Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fără apă de Paște

Fără apă de Paște

• din cauză că „Acvaserv“ are conturile blocate de către finanțiști, societatea nu-și poate achita factura la energie electrică • dacă E-ON „trage heblul“ romașcanii ar putea avea apă rece doar patru ore pe zi •

Volumul datoriilor pe care asociațiile de proprietari și consumatorii individuali le au de achitat către „acvaserv“ se ridică la 58 de miliarde de lei. Asociațiile de proprietari au de achitat contravaloarea serviciilor de apă-canalizare în valoare de 25 miliarde de lei, iar consumatorii individuali alte cinci miliarde de lei. La această sumă se adaugă 28 de miliarde lei penalități de întîrziere. Eduard Corduneanu, directorul „Acvaserv“ a declarat că pericolul cel mai mare îl reprezintă la această dată imposibilitatea achitării facturii la energia electrică, din cauza faptului că societatea are conturile blocate de către Direcția Finanțelor Publice, din cauza datoriilor la buget. „Pericolul este într-adevăr foarte mare ca întreg orașul să rămînă fără apă, din cauza întreruperii energiei electrice la stația de captare. Avem în prezent conturile blocate și nu putem plăti 2,5 miliarde lei, factura la energie electrică. E-ON este acum o societate particulară cu care avem contract de plată a facturilor în cel mult 30 de zile de la emitere. Dacă în cea de a 31-a zi nu avem factura plătită, ni se întrerupe curentul electric, ori noi avem de recuperat datorii de la asociații și din 2004. Am mai acceptat să zicem întîrzieri de pînă la două luni de la emiterea facturii de către noi. Lumea trebuie să înțeleagă că nu se mai poate face protecție socială. La ora la care vorbim avem deja întreruptă apa pe 12 scări din șase asociații. Pe lîngă datoriile de la asociații mai avem de recuperat și cinci miliarde de la abonații casnici. În «top» se află cei de pe străzile Energiei, Sucedava, Martir Cloșca, Miron Costin și N. Bălcescu. Și aici sînt întrerupți foarte mulți datornici“, a precizat Eduard Corduneanu.
Acumularea de către asociațiile de proprietari a acestui volum
uriaș de datorii a determinat și conducerea Primăriei Roman să se implice în găsirea unor soluții de impulsionare a încasărilor de la rău-platnici. „În ultima vreme s-au înmulțit numărul cetățenilor care sînt cu datoriile la zi, dar se găsesc în zone în care se oprește apa. Aceștia sînt total nemulțumiți de întreruperea apei reci, în zonele cu rău-platnici și ne cer să facem ceva cu aceștia. Oamenii au dreptate. Nu este normal să sufere și cei care înțeleg că apa este o marfă care trebuie plătită. De altfel întreg orașul suferă din cauza faptului că apa se oprește și acum între orele 24 și și 5,00. Deși noi ne întîlnim lunar cu președinții și administratorii asociațiilor și discutăm inclusiv problema datoriilor, lucrurile nu s-au prea mișcat. Există marele pericol ca «Acvaserv» să nu-și poată achita factura către «E-ON» și să fie întreruptă alimentarea la stația de la captare de la Pildești. În aceste condiții întreg orașul va avea oprită apa cel puțin 18-20 de ore pe zi. Este o situație deosebită, în care sîntem obligați să ne implicăm pentru că nu putem lăsa municipiul fără apă, chiar de sărbători. Începînd de miercuri, 19 aprilie, vom convoca grupuri de cîte trei-patru asociații, pentru a discuta cu acestea problema datoriilor la apă, problema construcțiilor ilegale, mai ales ale acoperișurilor și a vedea ce soluții se pot găsi la nivelul asociațiilor, care trebuie să se organizeze în așa fel încît să stea de vorbă cu restanțierii și -i determine pe cei cu datorii mari plătească ce au consumat“, a declarat viceprimarul Nicolae Stan.
FOTO: În cazul în care „Acvaserv“ rămîne fără energie la stația de captare, Romanul va rămîne fără apă de Paște

Articol afisat de 1357 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Atlanta la data 18.04.2006 18:19
Nu e o noutate
De cind m-am nascut, Romanul a avut probleme cu apa si motive justificative s-au gasit intotdeauna. Populatia a inghitit in sec (in lipsa de apa:)), asa nemultumita si aduna galeti cu apa in baie si sticle sub chiuveta. Degeaba se fac meetinguri peste meetinguri si cei responsabili dau vina unii pe altii. Romascanii considera un miracol sa curga apa non-stop. Si nu stiu cum se face, dar de sarbatori, mai intotdeauna se intimpla miracole.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective