Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fãrã apã de Paºte

Fãrã apã de Paºte

• din cauzã cã „Acvaserv“ are conturile blocate de cãtre finanþiºti, societatea nu-ºi poate achita factura la energie electricã • dacã E-ON „trage heblul“ romaºcanii ar putea avea apã rece doar patru ore pe zi •

Volumul datoriilor pe care asociaþiile de proprietari ºi consumatorii individuali le au de achitat cãtre „acvaserv“ se ridicã la 58 de miliarde de lei. Asociaþiile de proprietari au de achitat contravaloarea serviciilor de apã-canalizare în valoare de 25 miliarde de lei, iar consumatorii individuali alte cinci miliarde de lei. La aceastã sumã se adaugã 28 de miliarde lei penalitãþi de întîrziere. Eduard Corduneanu, directorul „Acvaserv“ a declarat cã pericolul cel mai mare îl reprezintã la aceastã datã imposibilitatea achitãrii facturii la energia electricã, din cauza faptului cã societatea are conturile blocate de cãtre Direcþia Finanþelor Publice, din cauza datoriilor la buget. „Pericolul este într-adevãr foarte mare ca întreg oraºul sã rãmînã fãrã apã, din cauza întreruperii energiei electrice la staþia de captare. Avem în prezent conturile blocate ºi nu putem plãti 2,5 miliarde lei, factura la energie electricã. E-ON este acum o societate particularã cu care avem contract de platã a facturilor în cel mult 30 de zile de la emitere. Dacã în cea de a 31-a zi nu avem factura plãtitã, ni se întrerupe curentul electric, ori noi avem de recuperat datorii de la asociaþii ºi din 2004. Am mai acceptat sã zicem întîrzieri de pînã la douã luni de la emiterea facturii de cãtre noi. Lumea trebuie sã înþeleagã cã nu se mai poate face protecþie socialã. La ora la care vorbim avem deja întreruptã apa pe 12 scãri din ºase asociaþii. Pe lîngã datoriile de la asociaþii mai avem de recuperat ºi cinci miliarde de la abonaþii casnici. ÃŽn «top» se aflã cei de pe strãzile Energiei, Sucedava, Martir Cloºca, Miron Costin ºi N. Bãlcescu. ªi aici sînt întrerupþi foarte mulþi datornici“, a precizat Eduard Corduneanu.
Acumularea de cãtre asociaþiile de proprietari a acestui volum
uriaº de datorii a determinat ºi conducerea Primãriei Roman sã se implice în gãsirea unor soluþii de impulsionare a încasãrilor de la rãu-platnici. „ÃŽn ultima vreme s-au înmulþit numãrul cetãþenilor care sînt cu datoriile la zi, dar se gãsesc în zone în care se opreºte apa. Aceºtia sînt total nemulþumiþi de întreruperea apei reci, în zonele cu rãu-platnici ºi ne cer sã facem ceva cu aceºtia. Oamenii au dreptate. Nu este normal sã sufere ºi cei care înþeleg cã apa este o marfã care trebuie plãtitã. De altfel întreg oraºul suferã din cauza faptului cã apa se opreºte ºi acum între orele 24 ºi ºi 5,00. Deºi noi ne întîlnim lunar cu preºedinþii ºi administratorii asociaþiilor ºi discutãm inclusiv problema datoriilor, lucrurile nu s-au prea miºcat. Existã marele pericol ca «Acvaserv» sã nu-ºi poatã achita factura cãtre «E-ON» ºi sã fie întreruptã alimentarea la staþia de la captare de la Pildeºti. ÃŽn aceste condiþii întreg oraºul va avea opritã apa cel puþin 18-20 de ore pe zi. Este o situaþie deosebitã, în care sîntem obligaþi sã ne implicãm pentru cã nu putem lãsa municipiul fãrã apã, chiar de sãrbãtori. ÃŽncepînd de miercuri, 19 aprilie, vom convoca grupuri de cîte trei-patru asociaþii, pentru a discuta cu acestea problema datoriilor la apã, problema construcþiilor ilegale, mai ales ale acoperiºurilor ºi a vedea ce soluþii se pot gãsi la nivelul asociaþiilor, care trebuie sã se organizeze în aºa fel încît sã stea de vorbã cu restanþierii ºi -i determine pe cei cu datorii mari plãteascã ce au consumat“, a declarat viceprimarul Nicolae Stan.
FOTO: ÃŽn cazul în care „Acvaserv“ rãmîne fãrã energie la staþia de captare, Romanul va rãmîne fãrã apã de Paºte

Articol afisat de 1753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Atlanta la data 18.04.2006 18:19
Nu e o noutate
De cind m-am nascut, Romanul a avut probleme cu apa si motive justificative s-au gasit intotdeauna. Populatia a inghitit in sec (in lipsa de apa:)), asa nemultumita si aduna galeti cu apa in baie si sticle sub chiuveta. Degeaba se fac meetinguri peste meetinguri si cei responsabili dau vina unii pe altii. Romascanii considera un miracol sa curga apa non-stop. Si nu stiu cum se face, dar de sarbatori, mai intotdeauna se intimpla miracole.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective