Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Agenda Europa“, în liceele nemțene

• prin paleta largă de teme abordate, tinerii vor fi ajutați în formarea lor profesională, ca cetățeni ai unei societăți în schimbare

Elevii claselor a XI-a din nouă licee nemțene vor participa la o acțiune desfășurată sub egida Comisiei Europene, „Agenda Europa“. Aceasta este o publicație care îmbină, într-un format accesibil și atractiv, scurte articole informative despre Uniunea Europeană și instituțiile ei, despre drepturile și responsabilitățile cetățenilor Uniunii Europene, cu articole despre probleme și chestiuni actuale, relevante pentru tineri. Prin paleta largă de teme abordate - de la piața forței de muncă, pînă la protecția mediului, de la conceptul de cetățenie, pînă la tema extinderii Uniunii Europene, „Agenda Europa“ îi ajută pe tineri în formarea lor profesională, ca cetățeni ai unei societăți în schimbare.
„«Agenda Europa» se va derula în mai multe unități școlare din județul Neamț: Colegiul Național «Petru Rareș», Colegiul Național «Calistrat Hogaș», Colegiul Național de Informatică, Grupul Școlar Economic- Administrativ, Grupul Școlar «Dimitrie Leonida» Piatra Neamț, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, Colegiul Tehnic «Danubiana» Roman, Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman, și Colegiul Tehnic «Ștefan cel Mare» Tîrgu Neamț. Proiectul se adresează elevilor de clasa a XI-a de liceu, vizînd pregătirea lor pentru integrarea europeană, și reprezintă o oportunitate de diseminare a informațiilor despre Uniunea Europeană și de dezvoltare a dimensiunii europene a educației. Inspectoratul Școlar Neamț sprijină această activitate. Pe data de 17 mai, vom avea, la Casa Corpului Didactic, întîlnirea de proiect cu toate unitățile școlare implicate, acțiune la care vor participa și reprezentanții Ministerului Integrării Europene“, a precizat profesor Dorina Drexler, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului.
Programul „Agenda Europa“ a fost inițiat de „Generation Europe“, o fundație apolitică și necomercială creată în Belgia, în anul 1995. Obiectivul principal al Agendei este să constituie un mijloc de informare accesibil pentru toți adolescenții din Uniunea Europeană și din țările candidate și să pună bazele unei rețele a tinerilor cetățeni europeni. „Agenda Europa“ își propune următoarele: informarea adolescenților români cu privire la valorile europene și implicarea lor în procesul de integrare; furnizarea de materiale cu caracter educațional către profesori, pentru ca aceștia să-i poată ajuta pe adolescenții români să înțeleagă în ce fel calitatea de membru al Uniunii Europene le va influența viitorul; facilitarea accesului adolescenților români la informații de care dispun ceilalți adolescenți europeni; generarea unui sentiment de apartenență al adolescenților români la comunitatea mai mare a tinerilor europeni; educarea lor cu privire la responsabilitățile culturale, sociale și civice, prin intermediul unor articole în acest sens. Practic, „Agenda Europa“ urmărește o conștientizare sporită, în rîndul tinerilor români, al părinților și profesorilor lor, a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană și procesul de integrare.

Articol afisat de 1382 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective