Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul Judeþean, chemat la judecatã

• Spitalul Judeþean a fost dat în judecatã de Medica Bacãu • firma cere daune de cinci milioane de lei pentru fiecare zi care a trecut din 20 octombrie • motivul în constituie anularea unei licitaþii pentru închirierea unui spaþii în vederea înfiinþãrii unei farmacii •

Spitalul Judeþean Neamþ a fost dat în judecatã de cãtre SC Medica Bacãu, care solicitã daune materiale de 5 milioane de lei pentru fiecare zi care a trecut din 20 octombrie, cînd a fost anulatã licitaþia organizatã pentru închirierea unui spaþiu în spatele Policlinicii Piatra Neamþ în vederea înfiinþãrii unei farmacii. Motivul invocat atunci de juristul unitãþii, Petru Spiridon, a fost cel al inexistenþei aprobãrii Ministerului Sãnãtãþii pentru organizarea licitaþiei. Cu toate cã atunci s-a promis cã licitaþia va fi reorganizatã pînã la sfîrºitul anului, acum conducerea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ susþine cã acest lucru este imposibil, din cauzã cã încã nu s-a obþinut aprobarea Ministerului Sãnãtãþii.
„Am aºteptat atîta timp ºi nu am mai primit nici un rãspuns în sensul reorganizãrii licitaþiei. Ca atare, noi am dat în judecatã Spitalul Judeþean, cerînd despãgubiri în valoare de 5 milioane de lei pentru fiecare zi care a trecut de pe 20 octombrie, de la organizarea primei licitaþii. Problema s-a complicat destul de mult, avînd în vedere cã între timp au început dezbaterile cu privire la Legea farmaciei. Din aceastã dezbatere nu ºtim cine va avea de pierdut ºi cine va avea de cîºtigat, dar s-ar putea ca pe mine, ca reprezentant al SC Medica, aceastã lege sã mã afecteze. Mã întreb de ce trebuie sã suport eu aceste consecinþe, avînd în vedere cã de un an mã chinui sã obþin niºte aprobãri ºi sã mut o farmacie dintr-o zonã care nu corespunde standardului nostru, într-o zonã mai bunã, care sã justifice investiþiile pe care intenþionãm sã le facem. Nu înþeleg de ce, fãrã nici o explicaþie logicã, de un an de zile am fost împiedicat sã obþin acel teren. ÃŽn consecinþã, pot sã spun cã pentru asta vom intenta un alt proces, în care vom cere daune de miliarde, pentru cã avem dovezi clare cã nu a fost vorba decît de rea intenþie“, a declarat Adrian Agache, director general al SC Medica Bacãu.
Acesta susþine cã felul în care a fost anulatã licitaþia este incalificabil. „Ulterior am aflat cã amînarea acestei licitaþii are legãturã cu o doamnã, care deocamdatã este studentã la farmacie ºi, ca atare, în momentul de faþã nu poate înfiinþa o astfel de unitate, dar totuºi doreºte acel spaþiu. A început licitaþia, moment în care domnul jurist s-a ridicat ºi a spus cã nu este constituit cadrul legal pentru organizarea acesteia, deoarece mai trebuie o hotãrîre, motiv pentru care licitaþia se suspendã. Nu a putut preciza despre ce hotãrîre ar fi vorba ºi nici temeiul legal în baza cãruia suspendã o licitaþie pentru care toate persoanele au plãtit caiet de sarcini, taxa de participare etc. Pe lista de participanþi a mai apãrut o firmã total necunoscutã nouã - SC Ramofarm Tîrgu Neamþ, condusã de Ramona-Maria Ungureanu-Mocanu. ÃŽncercînd sã aflãm mai multe despre aceastã firmã, am aflat cã în Tîrgu Neamþ nu existã nici o farmacie cu acest nume ºi, mai mult decît atît, Colegiul Farmaciºtilor nu a primit nici o solicitare de acord pentru întocmirea actelor necesare eliberãrii certificatului de membru al acestui for profesional, pentru a putea profesa ca farmacist“, a mai susþinut directorul general SC Medica Bacãu.

Lungul drum al concesionãrii unui teren
Conform precizãrilor aceleiaºi surse, încercãrile sale de a înfiinþa o farmacie în curtea Policlinicii sînt mai vechi de un an, timp în care a fost plimbat de la Ana la Caiafa, iar cererile sale au zãcut prin sertarele Spitalului Judeþean sau ale Consiliului Judeþean.
„ÃŽn 25 septembrie 2004, am fãcut o cerere Spitalului Judeþean în care am rugat sã-mi fie concesionatã o suprafaþã de 70 de metri pãtraþi în curtea policlinicii. Directorul de atunci, doctorul Cristian Petrovici, mi-a specificat cã nu existã nici un spaþiu disponibil în policlinicã, moment în care am afirmat cã mã intereseazã de fapt acea platformã betonatã dintre scãrile din spatele policlinicii, plinã de mucegai ºi de infiltraþii, pe care vreau s-o curãþ ºi s-o amenajez, în scopul înfiinþãrii unui spaþiu în care sã funcþioneze o farmacie. Propunerea mea a fost analizatã în Consiliul de Administraþie al unitãþii ºi, în decurs de douã sãptãmîni, am primit aprobarea de a concesiona un teren de 50 de metri pãtraþi cu posibilitatea de extindere pînã la 70 de metri pãtraþi. Ce s-a întîmplat din acel moment poate fi catalogat drept science-fiction. ÃŽn mod normal, acea aprobare trebuia sã ajungã la Consiliul Judeþean, dar în mod cu totul ºi cu totul bizar, s-a rãtãcit. O vreme am tot bãtut la diverse uºi, m-am adresat preºedintelui Consiliului Judeþean ºi mai multor consilieri, mi s-a spus cã se aºteaptã sã se primeascã adresa de la Spital, dar, mergînd pe fir, am constatat cã adresa rãmãsese blocatã într-un sertar al spitalului. Demersurile au fost tergiversate din cauza sãrbãtorilor, a trecut ianuarie, iar în februarie am reluat discuþiile cu niºte consilieri, care ne-au spus cã se pregãtesc de alegeri ºi nu au timp ca sã discute pe marginea acelei solicitãri a mele. Ulterior, a fost schimbatã componenþa Consiliului Judeþean, dupã care s-au schimbat ºefii instituþiilor descentralizate. M-am dus din nou la domnul preºedinte al Consiliului Judeþean, am fost apoi la domnul prefect, i-am prezentat oferta mea de investiþie în valoare de 100.000 de euro ºi am specificat cã, în eventualitatea în care, în timp, mã retrag de la acea investiþie, aceasta rãmîne Spitalului Judeþean. ÃŽn acel moment mi s-a sugerat cã trebuie sã reiau procedurile de la zero, în sensul cã trebuie sã vin cu o cerere cãtre noul Consiliu de Administraþie, fapt pe care l-am ºi fãcut pe 27 iulie. ÃŽn 2 septembrie a fost datã hotãrîrea 113 prin care erau de acord sã închirieze de principiu un teren de 50 de metri pãtraþi, prin licitaþie, iar ce a urmat aþi aflat“, a adãugat Adrian Agache.
Directorul Spitalului Judeþean Neamþ, Stelian Ghiþã, a declarat cã nu ºtie nimic despre demersul directorului Medica Bacãu: „Nu am primit nici un document oficial referitor la acest demers. E dreptul domnului Adrian Agache sã fie nemulþumit ºi sã ne acþioneze în instanþã, dar nu înþeleg cum a ajuns la aceste daune materiale. La data la care va fi reprogramatã licitaþia, dumnealui poate sã nu se prezinte“.

Articol afisat de 2066 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective