Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Administratorul Mariforest, un nou dosar penal

• administratorul societãþii Mariforest SRL s-a ales cu un nou dosar penal • acesta este cercetat pentru evaziune fiscalã ºi refuzul de a pune la dispoziþia autoritãþilor documentelor contabile

Liviu Vasile Rusu, administratorul societãþii Mariforest SRL Piatra Neamþ, s-a ales cu un nou dosar penal dupã ce a refuzat sã coopereze cu administratorul judiciar numit de instanþã, pentru a se ocupa de reorganizarea societãþii. Cum administratorul a refuzat sã punã la dispoziþia autoritãþilor, precum ºi a lichidatorului judiciar, documentele contabile ale firmei, cazul a fost adus în atenþia poliþiºtilor. Aceºtia au demarat o investigaþie care a dus la întocmirea unui dosar penal. Oamenii legii au constatat cã administratorul lui Mariforest SRL a refuzat sã predea documentele contabile ºi cã nu ºi-a achitat datoriile cãtre bugetul de stat. În aceste condiþii, pe numele lui a fost întocmit un dosar penal care va ajunge, în curînd, pe masa procurorilor. Poliþiºtii au cerut ca Liviu Vasile Rusu sã fie trimis în judecatã pentru comiterea infracþiunilor de evaziune fiscalã ºi refuzul de a preda autoritãþilor documentele contabile ale societãþii. Deºi nu s-a stabilit cuantumul unui eventual prejudiciu, conform legislaþiei în vigoare, oamenii legii au reþinut ºi comiterea infracþiunii de evaziune fiscalã.
Societatea comercialã Mariforest SRL figureazã, alãturi de firma IDAC Export 2000 SRL, în topul celor mai mari þepari ai bugetului de stat. Ambele societãþi au fost acuzate de comisarii financiari de obþinerea de rambursãri ilegale de TVA pe baza unor documente contrafãcute ce atestau exporturi fictive. În ambele cazuri, au fost întocmite sesizãri penale, iar cazurile au ajuns în atenþia procurorilor anticorupþie de la DNA Bucureºti, precum ºi a lucrãtorilor de la Oficiul Naþional pentru Prevenirea Spãlãrii Banilor. Prejudiciul stabilit de anchetatori a fost evaluat la peste 500 de miliarde de lei. Firma Mariforest a fost acuzatã de foºti parteneri de afaceri de înºelãciune. În acest sens existã mai multe societãþi care au sesizat Poliþia, dupã ce au constatat cã au fost prejudiciate.
Cea mai mare þeapã, datã bugetului de stat, s-a înregistrat în cursul anului 2005. IDAC Piatra Neamþ a cumpãrat o anumitã cantitate de rulmenþi de la Baza de Aprovizionare Braºov, valoarea acestora fiind de aproximativ douã miliarde de lei. În aceeaºi zi, rulmenþii au fost trecuþi pe o altã firmã, Rulm Grup Braºov, la aceeaºi valoare. Pe 17 mai, rulmenþii au fost vînduþi, cu aceeaºi bani, unei societãþi din Piatra Neamþ, iar cîteva ore mai tîrziu au fost revînduþi tot cu 2,6 miliarde de lei societãþii Mariforest Piatra Neamþ. A doua zi, pe 18 mai, rulmenþii au fost vînduþi cãtre societatea IDAC SRL cu suma de 540 miliarde de lei. Potrivit facturilor întocmite, societatea Mariforest a obþinut, într-o singurã zi, un profit de nu mai puþin de 538 miliarde de lei, adicã aproximativ 18 milioane de dolari. Pe baza acestei tranzacþii de vînzare-cumpãrare ºi anunþînd cã intenþioneazã sã exporte rulmenþii, firma IDAC dorea sã solicite Fiscului sã-i ramburseze TVA-ul aferent. Acest lucru nu s-a mai întîmplat, anchetatorii intrînd pe fir ºi stopînd tranzacþia.

Articol afisat de 1967 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective