Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Craterele de pe drumuri vor fi asanate de firma Drupo

Craterele de pe drumuri vor fi asanate de firma Drupo

• în urma licitaþiei pentru reparaþii de drumuri, din cele 45 de miliarde puse la bãtaie, au fost adjudecate doar 31 • cele mai multe lucrãri le va efectua Drupo, care a obþinut lucrãri în valoare de 5,3 miliarde •

Din cele 45 de miliarde de lei scoase la licitaþie, pentru a fi cheltuite de Consiliul Judeþean Neamþ pentru efectuarea de reparaþii la drumurile judeþene, s-au cîºtigat, în urma licitaþiei de sãptãmîna trecutã, 31 de miliarde cu TVA cu tot. Aceastã sumã a fost cîºtigatã ºi împãrþitã între 10 firme care au reuºit cã „prindã“ lucrãri din banii publici. De menþionat este faptul cã toate firmele de construcþii din Neamþ au primit invitaþie pentru a participa la licitaþie. 20 dintre acestea au achiziþionat caietele de sarcini ºi 14 au participat. Dintre firmele cîºtigãtoare, cea mai mare sumã care a fost obþinutã este de 5,3 miliarde de lei, pe care o va primi Drupo, urmãtoarea pe listã fiind firma Ecotrans, care a obþinut lucrãri de 4,8 miliarde de lei. Firma TLSIT a cîºtigat la rîndu-i lucrãri în valoare de douã miliarde de lei, iar General Construct de 1,8 miliarde de lei, restul participanþilor obþinînd lucrãri de valori mai mici, de douã-trei sute de milioane sau deloc, ca Moldocor sau Socin.
Avînd în vedere cã perioada stabilitã de lege pentru depunerea contestaþiilor a trecut, rãmîne ca sãptãmîna viitoare sã se semneze contractele pentru lucrãri, dupã care firmele au la dispoziþie doar o lunã pentru a termina efectuarea reparaþiilor.
Reamintim cã la o primã evaluare rezulta cã în drumurile judeþene din Neamþ „s-au adunat“ aproape 6 hectare de gropi. Pînã în acest moment, la Direcþia Tehnicã din cadrul Consiliului Judeþean Neamþ au sosit numeroase solicitãri din parte primãriilor care cer ajutor pentru reparaþia drumurilor. Astfel, imediat dupã topirea zãpezilor, s-au primit solicitãri de la Dulceºti, Timiºeºti, Mãrgineni, Valea Ursului, Fãurei, Ion Creangã, Dãmuc, Bodeºti ºi Negreºti, iar, dupã cum afirma vicepreºedintele CJ Neamþ, Dumitru Badea, lista nu este completã. Pe lîngã drumuri, au fost afectate ºi cîteva poduri, identificate la Dãmuc ºi Bodeºti.
Pentru repararea drumurilor judeþene, calculele estimative indicã un necesar de 2.000 de miliarde de lei, dar, pentru anul 2006, Consiliul Judeþean Neamþ are disponibile, de la buget, 180 miliarde de lei pentru rezolvarea problemelor de pe drumurile judeþene, bani care vor fi cheltuiþi în trei tranºe.

Articol afisat de 1563 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective