Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul, mason?

Prefectul, mason?

• în ajunul procesului în care îl apără pe Dan Vasile Constantin, avocatul Antonie Iorgovan îl acuză pe prefectul de Neamț că este mason • Toader Mocanu nu comentează afirmația lui Iorgovan, dar nici nu infirmă apartenența la masonerie •

Antonie Iorgovan, avocatul lui Dan Vasile Constantin, l-a atacat pe Toader Mocanu, prefectul de Neamț, acuzîndu-l că este mason. „Am aflat că este mason, și-a deschis un cuib acum în masonerie, pardon... o lojă și a ajuns șef de lojă. Săraca masonerie, pe mîinile cui a ajuns! Dar sărac, nesărac, cu lojă sau cu cuib, pînă la urmă, treaba lui, dar cu Iorgovan va avea o treabă: îl voi duce în toate procesele posibile“, a afirmat Antonie Iorgovan.
Întrebat ce are împotriva masonilor, acesta a ținut să precizeze că se referă doar la situația din România. „Spre deosebire de ce au făcut în istorie, cînd s-au luptat pentru binele națiunii române, acum, la noi în țară, s-au transformat într-o gașcă, după cum o percep eu, și se apără și se trag unii pe alții fără ca să aibă substanță, fără ca să aibă valoare. Și atunci, dacă noi pretindem că vrem să construim o societate democratică și deschisă, în care valoarea și calitățile omului să fie elementul esențial, haideți să terminăm cu ocultismul“, a declarat avocatul Iorgovan
Contactat telefonic, prefectul de Neamț a evitat să infirme sau să confirme apartenența la masonerie, ceea ce s-ar putea interpreta ca o confirmare tacită. „Antonie Iorgovan vrea, probabil, să schimbe subiectul în legătură cu procesul care va avea loc mîine (astăzi - n.r.) la Bacău în legătură cu suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Eu nu comentez asemenea afirmații. Nici nu confirm, nici nu infirm vreo afirmație referitoare la masonerie“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamț.

Masoneria, 33 de grade ierarhice
Masoneria este o așa-numită frăție ocultă, secretă în cea mai mare parte, un ordin auto-considerat militar, care își întemeiază existența pe dorința de a influența soarta omenirii și pe credința într-o ființă supremă, aflată deasupra Dumnezeului creștin sau a divinității din religiile monoteise, precum și a oricărui zeu politeist. Organizată în loji, care sînt ca niște celule de bază subordonate într-o rețea trans-națională, mondială, masoneria are 33 de grade ierarhice, care sînt parcurse ca trepte de inițiere din ce în ce mai complexe și mai oculte, totodată.
Relațiile dintre masonerie și biserică au fost de cele mai multe ori ireconciliabile, deși uneori înalți clerici, inclusiv ai Bisericii Ortodoxe Române, au fost masoni. De asemenea, comunismul a interzis funcționarea masoneriei pe teritoriul său, motiv pentru care după căderea regimurilor comuniste masoneria a cunoscut o recrudescență, culminînd, la noi în țară, cu decretarea acesteia de către premierul Adrian Năstase ca fiind de utilitate publică și finanțarea de la bugetul statului.
Masoneria este împărțită în mai multe rituri, dintre care Ritul Scoțian pare astăzi cel mai răspîndit și mai practicat. „Ritualurile sale de Grad dezvăluie o serie de învățăminte morale ce culminează cu Gradul 32, Maestru al Secretului Regal. Gradul 33 este conferit unor membri ai Ritului, ca recunoaștere a serviciilor aduse Masoneriei Libere și Umanității. Ritul continuă Tradiția Masoneriei din întreaga lume prin desăvîrșirea de sine și ajutorarea comunității“, după cum se spune într-una dintre paginile de internet care promovează masoneria.
FOTO: Însemne oculte ale masoneriei

Articol afisat de 3153 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihael BALINT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de cicero la data 28.03.2006 19:22
Eroare dle Iorgovan
Eroare majora, masonii nu inscriu decit oameni destepti si puternici nu simple marionete cre umbla doar dupa cistig imediat. Nu cred ca este adevarat, repet, masonii sint oameni seriosi.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective