Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Elev nemțean în lotul național de fizică

• Olimpiada Națională de Fizică a adus Neamțului o calificare la concursul internațional și cinci mențiuni • liceanul cooptat la lot este Ioan Mihăilescu, de la Colegiul Național „Petru Rareș“ • elevii nemțeni au obținut premii și mențiuni la toate concursurile și olimpiadele naționale •

Ultimele rezultate obținute de elevii nemțeni la olimpiadele și la concursurile școlare naționale au confirmat buna lor pregătire. La fizică, lotul care a participat la Olimpiada Națională s-a întors cu 5 mențiuni și cu o calificare în lotul care va reprezenta România la faza internațională a concursului. Au primit mențiuni elevii: Radu Duican, clasa a IX-a, Colegiul Național „Petru Rareș“; Diana Vasile, clasa a IX-a, Colegiul Național „Petru Rareș“; Mihnea Maftei, clasa a X-a, Colegiul Național „Roman-Vodă“ din Roman; Ștefan Apostol, clasa a XI-a, Colegiul Național „Petru Rareș“, Ion Mihăilescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Petru Rareș“, iar Ioan Mihăilescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Petru Rareș“, s-a calificat în lotul olimpic național la fizică. Și la matematică s-au obținut rezultate remarcabile: două mențiuni din partea Ministerului Educației și opt medalii acordate de Societatea de Științe Matematice Române. Mențiunile au revenit elevilor: Cezar Grigore, clasa a VII-a, Colegiul Național „Petru Rareș“, și Andreea Bocancea, clasa a VIII-a, Școala nr. 3 Piatra Neamț. De asemenea, au fost răsplătiți cu medalii de argint elevii Cezar Grigore, Colegiul Național „Petru Rareș“, și Lavinia Timaru, clasa a XII-a, Colegiul Național „Calistrat Hogaș“, iar cu bronz - Andreea Bocancea, Școala nr. 3 Piatra Neamț; Bogdan Cebere, Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț; Ciprian Niță, Colegiul Național „Petru Rareș“; Lucian Ilie, Colegiul Național „Roman-Vodă“ Roman; Cristian Ungureanu, Colegiul Național „Petru Rareș“; Claudiu Vîlculescu, Colegiul Național „Petru Rareș“. Tot în această perioadă, s-a desfășurat și Concursul Național de Matematică „Al. Miller“, la care s-au remarcat elevii Bogdan Cebere de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț, Lucian Ilie - Colegiul Național „Roman-Vodă“, Lavinia Timaru - „Colegiul Național „Calistrat Hogaș“, Sorin Dascălu și Claudiu Vîlculescu de la Colegiul Național „Petru Rareș“.

Premii și mențiuni la română și limbi străine

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română a avut și ea, la rîndul său, cîștigători nemțeni. Dintre elevii de gimnaziu, Ionuț Damian, clasa a VIII-a, Școala nr. 1 Roman, și Cezara Suman, clasa a VIII-a, Colegiul Național „Roman-Vodă“ Roman, au primit, fiecare, o mențiune și un premiu special pentru originalitate și stil. Liceenii au obținut, de asemenea, premii și mențiuni: Luiza Panoschi, clasa a XII-a, Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ - premiul I, iar Alina Tomozei de la Colegiul Național „Petru Rareș“, Olimpia Andronic de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț, Georgiana Madin și Elena Onea de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ - mențiuni.
Elevii nemțeni s-au remarcat și la olimpiadele naționale de limbi străine. La limba engleză, cîștigătorii au fost, toți, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“: premiul II - Maria Alexandra Șalaru, clasa a XI-a; premiul III - Andreea Butnaru, clasa a XII-a; mențiuni - Tudor Valentin Diacu, clasa a XI-a, și Mihaela Elena Niță, clasa a XI-a. Tot la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ a ajuns și premiul I la Olimpiada Națională de Limba Germană, obținut de eleva Irina Aniței. La limba franceză, s-a remarcat Andreea Anton, de la Colegiul Național „Roman-Vodă“, care a primit mențiune. Alte două mențiuni au cîștigat, la Olimpiada Națională de Limba Italiană, elevele Ioana Baciu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Petru Rareș“, și Oana Clopoțel, clasa a X-a, Grupul Școlar Economic-Administrativ. Și la limba latină au fost cîștigători nemțeni: un premiu I pentru Maria Cotfas, clasa a X-a, Seminarul Agapia, și un premiu II obținut de Izabela Stoian, clasa a X-a. La istorie, Diana Neculai, clasa a IX-a, și Anca Moldoveanu, clasa a XII-a, ambele de la Colegiul „Roman-Vodă“, au primit mențiune. Olimpiada Națională de Pedagogie și Psihologie a avut doi cîștigători de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ din Piatra Neamț: Ana Brîndușa Borș, clasa a X-a - premiul I, iar Ionela Emanuela Simion, clasa a IX-a - mențiune. Ultimii doi cîștigători din anul acesta au fost nemțenii remarcați la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane - mențiuni pentru Tudor Ionuț Vieru, clasa a XII-a, Colegiul Național „Roman-Vodă“, și Smărăndița Tapalagă Gheorghinca, Colegiul Național „Petru Rareș“.
Precizăm că la olimpiadele și concursurile naționale au participat, în această vacanță de primăvară, aproape 6.500 de elevi din învățămîntul preuniversitar din toată țara.

Articol afisat de 2018 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective