Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reabilitarea Centrului de la Păstrăveni, pe ultima sută de metri

Proiectul pentru reabilitarea clădirii vechi a Centrului Pilot de Recuperare pentru Persoane cu Handicap de la Păstrăveni a fost înaintat, recent, spre aprobare, Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.
„Lucrările vor începe de îndată ce vom primi aprobarea - și o sumă de bani - de la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei. Noi am întocmit documentația și am trimis-o la București. Am trimis și anunțul de organizare a licitației pentru lucrările de renovare, la Monitorul Oficial. Vrem să transformăm clădirea veche într-o casă de tip familial, în care vor locui tinerii cu abilități dezvoltate, care pot duce o viață independentă. În acest scop, vor fi amenajate 12 garsoniere în care tinerii vor avea toate condițiile pentru a se simți ca acasă: minibucătărie, grupuri sanitare corespunzătoare, sală de mese, club, atelier. Proiectul este realizat de partenerii noștri germani, atît în privința construcției, cît și a activității de recuperare. De altfel, partea germană va contribui cu aproape 50% la finanțarea proiectului, restul sumelor fiind acoperite de noi - circa 30%, și de Ministerul Muncii - 20%. Sînt mulțumit că toată lumea a înțeles necesitatea ducerii la bun sfîrșit a strategiei pentru reabilitarea Centrului Pilot de Recuperare pentru Persoane cu Handicap de la Păstrăveni“, a declarat Mihai Hanganu, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.
Centrul de la Păstrăveni a apărut pe 1 octombrie 1966, cînd, printr-un ordin al Consiliului Popular regional Bacău, a fost înființat Căminul-spital pentru copii deficienți nerecuperabili. În aprilie 1991, această instituție a fost vizitată de Barbara Stamm, pe atunci ministru secretar de stat al landului Bavaria. Vizita s-a concretizat, în 1995, într-o primă investiție făcută de Fundația germană Bayerischekinderhife Rumanien, destinată construirii unui nou pavilion. A fost prima dintr-o serie care a conturat, la Păstrăveni, unul dintre cele mai dotate centre de asistență și îngrijire a persoanelor cu handicap sever din România. În cei peste zece ani de colaborare, Fundația germană Bayerischekinderhife Rumanien a investit aproape 13 milioane de euro pentru a le oferi tinerilor instituționalizați condiții omenești de viață.
„Potrivit strategiei pe care am stabilit-o cu partea germană, care a construit și a dezvoltat Centrul de la Păstrăveni, aceasta va rămîne o locuință permanentă pentru cei care au crescut de copii aici. Sînt 181 de tineri, mai sînt și cîțiva copii, dar, peste un an-doi, toți vor avea peste 18 ani. Ei sînt integrați în activitatea de terapie ocupațională: participă la activități din fermele vegetală și zootehnică, din atelierele, iar, în continuare, le vom asigura condițiile de trai de tip familial“, a adăugat directorul Hanganu.
Centrul Pilot de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni s-a reorganizat și a trecut, în cursul anului trecut, în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Articol afisat de 1353 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective