Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 25 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Andrei ªerban interzice sã i se mai foloseascã numele

Andrei ªerban interzice sã i se mai foloseascã numele

• numele cunoscutului regizor nu va mai fi purtat de Centrul de Cercetare ºi Creaþie Teatralã

Centrul de Cercetare ºi Creaþie Teatralã „Andrei ªerban“ nu va mai purta numele cunoscutului regizor, deoarece acesta a refuzat definitiv sã se ocupe de acest proiect, a declarat, luni, Adrian Iorgulescu, ministrul culturii ºi cultelor.
Printr-o scrisoare adresatã ministrului culturii, Andrei ªerban interzice sã i se mai foloseascã numele pentru proiectul Centrului, a explicat Iorgulescu.
În acest sens, potrivit ministrului, Hotãrîrea de Guvern în care apare funcþionarea Centrului de teatru experimental sub numele de Andrei ªeban va fi modificatã, urmînd sã primeascã numele unei alte personalitãþi recunoscute în domeniu.
Potrivit lui Adrian Iorgulescu, Ministerul Culturii nu se va mai ocupa de acest lucru, fiind responsabilitatea lui Ion Caramitru, directorul Teatrului Naþional din Bucureºti, sã gãseascã o variantã potrivitã.
„Nu vreau sã fac eu modificarea, directorul Teatrului Naþional va face o propunere în acest sens“, a mai precizat Iorgulescu.
Potrivit lui Ion Caramitru, acest aspect nu poate fi comentat „pînã nu se va stabili ceva concret“.
„Deocamdatã nu pot da nici o relaþie, pentru cã nu am vãzut nimic definitiv. ªtiu cã domnul ministru purta o corespondenþã cu domnul Andrei ªerban, însã nu se poate discuta înainte de a se stabili ceva concret în acest sens“, a declarat Ion Caramitru. El a precizat însã cã interesul Teatrului Naþional este ca „acest Centru sã existe“, aºa cum a fost conceput prin Hotãrîrea de Guvern.
Caramitru a precizat cã nu înþelege de ce Andrei ªerban doreºte ca respectivul Centru sã aibã autonomie absolutã, atît timp cît acest lucru nu poate fi posibil.
„Mie nu mi-e clar de ce spune Andrei ªerban cã doreºte autonomie absolutã, pentru cã acest lucru nu este posibil atunci cînd este vorba de bani publici. Centrul nu are personalitate juridicã, fapt pentru care nu poate primi finanþare decît prin Teatrul Naþional“, a subliniat Caramitru.
El a mai explicat cã toate aceste aspecte au fost discutate înainte de demararea procedurilor legale de înfiinþare a Centrului cu Andrei ªerban, care la momentul respectiv ºi-a dat acordul.
Centrul de Cercetare ºi Creaþie Teatralã „Andrei ªerban“ a fost înfiinþat prin Hotãrîrea Guvernului nr. 803 din 14 iulie privind stabilirea unor mãsuri pentru organizarea ºi funcþionarea Teatrului Naþional „I.L. Caragiale“ din Bucureºti.
În actul normativ este prevãzut ca organizarea ºi funcþionarea Centrului sã fie propuse de TNB ºi aprobate de ministrul Culturii ºi Cultelor.
Finanþarea Centrului este asiguratã de MCC, care alocã anual în acest sens fonduri speciale în bugetul TNB. Potrivit actului normativ, producþiile artistice din cadrul programului urmau sã fie realizate sub egida TNB ºi puteau face parte din repertoriul acestuia.
Deºi modul de funcþionare a Centrului trebuia stabilit din luna septembrie, Adrian Iorgulescu nu a semnat un Ordin în acest sens, încercînd sã se consulte mai întîi cu Andrei ªerban.
În acest sens, s-a purtat o corespondenþã între Iorgulescu ºi Andrei ªerban, din care a rezultat cã regizorul nu doreºte nici sã conducã acest Centru ºi nici sã-ºi mai lege numele de existenþa lui.
Potrivit lui Iorgulescu, principalele motive pentru care Andrei ªerban vrea sã renunþe sînt legate de faptul cã respectivul Centru nu este ordonator principal de credite ºi nu poate emite certificate de absolvire reprezentative.

Articol afisat de 1513 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective