Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Restructurãri la Spitalul Judeþean?

Restructurãri la Spitalul Judeþean?

• o comisie de control a apreciat pozitiv activitatea ºi performanþele medicale ale celor mai multe dintre secþiile unitãþii • s-a discutat însã ºi despre restructurarea de paturi ºi de personal în cîteva secþii • „existã însã cîteva secþii a cãror eficienþã nu a fost foarte bine apreciatã, punîndu-se problema diminuãrii numãrului de paturi ºi chiar a restructurãrii de personal. Despre asta însã nu pot sã dau detalii, deoarece trebuie sã discutãm mai întîi cu ºefii acelor secþii ºi cu membrii Consiliului de Administraþie, pentru a decide ce trebuie fãcut“, a declarat directorul Stelian Ghiþã •

Activitatea medicalã a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a fost apreciatã pozitiv de cãtre membrii comisiei de control recent veniþi sã evalueze din punct de vedere medical ºi financiar unitãþile sanitare din judeþ. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghiþã, directorul Spitalului Judeþean Neamþ, cei patru economiºti ºi medici veniþi în control au avut în vizor cu precãdere problemele financiare ale unitãþii. În mod deosebit a fost verificatã situaþia datoriilor înregistrate atît în 2004, cît ºi în cursul acestui an.
„Din evidenþele contabile ale spitalului reiese cã o parte din datoriile de anul trecut au fost plãtite cu bani alocaþi de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ în cursul acestui an ºi au mai rãmas de achitat, pentru 2004, 17 miliarde de lei. Iniþial s-a spus cã nu existã ºanse sã mai primim aceºti bani în 2005, dar, din analiza plãþilor fãcute pentru serviciile medicale prestate, reiese cã ar trebui sã mai primim 19 miliarde de lei. 13 miliarde provin din servicii prestate peste contract anul trecut, iar 6 miliarde reprezintã contravaloarea serviciilor medicale fãcute în plus pînã în prezent, anul acesta. Astfel, cei patru membrii ai comisiei de control au ajuns la concluzia cã suma de 19 miliarde de lei ni se cuvine sã o primim ºi au propus comisiei centrale de evaluare a activitãþii spitalelor sã aprobe alocarea acestei sume, cu ajutãrul cãreia am putea stinge cele 17 miliarde de lei datorie de anul trecut“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Conform sursei citate, comisia mixtã de control a vizitat mai multe secþii ale unitãþii, urmãrind efectuarea indicatorilor de management sanitar, indicele de complexitate al cazurilor tratate, indicele de utilizare a patului ºi durata medie de spitalizare. „Activitatea ºi performanþele medicale din majoritatea secþiilor spitalului au fost foarte bine apreciate ºi chiar am primit felicitãri. Existã însã cîteva secþii a cãror eficienþã nu a fost foarte bine apreciatã, punîndu-se problema diminuãrii numãrului de paturi ºi chiar a restructurãrii de personal. Despre asta însã nu pot sã dau detalii, deoarece trebuie sã discutãm mai întîi cu ºefii acelor secþii ºi cu membrii Consiliului de Administraþie, pentru a decide ce trebuie fãcut“, a adãugat directorul general al celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ.
Echipa de control a plecat ieri la Spitalul Municipal Roman.

Articol afisat de 1632 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective