Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 18 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii au închis uºile pentru primarii PSD

• anunþul a fost fãcut, ieri, de cãtre deputatul Vasile Pruteanu

Conducerea Partidului Naþional Liberal, filiala Neamþ, a anunþat cã nu mai acceptã primari PSD care au intenþia de a renunþa la formaþiunea pe listele cãreia au candidat. „De astãzi, (luni, 17 aprilie - n.r.) PNL nu va mai accepta nici o cerere de înscriere în formaþiunea noastrã, din partea primarilor PSD. S-a mers pe ideea cã dacã preºedintele Consiliului Judeþean, Vlad Marcoci, este membru PNL, primarii trebuie ºi ei sã fie de aceeaºi culoare politicã, pentru a avea unele beneficii comunele pe care le conduc. Se crede cã ultimele înscrieri ale primarilor din PSD în PNL s-au fãcut pe baza unor ºantaje, ceea ce nu este adevãrat. Banii pe care îi împarte Consiliul Judeþean cãtre bugetele locale se dau strict pe baza prevederilor legale ºi nu contreazã din ce partid este alesul local. ÃŽn momentul de faþã, PNL are 25 de primari ºi 23 de viceprimari în judeþ, ceea ce reprezintã 30% din numãrul total al aleºilor locali. ÃŽn ultimul week-end, am avut foarte multe cereri de la primarii Opoziþiei, pentru a se înscrie în PNL, ºi i-am refuzat“, a declarat deputatul Vasile Pruteanu.
Preºedintele CJ Neamþ a precizat cã „alinierea“ primarilor cu ºeful judeþului în ceea ce priveºte culoarea politicã a fost o practicã veche, specificã anilor trecuþi. „Aleºii locali trebuie informaþi despre o schimbare a modului de lucru între CJ ºi primãrii. Fac precizarea cã, în ultimii ani, primarii au fost obiºnuiþi sã se înscrie în partidul din care fãcea parte preºedintele CJ, pentru a obþine bani la bugetele locale. Aceastã practicã nu mai þine. Preºedintele CJ semneazã pentru alocarea fondurilor cãtre bugetele locale, în temeiul legii. Nu sînt banii mei, cei pe care îi împart, ºi distribuirea lor se face pe baza solicitãrilor întemeiate pentru reparaþii drumuri, ºcoli, instituþii de interes public. ÃŽi încredinþez pe primari cã sumele pe care le primesc bugetele locale de la noi nu sînt dependente de culoarea politicã a lor ºi a mea“, a spus preºedintele Vlad Marcoci.

Se acceptã consilierii locali
Mai în glumã, mai în serios, deputatul Vasile Pruteanu, vicepreºedinte PNL pe probleme organizatorice, a precizat cã nu sînt acceptaþi în formaþiunea pe care o reprezintã nici primari ai Partidului Democrat, susþinînd cã „Alianþa DA funcþioneazã bine la Neamþ“. Declaraþiile celor doi reprezentanþi ai PNL Neamþ vin la douã zile dupã ce primarul de Grumãzeºti a trecut de la PSD la PNL, în ºedinþa principalului partid de opoziþie, de vineri, 14 aprilie. Cererea lui a fost acceptatã ºi, în zilele urmãtoare, se aºteaptã sã se înscrie ºi consilierii locali care îl vor însoþi. Deputatul Pruteanu a precizat cã PNL nu mai vrea primari de la PSD, dar asta nu înseamnã cã nu vor fi acceptaþi consilierii locali, ceea ce, în final, presupune mai mult control al liberalilor la comune ºi la nivelul consiliilor locale, oricare ar fi culoarea politicã a conducãtorului unitãþii administrativ-teritoriale. Reamintim cã, de la alegerile din 2004 ºi pînã în acest moment, filiala PSD Neamþ a pierdut 12 primari. Dintre aceºtia, ºase au trecut la PNL - Marcel Mihai Tãnãselea (Urecheni), Ionel Ciubotaru (Roznov), Pantelimon Roºu (Viiºoara), Petricã Prichici (Ion Creangã), Vasile
Gherghel (Fãurei) ºi Constantin Mãtase (Grumãzeºti). Pe lîngã cei enumeraþi, mai este un ºef de administraþie localã care a plecat de la PSD ºi s-a declarat independent, situaþie în care se aflã primarul de Gîrcina, Aurora Bãlan. Ceilalþi doi primari pe care i-a pierdut PSD, încã din luna octombrie 2004, ºi care au plecat spre Partidul Noua Generaþie, sînt cei de la Sãvineºti, Vasile Baghiu, ºi primarul de Brusturi, Eugen Vrãjitoru. Printre ultimii care au schimbat „barca“ se numãrã ºi Decebal Arnãutu, primarul de Tîrgu Neamþ, care este, acum, membru PD.

Articol afisat de 1809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective