Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Repararea podurilor de la Tupilaþi ºi Roznov, prioritãþi ale momentului

Repararea podurilor de la Tupilaþi ºi Roznov, prioritãþi ale momentului

• reabilitarea podului de la Roznov se face „în dorul lelii“ • 27 de drumuri judeþene vor intra în reparaþii •

Autoritãþile judeþene au pe lista de prioritãþi repararea podurilor de la Tupilaþi ºi Roznov. Deputatul PNL Vasile Pruteanu, a declarat cã, pentru Neamþ, podul de la Tupilaþi este foarte important, pentru cã asigurã ieºirile spre Roman ºi Iaºi. „Podul de la Tupilaþi este o coloanã vertebralã pentru judeþul Neamþ, întrucît asigurã legãturile cu municipiile Roman ºi Iaºi. Probleme importante sînt de pus la punct ºi la podul de la Roznov. Am fost acolo sîmbãtã, 15 aprilie, pe la ora 16.15, ºi nu am gãsit nici un muncitor care sã lucreze la repararea lui, cu toate cã vremea era prielnicã. Cei care se ocupã de lucrãri puteau munci fãrã nici o problemã, dar nu au fãcut-o. Preºedintele Consiliului Judeþean, Vlad Marcoci, trebuie sã negocieze foarte clar contractul cu firma care se ocupã de realizarea lucrãrilor la podul de la Roznov ºi chiar sã încheie un act adiþional, în care sã fie stabilite sancþiuni financiare pentru constructor, în cazul în care lucrãrile nu vor fi terminate la timp“, a subliniat deputatul nemþean.
Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a precizat cã a discutat cu directorul societãþii Socin, cea care asigurã reparaþiile la Roznov, ºi a stabilit clar etapele de desfãºurare a lucrãrilor. Dacã agentul economic nu se va putea þine de programul stabilit, va avea posibilitatea sã angajeze, la rîndul ei, antreprenori care sã o ajute la finalizarea reparaþiilor în cel mai scurt timp.
De multã vreme, podul de la Roznov este în reabilitare ºi continuã sã dea frisoane autoritãþilor, întrucît, de curînd, s-a constatat apariþia unei noi fisuri la una dintre culee. Pentru eliminarea acestei noi probleme, Consiliului Judeþean i-ar mai trebui încã 25 miliarde de lei. „Sînt 7 tronsoane pe care trebuie sã se toarne beton, iar dacã se iau în calcul perioadele în care acesta ar ajunge la maturitate, ar trebui aºteptat 7 luni. ÃŽn acest sens, am stabilit sã se lucreze pe douã fronturi ºi se va turna pe cîte douã tronsoane, în acelaºi timp. Concomitent, o altã echipã va lucra la partea inferioarã a podului, iar, în acest mod, vom reduce substanþial timpul de lucru la acest obiectiv“, declara, recent, vicepreºedintele CJ Dumitru Badea. Termenul de finalizare a lucrãrilor a fost fixat pentru luna august.

Reparaþii ºi la drumurile judeþene

Cît despre podul de la Tupilaþi, preºedintele CJ a spus cã existã fonduri pentru repararea lui în bugetul judeþului, obþinute prin credite bancare, dar se încearcã o schimbare a destinaþiei acelor bani, prin folosirea lor în cadrul programelor cu finanþare nerambursabilã, care presupun ºi o contribuþie judeþeanã, iar podul sã fie reparat cu bani de la Guvern. În cazul în care nu se va reuºi aceastã manevrã, autoritãþile vor cheltui bani împrumutaþi pentru repararea construcþiei de peste rîul Moldova.
Din planul de activitate întocmit de CJ Neamþ, pe anul în curs, reiese cã 27 de drumuri judeþene vor intra în reparaþii. Se pare cã numãrul acestora va fi mai mare, întrucît 27 de trasee vor fi „atacate într-o primã fazã“, dupã cum a spus preºedintele Vlad Marcoci. El a mai adãugat cã acestea nu vor fi reparate de la un capãt la altul, ci doar pe porþiunile cele mai afectate. Ca metodã de lucru, nu se vor face doar plombãri, care în ºase-nouã luni sar din asfalt, ci se vor executa frezãri, reparaþii, iar apoi se va turna un covor asfaltic cu o grosime de patru centimetri. De asemenea, firmele care vor efectua aceste lucrãri de reparaþii vor fi obligate sã dea garanþie pentru ce vor face. Din pãcate, mai toate ºoselele care strãbat judeþul, pînã la mãnãstiri, nu au statut de drumuri judeþene, ceea ce înseamnã cã repararea lor depinde de autoritãþile locale. Cu acest statut este cel care duce la Mãnãstirea Agapia.

Articol afisat de 1454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective