Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 2 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Laboratoarele particulare de analize și-au aflat porția de bani

Comisia din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, desemnată să evalueze, să negocieze și să încheie contracte pe 2006 cu furnizorii de servicii medicale din județ s-a întîlnit, zilele trecute, cu reprezentanții laboratoarelor de analize hematologice din județ, care și-au prezentat oferta. În funcție de criteriile existente în contractul cadru pe care au trebuit să le îndeplinească, dar și de alte condiții impuse de conducerea CAS Neamț, a fost realizat un punctaj și implicit o ierarhie a acestor furnizori.
Dintre cele șapte laboratoare particulare din județ, pe primul loc, cu cel mai mare punctaj, se situează SC „Micromedica“, urmată de SC „Popîrlan“ și de SC „Medirom“ Roman. În acest clasament urmează apoi SC „Biomedica“, SC „Biotest“ Tîrgu Neamț, SC „Liamed“ Roznov și Societatea Civilă Medicală „Fundația Speranța Bolnavilor“.
După ce au fost negociate și tarifele propuse de către respectivele laboratoare de analize hematologice, ieri le-au fost repartizate fondurile pentru acest an.
De cea mai mare sumă va dispune laboratorul SC „Micromedica“, adică de 1,8 miliarde de lei. Laboratorului SC „Popîrlan“ i-au fost repartizate 1,026 miliarde de lei, laboratorul „Biomedica“ a primit 790 de milioane de lei. Laboratorul „Biotest“ Tîrgu Neamț va dispune de 685 de milioane de lei, cel al SC „Medirom“
va avea 655 de milioane de lei. Laboratorul de analize SC „Liamed“ Roznov a primit 538 de milioane de lei, iar cel al „Fundației Speranța Bolnavilor“ a primit 524.
Suma totală alocată de către Casa de Asigurări de Sănătate celor șapte laboratoare particulare din județ a fost de aproximativ 6 miliarde de lei. „Aceste sume au fost alocate conform punctajului obținut în urma evaluării. La sediul nostru a fost afișată lista cu ierarhia furnizorilor de servicii medicale paraclinice și cu punctajul rezultat în urma evaluării, dar și aceea cu sumele alocate. Furnizorii pot consulta aceste liste și își pot exprima mulțumirea sau nemulțumirea, în funcție de care semnează sau nu contractele cu noi“, a declarat jurista Daniea Soroceanu, director general al CAS Neamț. Zilele următoare se vor împărți fondurile furnizorilor care efectuează servicii echografice și radiologice.

Articol afisat de 2285 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Atlanta la data 02.05.2006 16:32
Niste hoti
Un laborator particular i-a cerut viitorului sot $700 pentru analiza singelui necesara la casatorie, cu toate ca era si cetatean roman, nascut chiar la Piatra Neamt. Nu avea buletin, ca a parasit tara inainte de 14 ani, dar certificatul de nastere trebuia sa-l scuteasca de asa o taxa.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective