Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectorii sanitar-veterinari, cu ochii pe comercianþii de miei

Calitatea cãrnii de miel puse la vînzare în perioada sãrbãtorilor de primãvarã se aflã sub monitorizarea inspectorilor Direcþiei Sanitar Veterinare (DSV) Neamþ. Controalele au fost începute cu o sãptãmînã înainte de Paºtele catolic ºi se vor finaliza cu o zi înainte de cel ortodox. Doctor Constantin Lipan, directorul adjunct al DSV a declarat cã, pe parcursul verificãrilor de sãptãmîna trecutã, nu au fost descoperite nereguli. Inspectorii, care au fost însoþiþi de medicii din pieþe, au constatat cã mieii au fost puºi în vînzare în locuri special amenajate. Pentru a nu fi prinºi descoperiþi, comercianþii trebuie poarte asupra lor carnetele de sãnãtate ale animalelor, semnate ºi parafate de medicii veterinari din comunele din care provin. De asemenea, carnea trebuie sã fie marcatã de medicii veterinari din pieþe, cu ºtampila „verificat sanitar-veterinar“.
Pe teritoriul judeþului Neamþ, funcþioneazã numai douã abatoare autorizate în sacrificarea ovinelor, motiv pentru care cetãþenilor din mediul rural nu li se poate impune sã aducã la vînzare miei tãiaþi în unul dintre acestea. În acest context, se merge, în continuare, pe obligativitatea deþinerii de cãtre comercianþi a certificatele sanitar-veterinare obþinute de la medicii din comunele în care domiciliazã, la care se adaugã avizele sanitar-veterinare obþinute de la medicii din pieþe. Atît comercianþii, cît ºi cumpãrãtorii trebuie sã þinã seama de faptul cã mieii sacrificaþi trebuie sã aibã vîrste de minim 21 de zile ºi greutãþi de cel puþin 4 kilograme, altfel carnea lor este toxicã pentru organismul uman.
Tot în aceastã perioadã, foarte crescutã este ºi cererea de ouã. Consumatorilor li se recomandã sã îºi ia mãsuri de precauþie - existînd pericolul de a cumpãra marfã veche - ºi sã se aprovizioneze numai din locuri autorizate sanitar-veterinar, unde se vînd ouã marcate.

Articol afisat de 1440 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective