Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Semafoarele din centrul Bicazului, din nou în Consiliul Local

Semafoarele din centrul Bicazului, din nou în Consiliul Local

Semafoarele din centrul Bicazului au devenit din nou subiect de discuþii în Consiliul local al oraºului, reamintind de dezbaterile pe aceastã temã ale anilor 1999-2000. ªi aceasta datoritã unei întrebãri puse executivului de cãtre consilierul PNL Ioan Uleia în cadrul ultimei ºedinþe de consiliu. „Vreau sã ºtiu dacã pentru semaforul din centrul Bicazului se plãteºte vreo taxã de service, adicã pentru întreþinerea lui?“, a întrebat consilierul Uleia, care s-a interesat în continuarea întrebãrii dacã acestea îºi justificã utilitatea „ºtiut fiind faptul cã funcþioneazã doar pe luminã intermitentã, în loc sã funcþioneze în condiþiile proiectate“. Rãspunsul dat de primarul oraºului Constantin Catrinoiu a motivat faptul cã funcþionalitatea lor nu poate fi pusã la îndoialã, chiar dacã merg doar pe luminã intermitentã, deoarece poliþia nu permite renunþarea la semafoare. „Poliþia nu ne pemite sã le scoatem din funcþiune, aºa cã o sã continuãm a le folosi doar cu luminã intermitentã, mãsurã ce conduce totodatã ºi la reducerea consumului de curent ºi implicit la economisirea unor sume de bani din bugetul local“, a afirmat primarul Catrinoiu. Cît priveºte cheltuielile pentru asigurarea service-ului instalaþiei de semaforizare, contabilul ºef al Primãriei Bicaz, Viorel Stanciu, a informat consiliul cã taxele sînt modice, de doar 2,5 milioane de lei lunar, mai mult cheltuindu-se pe plata unei scãri mecanice, utilã schimbãrii de becuri, pentru care este necesar a smulge din buget, atunci cînd situaþia o impune, 5-6 milioane de lei. „Asta deoarece primãria n-are în dotare o asemenea scarã, fiind obligatoriu s-o închiriem de la societãþile oraºului“, a spus contabilul ºef Viorel Stanciu.
De reþinut cã ideea semaforizãrii intersecþiei din centrul oraºului Bicaz a aparþinut fostului primar Ion Crãciun în urmã cu mai mulþi ani, ea fiind pusã în practicã la sfîrºitul primului sãu mandat, 1996-2000. Costul semaforizãrii s-a ridicat la peste 700 milioane de lei, bani obþinuþi de la Ministerul Transporturilor, graþie înþelegerii ministrului de atunci Anca Boagiu. Realizarea investiþiei a fost cuprinsã în programul de modernizare a centrului oraºului, care a presupus printre altele ºi reabilitarea trotuarelor, locul asfaltului luîndu-l pavelele existente ºi în prezent. De altfel, suma totalã a investiþiei a fost de 2,8 miliarde de lei. De amintit ºi faptul cã finanþarea acþiunii de semaforizare a fost un amplu subiect de discuþii pro ºi contra imediat dupã finalizarea lucrãrilor executate cãtre firma Katel Group.

Articol afisat de 1598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective