Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul, mason?

Prefectul, mason?

• în ajunul procesului în care îl apãrã pe Dan Vasile Constantin, avocatul Antonie Iorgovan îl acuzã pe prefectul de Neamþ cã este mason • Toader Mocanu nu comenteazã afirmaþia lui Iorgovan, dar nici nu infirmã apartenenþa la masonerie •

Antonie Iorgovan, avocatul lui Dan Vasile Constantin, l-a atacat pe Toader Mocanu, prefectul de Neamþ, acuzîndu-l cã este mason. „Am aflat cã este mason, ºi-a deschis un cuib acum în masonerie, pardon... o lojã ºi a ajuns ºef de lojã. Sãraca masonerie, pe mîinile cui a ajuns! Dar sãrac, nesãrac, cu lojã sau cu cuib, pînã la urmã, treaba lui, dar cu Iorgovan va avea o treabã: îl voi duce în toate procesele posibile“, a afirmat Antonie Iorgovan.
ÃŽntrebat ce are împotriva masonilor, acesta a þinut sã precizeze cã se referã doar la situaþia din România. „Spre deosebire de ce au fãcut în istorie, cînd s-au luptat pentru binele naþiunii române, acum, la noi în þarã, s-au transformat într-o gaºcã, dupã cum o percep eu, ºi se apãrã ºi se trag unii pe alþii fãrã ca sã aibã substanþã, fãrã ca sã aibã valoare. ªi atunci, dacã noi pretindem cã vrem sã construim o societate democraticã ºi deschisã, în care valoarea ºi calitãþile omului sã fie elementul esenþial, haideþi sã terminãm cu ocultismul“, a declarat avocatul Iorgovan
Contactat telefonic, prefectul de Neamþ a evitat sã infirme sau sã confirme apartenenþa la masonerie, ceea ce s-ar putea interpreta ca o confirmare tacitã. „Antonie Iorgovan vrea, probabil, sã schimbe subiectul în legãturã cu procesul care va avea loc mîine (astãzi - n.r.) la Bacãu în legãturã cu suspendarea din funcþia de preºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ. Eu nu comentez asemenea afirmaþii. Nici nu confirm, nici nu infirm vreo afirmaþie referitoare la masonerie“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamþ.

Masoneria, 33 de grade ierarhice
Masoneria este o aºa-numitã frãþie ocultã, secretã în cea mai mare parte, un ordin auto-considerat militar, care îºi întemeiazã existenþa pe dorinþa de a influenþa soarta omenirii ºi pe credinþa într-o fiinþã supremã, aflatã deasupra Dumnezeului creºtin sau a divinitãþii din religiile monoteise, precum ºi a oricãrui zeu politeist. Organizatã în loji, care sînt ca niºte celule de bazã subordonate într-o reþea trans-naþionalã, mondialã, masoneria are 33 de grade ierarhice, care sînt parcurse ca trepte de iniþiere din ce în ce mai complexe ºi mai oculte, totodatã.
Relaþiile dintre masonerie ºi bisericã au fost de cele mai multe ori ireconciliabile, deºi uneori înalþi clerici, inclusiv ai Bisericii Ortodoxe Române, au fost masoni. De asemenea, comunismul a interzis funcþionarea masoneriei pe teritoriul sãu, motiv pentru care dupã cãderea regimurilor comuniste masoneria a cunoscut o recrudescenþã, culminînd, la noi în þarã, cu decretarea acesteia de cãtre premierul Adrian Nãstase ca fiind de utilitate publicã ºi finanþarea de la bugetul statului.
Masoneria este împãrþitã în mai multe rituri, dintre care Ritul Scoþian pare astãzi cel mai rãspîndit ºi mai practicat. „Ritualurile sale de Grad dezvãluie o serie de învãþãminte morale ce culmineazã cu Gradul 32, Maestru al Secretului Regal. Gradul 33 este conferit unor membri ai Ritului, ca recunoaºtere a serviciilor aduse Masoneriei Libere ºi Umanitãþii. Ritul continuã Tradiþia Masoneriei din întreaga lume prin desãvîrºirea de sine ºi ajutorarea comunitãþii“, dupã cum se spune într-una dintre paginile de internet care promoveazã masoneria.
FOTO: ÃŽnsemne oculte ale masoneriei

Articol afisat de 3416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mihael BALINT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de cicero la data 28.03.2006 18:22
Eroare dle Iorgovan
Eroare majora, masonii nu inscriu decit oameni destepti si puternici nu simple marionete cre umbla doar dupa cistig imediat. Nu cred ca este adevarat, repet, masonii sint oameni seriosi.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective