Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Piatra ªoimului, ºedinþã ternã de Consiliu Local

Piatra ªoimului, ºedinþã ternã de Consiliu Local

• pentru ºase hotãrîri, consilierii au „discutat“ peste patru ore • în timpul ºedinþei, aleºii locali au citit ziarele ºi au completat... integrame •

Consilierii judeþeni sau cei din Consiliul Local Piatra Neamþ ar trebui sã fie invidioºi pe omologii lor de la Piatra ªoimului. O ºedinþã ordinarã a consiliului local din aceastã comunã se desfãºoarã exact în litera ºi cuvîntul legii, chiar dacã durata unei astfel de întruniri, în care se discutã despre viitorul comunitãþii dureazã, cîteodatã, ºi 4-5 ore. Dacã s-ar discuta, în acelaºi ritm, actele propuse la o ºedinþã a Consiliului Local Piatra Neamþ, unde se propun, în medie, cîte 25 de proiecte, aceasta ar dura o zi întreagã. Ultima ºedinþã a Consiliului Local Piatra ªoimului, desfãºuratã miercuri, 30 noiembrie, a durat circa 4 ore, s-au aprobat 6 proiecte de hotãrîri ºi s-a dat citire unei informãri. Culmea este cã informarea care a fost cititã de consilierul PRM Victor Baciu a fost supusã la vot cu toate cã aceasta era o notã de constatare efectuatã de Curtea de Conturi ºi în care se regãsesc mai multe nereguli ale primarului în ceea ce priveºte cheltuirea banului public. Citirea informãrii, chiar dacã privea pe toþi consilierii, a fost spusã la vot, iar cei 14 aleºi au ridicat mîna - 7 pentru ºi 7 împotrivã. În acest caz, s-a hotãrît de cãtre preºedintele de ºedinþã ca informarea sã fie cititã la finalul ºedinþei.
Din acest moment, ca la oricare ºedinþã de plen a unui astfel de consiliu, lucrurile au decurs normal, cu mici excepþii, legate de faptul cã parcã totul se petrecea în reluare. La fiecare proiect, acesta era citit cap-coadã de iniþiator, dupã care proiectul de specialitate era citit de secretarul comunei. Dupã toate acestea preºedintele de ºedinþã invita consilierii la „discuþii“, iar, în momentul în care aleºii trebuiau sã amendeze proiectul cu propuneri de modificare a unui articol sau mai multe, aceºtia nu fãceau nimic altceva decît sã-ºi dea cu pãrerea, ca mai apoi sã spunã invariabil: „eu sînt de acord cu acest proiect“.
De menþionat este ºi faptul cã forul ales din Piatra ªoimului a avut, miercuri, 30 noiembrie, de abrogat douã hotãrîri emise de acest consiliu ºi care, dupã ce au fost vãzute de aparatul de specialitate al Prefecturii, au fost trimise la comunã pentru revocare. Acestea au fost revocate, dar nu fãrã discuþiile de rigoare, ocazie cu care consilierul Micu a propus sancþionarea juristului, care s-a ales totuºi cu o mustrare. Cu toate acestea, cele mai aprinse discuþii au apãrut cînd a fost vorba de alegerea unui nou preºedinte de ºedinþã pentru urmãtoarele trei luni. Culmea este faptul cã nimeni dintre cei propuºi nu-ºi dorea acest lucru. „Eu nu vreau domnilor pentru cã sînt din acelaºi partid ca ºi actualul preºedinte de ºedinþã ºi nu e bine aºa“, a spus unul dintre consilierii care a „studiat“, aproape toatã ºedinþa, „Gazeta Sporturilor“.

Articol afisat de 1502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective