Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 25 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

UDMR se simte trãdatã de Coaliþie

• proiectul de lege privind statutul minoritãþilor naþionale respins de Senat

Plenul Senatului a respins luni proiectul de lege privind statutul minoritãþilor naþionale cu 63 voturi împotrivã, în favoarea proiectului pronunþîndu-se 43 de senatori, iar doi s-au abþinut. În urma acestui vot, liderul grupului parlamentar al UDMR, senatorul Verestoy Attila, a anunþat cã senatorii acestui grup se retrag de la lucrãrile plenului. Nemulþumirea UDMR a survenit votului prin care amendamentul Verginiei Vedinaº (PRM) ºi al lui Antonie Iorgovan (PSD) referitor la eliminarea capitolului privind autonomia culturalã a fost aprobat de plenul Senatului.

UDMR cere respectarea angajamentelor
Uniunea Democratã Maghiarã din România (UDMR) nu va ieºi de la guvernare, dar aºteaptã din partea partenerilor din coaliþie respectarea angajamentelor asumate, a declarat luni, într-o conferinþã extraordinarã de presã, preºedintele UDMR, Marko Bela. „Nu dorim sã pãrãsim guvernarea, dar, dacã colegii noºtri nu vor înþelege, va trebui sã ne clarificãm poziþia ºi sã gãsim o formulã prin care legea minoritãþilor va fi respectatã. Dupã ce a avut loc un accident în Senat, vrem sã clarificãm lucrurile dacã mai mergem în aceeaºi direcþie“, a afirmat Marko Bela.
UDMR va solicita clarificarea poziþiei partenerilor de guvernare în cadrul Consiliului de Conducere al coaliþiei care va avea loc luni searã.
Principala nemulþumire a UDMR este legatã de votul pe marginea proiectului de lege privind statutul minoritãþilor. Potrivit lui Marko Bela, prin respingerea legii a fost încãlcatã înþelegerea coaliþiei ºi a programului comun de guvernare. Invocînd lista celor care au votat împotriva amendamentului referitor la autonomia culturalã, Marko Bela s-a arãtat extrem de dezamãgit: „Respingerea proiectului de lege în Senat ºi încãlcarea unei înþelegeri din cadrul coaliþiei de guvernare este extrem de greºitã atît din punct de vedere politic, cît ºi pentru minoritãþile din România“, a spus Marko Bela.
El a subliniat cã parlamentarii UDMR nu doresc sã condiþioneze ceea ce s-a întîmplat la Senat cu votul asupra proiectului de regulament. Marko Bela ºi-a exprimat speranþa cã legea va fi adoptatã de Camera Deputaþilor, forul legislativ decizional în acest caz.
La conferinþa de presã au fost prezenþi liderii grupurilor parlamentare ale UDMR din Camera Deputaþilor ºi Senat, Marton Arpad ºi Verestoy Attila, care ºi-au exprimat nemulþumirea în special vizavi de votul dat de parlamentarii conservatori la legea privind statutul minoritãþilor. „La votul final, s-a votat la unison cu PSD ºi PRM“, a spus Verestoy Attila.

Articol afisat de 1428 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective