Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Agenda Europa“, în liceele nemþene

• prin paleta largã de teme abordate, tinerii vor fi ajutaþi în formarea lor profesionalã, ca cetãþeni ai unei societãþi în schimbare

Elevii claselor a XI-a din nouã licee nemþene vor participa la o acþiune desfãºuratã sub egida Comisiei Europene, „Agenda Europa“. Aceasta este o publicaþie care îmbinã, într-un format accesibil ºi atractiv, scurte articole informative despre Uniunea Europeanã ºi instituþiile ei, despre drepturile ºi responsabilitãþile cetãþenilor Uniunii Europene, cu articole despre probleme ºi chestiuni actuale, relevante pentru tineri. Prin paleta largã de teme abordate - de la piaþa forþei de muncã, pînã la protecþia mediului, de la conceptul de cetãþenie, pînã la tema extinderii Uniunii Europene, „Agenda Europa“ îi ajutã pe tineri în formarea lor profesionalã, ca cetãþeni ai unei societãþi în schimbare.
„«Agenda Europa» se va derula în mai multe unitãþi ºcolare din judeþul Neamþ: Colegiul Naþional «Petru Rareº», Colegiul Naþional «Calistrat Hogaº», Colegiul Naþional de Informaticã, Grupul ªcolar Economic- Administrativ, Grupul ªcolar «Dimitrie Leonida» Piatra Neamþ, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamþ, Colegiul Tehnic «Danubiana» Roman, Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman, ºi Colegiul Tehnic «Âªtefan cel Mare» Tîrgu Neamþ. Proiectul se adreseazã elevilor de clasa a XI-a de liceu, vizînd pregãtirea lor pentru integrarea europeanã, ºi reprezintã o oportunitate de diseminare a informaþiilor despre Uniunea Europeanã ºi de dezvoltare a dimensiunii europene a educaþiei. Inspectoratul ªcolar Neamþ sprijinã aceastã activitate. Pe data de 17 mai, vom avea, la Casa Corpului Didactic, întîlnirea de proiect cu toate unitãþile ºcolare implicate, acþiune la care vor participa ºi reprezentanþii Ministerului Integrãrii Europene“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspectorul ºcolar general al Inspectoratului ªcolar al Judeþului.
Programul „Agenda Europa“ a fost iniþiat de „Generation Europe“, o fundaþie apoliticã ºi necomercialã creatã în Belgia, în anul 1995. Obiectivul principal al Agendei este sã constituie un mijloc de informare accesibil pentru toþi adolescenþii din Uniunea Europeanã ºi din þãrile candidate ºi sã punã bazele unei reþele a tinerilor cetãþeni europeni. „Agenda Europa“ îºi propune urmãtoarele: informarea adolescenþilor români cu privire la valorile europene ºi implicarea lor în procesul de integrare; furnizarea de materiale cu caracter educaþional cãtre profesori, pentru ca aceºtia sã-i poatã ajuta pe adolescenþii români sã înþeleagã în ce fel calitatea de membru al Uniunii Europene le va influenþa viitorul; facilitarea accesului adolescenþilor români la informaþii de care dispun ceilalþi adolescenþi europeni; generarea unui sentiment de apartenenþã al adolescenþilor români la comunitatea mai mare a tinerilor europeni; educarea lor cu privire la responsabilitãþile culturale, sociale ºi civice, prin intermediul unor articole în acest sens. Practic, „Agenda Europa“ urmãreºte o conºtientizare sporitã, în rîndul tinerilor români, al pãrinþilor ºi profesorilor lor, a ceea ce înseamnã Uniunea Europeanã ºi procesul de integrare.

Articol afisat de 1725 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective