Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 2 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Expertizat psihiatric pentru cã a mãcelãrit doi minori

Expertizat psihiatric pentru cã a mãcelãrit doi minori

• agresorul va fi transferat la Jilava • Ionuþ Dumitru Cojocaru este acuzat de tentativã de omor calificat • uneia din victime i-a fost secþionatã o arterã ºi i-a fost atinsã splina •

Ionuþ Dumitru Cojocaru, în vîrstã de 24 ani, din localitatea Podu Turcului, judeþul Bacãu, va fi transferat la Penitenciarul Jilava, în vederea expertizãrii psihiatrice. El este acuzat cã a atacat ºi lovit cu cuþitul doi minori (foto), fapta avînd loc într-o discotecã. Datoritã gravitãþii faptei, învinuitul va fi expertizat de o comisie de medici care trebuie sã stabileascã dacã are reprezentarea faptelor sale. „Ionuþ Dumitru Cojocaru va fi transferat la Penitenciarul Jilava, urmînd a fi expertizat din punct de vedere psihiatric la Institutul de Medicinã Legalã «Mina Minovici» din Bucureºti, pentru a se stabili dacã are discernãmîntul pãstrat în raport cu faptele de care este acuzat“, a declarat procurorul criminalist Dorin Cautiº, din cadrul Parchetului Judeþean Neamþ. Fapta a avut loc pe 4 martie 2006, cînd a înjunghiat doi minori. Incidentul s-a petrecut în faþa cãminului cultural din centrul comunei Mãrgineni, unde se organizase discotecã. Ionuþ Cojocau ºi fratele lui, Gheorghiþã, în vîrstã de 19 ani, care sînt tocmiþi ciobani la o stînã din Mãrgineni, se aflau, sîmbãtã, la un local din sat. Au ascultat muzicã ºi au bãut cîteva beri, iar, la un moment dat, pe fondul unei dispute mai vechi, între acuzat ºi Cãtãlin Opricã, în vîrstã de 15 ani, din localitate, a avut loc o discuþie contradictorie. Deºi, pe moment, situaþia pãrea a fi sub control, la circa o jumãtate de orã, conflictul a reizbucnit.
„Astã varã, m-am dus la Fãurei, în judeþul Bacãu. Atunci i-am întîlnit prima datã pe cei doi bãieþi, care am înþeles cã veniserã la bunicii lor. Asearã (sîmbãtã searã, 4 martie - n.r.), eu eram împreunã cu Dan Miron, prietenul meu, ºi, dintr-o datã, fãrã sã le fi spus ceva, cei doi au început sã arunce în noi cu pietre. Asearã, vãzîndu-l pe unul dintre ei în discotecã, m-am dus ºi l-am întrebat dacã îºi aminteºte ce mi-a fãcut astã varã ºi dacã i-ar plãcea sã pun acum niºte bãieþi sã îl batã. Am plecat de lîngã el ºi mi-am vãzut de treabã, iar, dupã cîteva minute, am simþit cã sînt lovit. M-a înjunghiat cineva cu cuþitul, dar nu ºtiu exact cine, cã m-a lovit pe la spate. Atunci s-a bãgat prietenul meu, Dan Miron, cara a încercat sã mã apere, dar ºi el a fost înjunghiat“, a declarat Cãtãlin Opricã, la data faptei. Starea lui Dan Miron era foarte gravã, motiv pentru care a fost supus unei intervenþii chirurgicale de urgenþã. El a suferit o plagã profundã de zece centimetri la nivelul abdomenului, care i-a lezat o arterã situatã între diafragmã ºi pleurã. Bãiatului i-a fost atinsã ºi splina.Opricã a suferit ºi el o plagã de cinci centimetri, care, însã, nu i-a pus viaþa în pericol. Miron a necesitat 30-35 de zile de îngrijiri medicale, iar prietenul lui, numai 10-11 zile.
Tînãrul aflat în stare mai gravã este elev în clasa a IX-a la Grupul ªcolar Forestier, iar celãlalt se aflã în acelaºi an de studiu, la Grupul ªcolar nr.9 din Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1732 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective