Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Titularizãrile intrã pe „mîna“ ºcolilor

Titularizãrile intrã pe „mîna“ ºcolilor

• noua metodologie propune ca ºcolile sã preia selecþia dascãlilor • o catedrã se va putea constitui doar într-o ºcoalã • doar în mediul rural se acceptã titularizarea în cel mult douã ºcoli gimnaziale • aceastã prevedere este deja contestatã •

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante din învãþãmîntul preuniversitar se va organiza în perioada 11 mai -11 august 2006, conform unui proiect de metodologie prezentat pe site-ul Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii.
Una din prevederile propuse este, deja, contestatã, dat fiind cã nu poate fi pusã în practicã. Mai precis, constituirea catedrei cu ore dintr-o singurã ºcoalã îi pune în dificultate pe directori, dat fiind cã sînt din ce în ce mai puþini titulari în aceastã situaþie. Chiar ºi în ºcolile din oraº, majoritatea profesorilor trebuie sã se împartã între douã sau chiar trei unitãþi pentru a-ºi completa normele. Nici în mediul rural situaþia nu se prezintã mai bine, mai ales cã se acceptã constituirea unei catedre cu ore din cel mult douã ºcoli gimnaziale.
„Avem chiar ºi noi colegi titulari care au ore în mai multe unitãþi. Din experienþa concursului de titularizare de anul acesta ºtiu cã, în mediul rural, e chiar mai greu sã se constituie o catedrã ºi trebuie adunate orele din toate ºcolile unei comune. De obicei, o catedrã se poate constitui în cadrul unei comune, dar sînt ºi cazuri cînd un titular trebuie sã se împartã între douã comune pentru o normã completã“, a declarat profesor Liviu Rusu, director al Grupului ªcolar Economic Piatra Neamþ.
Conform metodologiei propuse, ºcolile vor prelua aproape integral responsabilitatea organizãrii concursului, de la înscrierea candidaþilor ºi elaborarea subiectelor pînã la susþinerea probelor scrise ºi practice. Cererile de înscriere la titularizare se înregistreazã, în perioada 15 - 17 mai 2006, la secretariatul ºcolilor care organizeazã concurs, iar legalitatea acestora va fi verificatã de comisia de concurs ºi consilierul juridic al inspectoratului ºcolar. Datele de organizare ºi desfãºurare a concursului vor fi stabilite de conducerile ºcolilor, dupã consultarea conducerii inspectoratului ºcolar. Pentru pregãtirea, organizarea ºi desfãºurarea concursului, se constituie comisii în fiecare ºcoalã, preºedintele fiind directorul unitãþii de învãþãmînt. Dacã în ºcoalã nu existã doi profesori cu gradul didactic I sau II, comisia va apela la metodiºtii de specialitate ai inspectoratului ºcolar. La solicitarea ºcolilor, consiliul de administraþie al inspectoratului ºcolar poate aproba organizarea concursului pe grupuri de unitãþi de învãþãmînt.
Lucrarea scrisã se desfãºoarã în ziua stabilitã de fiecare ºcoalã care organizeazã concurs, iar rezultatele vor fi afiºate la sediul unitãþii unde s-a desfãºurat concursul. Comisia de elaborare a subiectelor, a baremelor de evaluare ºi de evaluare a lucrãrilor scrise se va constitui tot la nivelul ºcolilor la propunerea conducerii prin decizia inspectoratului ºcolar, consiliul de administraþie al ºcolii urmînd sã decidã dacã cei doi membri vor fi unul din învãþãmîntul universitar ºi unul din învãþãmîntul preuniversitar sau ambii din învãþãmîntul preuniversitar, de preferinþã inspectori de specialitate, metodiºti ai inspectoratului ºcolar sau responsabili ai comisiilor metodice. Posturile vacante titularizabile ºi netitularizabile vor fi afiºate la inspectoratul ºcolar ºi la ºcoli, dar ºi pe portalul MEdC pînã la data de 13 mai 2006. Susþinerea activitãþilor didactice la clasã de cãtre candidaþii înscriºi la concurs este programatã în perioada 22 mai - 14 iunie 2006, urmînd ca probele scrise sã fie susþinute în perioada 15 iunie - 11 august 2006.

Articol afisat de 1643 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective