sã respecte legea, bunã, rea, aºa cum este, a fost subcomisarul Cristian Cojiþã, ºeful Biroului Poliþiei Rutiere din cadrul Poliþiei Piatra Neamþ, dar fãrã prea mult succes, deoarece în salã s-a creat vacarm, unii cerînd ofiþerului sã schimbe legea sau sã închidã ochii la unele abateri. „Eu cunosc o lege care este la fel pentru toþi posesorii de carnet de ºofer. ÃŽn ceea ce priveºte celelalte probleme pe care le atacaþi, cu schimbarea locurilor de aºteptare, puteþi propune forurilor competente ºi vã amintesc cã Poliþia nu are nici o putere în acest domeniu decît sã avizeze propunerile ce vin din partea autoritãþilor locale“, a declarat subcomisarul Cristian Cojiþã.
Urmãtorii care au intrat sub tirul întrebãrilor taximetriºtilor au fost reprezentanþii Autoritãþii Rutiere Române ºi ai Inspectoratului Teritorial de Muncã. Ultimii care au ajuns sub tirul întrebãrilor au fost reprezentantul Primãriei, Sorin Brumã, ºi directorul Parking SA, Laurenþiu Dulamã. Cei doi au explicat cã hotãrîrile prin care parcãrile de la Pietricica sau cea de la Agricola au fost desfiinþate au fost aprobate în Consiliul Local în decembrie 2004, dar abia acum au fost puse în aplicare. „Ca sã rezolvaþi problema, trebuie sã atacaþi aceste hotãrîri, trebuie sã vã adresaþi autoritãþilor ºi sã cereþi amendarea acestora“, a sugerat Sorin Brumã.
Cît despre parcãrile cu platã care vor lua locul spaþiilor de aºteptare pentru taximetriºti, acestea vor fi amenjate cu toate protestele. „Pe toatã lungimea bulevardului Traian, de la BCR pînã la Moll vor fi parcãri cu platã la orã, la fel va fi ºi la Pietricica. Oamenii se vor obiºnui sã vã caute în locurile în care aþi fost mutaþi“, a declarat Laurenþiu Dulamã, directorul Parking.

Articol afisat de 1580 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective