 Elevii din clasa a VIII-a sînt interesați să intre la liceu
• aproape 92% din viitorii absolvenți de gimnaziu au participat, ieri, la prima simulare a testelor naționale Elevii nemțeni din clasa a VIII-a se arată interesați de viitoarele teste naționale, avînd în vedere faptul că aproape 92% dintre aceștia au participat, ieri, la simulare pentru proba de limba și literatura română. Astfel, 6042 din cei 6582 de viitori absolvenți de gimnaziu au susținut, ieri, simularea primei probe a testelor naționale, în condiții similare celor de examen. Practic, participanții nu au dat simularea în școala proprie, ci în centre de examen, unde au fost supravegheați de profesori din alte școli. Subiectele au fost transmise de la București, fiind elaborate la nivelul Ministerului Educației, iar numele candidaților nu este cunoscut de corectori, fiind înscris într-un pătrat înnegrit pe foaia de examen.Tezele au ajuns în centrele de evaluare, unde sînt corectate conform baremurilor de notare.
Viitorii absolvenți de gimnaziu își vor putea verifica și cunoștințele de matematică la o altă simulare, programată luni, 6 martie, dar și la istorie sau geografie, în 10 martie. Simulările sînt programate în zile diferite, pentru ca elevii interesați să participe la toate probele de concurs, deși nu sînt obligatorii, elevii participînd facultativ la acestea. Rezultatele nu sînt menționate în catalog, dar îi ajută pe participanți să-și aprecieze viitoarea prestație la examenele din vară. Participanții trebuie să se obișnuiască de pe acum cu starea specifică de examen, dat fiind că vor fi supravegheați de alți profesori decît cei de la clasă, subiectele sînt de la minister și trebuie să se prezinte la ora stabilită, cu buletinul pentru identificare.
La începutul lunii viitoare, sînt programate simularea examenului de bacalaureat pentru liceenii din clasa a XII-a, în 3, 6 și 11 aprilie. În prima zi, este programată simularea la limba și literatura română, urmată de proba D - cu subiecte de matematică, științe ale naturii, istoria românilor, geografia României, și probele E și F - la fizică, logică, chimie, anatomie și fiziologie umană și genetică, istorie universală, economie, psihologie, informatică, pregătire teoretică sportivă, limba germană, engleză, franceză, măsurări electrice și electronice, contabilitate, ecologie și protecția mediului.
|