Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consiliile judeþene ºi primãriile, transformate în SRL-uri?

• o modificare a Legii 215 ar da posibilitatea ca în primãrii sau în consiliile judeþene sã se poatã angaja administratori publici care sã se ocupe de toate atribuþiile aleºilor • „este ilegal, imoral ºi ineficient...“, susþine vicepreºedintele Dumitru Badea •

Dumitru Badea, preºedintele Partidului România Mare, filiala Neamþ, se opune aprobãrii a douã articole propuse de guvernanþi, pentru modificarea Legii 215, a Administraþiei Publice Locale. Cele douã prevederi la care face referire liderul peremist vizeazã suplimentarea atribuþiilor pentru preºedinþii consiliilor judeþene ºi primarii de localitãþi. Astfel, preºedintele CJ sau primarii ar putea propune legislativului judeþean sau local, dupã caz, înfiinþarea unei funcþii de administrator public. Numirea sau eliberarea din funcþie a acestuia ar fi fãcutã de preºedintele CJ sau de primar, iar acest administrator public „poate îndeplini, în baza unui contract încheiat în acest sens cu preºedintele CJ/ primarul, atribuþii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judeþean sau local“, reiese din textul propus. Mai mult, preºedinþii CJ sau primarii ar putea delega cãtre administratorul unic ºi calitatea de ordonator principal de credite.
Avînd în vedere cele menþionate, Dumitru Badea va solicita, cu ajutorul lui Gheorghe Funar, parlamentar PRM, eliminarea prevederilor care ar legifera aceste modificãri. „Este ilegal, imoral ºi ineficient ca o persoanã venitã, de regulã, din afara sistemului, selecþionatã, cu siguranþã, pe criterii politice sã conducã, practic, Consiliul Judeþean sau primãria, iar cei aleºi, primarul, viceprimarii, preºedintele sau vicepreºedinþii acestor foruri sã fie simpli spectatori. Pentru ce mai sînt aleºi? Este o inepþie, probabil împrumutatã din exterior, care încalcã principiile democratice ale funcþionãrii statului de drept, invocate în toate ocaziile“, a declarat Dumitru Badea. El a mai amintit cã ºi aºa, în acest moment, organele alese sînt încorsetate în tot felul de legi, ordine ºi intrucþiuni ale miniºtrilor sau ale unor funcþionari publici din ministere, iar autonomia a rãmas „o poveste, pentru cã ei nu mai pot face nimic fãrã aprobarea prefectului, ori a ºefilor unor servicii descentralizate“. „Se spune cã între prefect ºi consiliul judeþean nu existã relaþii de subordonare, dar prefectul - cã orice s-ar spune, a rãmas înregimentat politic ºi nu va fi niciodatã independent, indiferent de natura guvernãrii - conduce toate organismele judeþene, în care ºeful executivului judeþean are cel mult funcþia de vicepreºedinte. Asta ce este? Nu este subordonare? De ce, de exemplu, în cadrul Comitetului Judeþean pentru Situaþii de Urgenþã nu sînt atît prefectul, cît ºi preºedintele CJ copreºedinþi?“, a subliniat liderul peremist.

Articol afisat de 1963 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dani la data 18.04.2006 08:23
Ce asteptari sa ai de la un ales PRM
Ce poate un ales al PRM-ului sa spuna cand se incearca eficientizarea administratiei? Ca in mod sigur acest administrator va fi angajat pe criterii politice... Ma doare capul pe mine de cate prostii au in cap oamenii astia. Oare nu e logic ca alesii o sa angajeze un administrator competent care sa-si fac treaba ca sa mai fie alesi si data viitoare ca au angajat un om potrivit. De fapt, mai bine ar fi sa se angajeze oameni ca sa fac treaba alesilor locali ca oricum ii platim degeaba. Dar cum, nu stiati ca noi ii platim? Nu, statul doar e un intermediar. Noi, astia care ne milogim dupa un act sau o adeverinta ii platim sa se ocupe te problemele comunitatii. Il platim si pe alesul PRM-ului sa se dea de ceasul mortii ca e ilegal, imoral si eficient sa angajezi un om care stie ce trebuie sa faca intr-o administratie publica. Oare cati primari au terminat o facultate de administratie publica sau macar un colegiu? Ca de oameni cu experienta m-am cam saturat.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective