Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Procesiune cu statuia Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes

Procesiune cu statuia Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes

• statuia este de 120 de ani la Butea • la manifestare va participa episcopul de Lourdes, Jacques Perrier

O manifestare religioasã de proporþii se va desfãºura, la sfîrºitul acestei sãptãmîni, la marginea judeþului Neamþ, în localitatea Butea.
Episcopul de Lourdes, Monseniorul Jacques Perrier, este prezent în România ºi participã, în perioada 17-20 august, la o serie de manifestãri religioase dedicate aniversãrii împlinirii a 120 de ani de cînd în România a fost adusã prima statuie a Fecioarei Maria de la Lourdes, care se aflã ºi astãzi la biserica din Butea, judeþul Iaºi, la graniþa cu judeþul Neamþ. Lourdes este localitatea francezã din munþii Pirinei, unde Maica Domnului s-a arãtat unei fetiþe, Bernadeta Soubirous, în anul 1858.
Celebrarea de duminicã, de la Butea, va fi prezidatã de preasfinþitul Petru Gherghel, episcop de Iaºi, alãturi de care vor fi alþi episcopi ºi mulþi invitaþi din þarã ºi de peste hotare. Tot cu aceastã ocazie, va fi sfinþitã grota construitã în curtea bisericii, special pentru aceastã ocazie, ºi va fi încoronatã, printr-un ritual special, statuia adusã la Butea în urmã cu 120 de ani. Ceremonia de duminicã va fi prezidatã de trei zile de misiuni, cu slujbe speciale. Sîmbãtã, 19 august, va fi oficiatã Sfînta Liturghie a bolnavilor ºi binecuvîntarea cu sfîntul sacrament la ora 10, iar seara va fi sãvîrºitã Sfînta Liturghie, la ora 19, care va fi urmatã de procesiune cu statuia Sfintei Fecioare Maria prin localitate.
„Maria a fost aleasã de Dumnezeu sã-l primeascã în sînul ei pe Mîntuitorul lumii ºi sã-l ofere lumii. Ei i-a fost încredinþatã vestea cea bunã a întrupãrii Fiului lui Dumnezeu de cãtre arhanghelul Gavril. Din acel moment încep drumurile Mariei cãtre oameni, cãtre rudele ei, cãtre Elisabeta, veriºoara ei, cãtre pãstorii din Betleem, în întîmpinarea magilor, cãtre templul din Ierusalim, cãtre bãtrînul Simeon ºi proorociþa Ana, cãtre cei din Egipt unde l-a purtat pe Fiul sãu ca sã-l apere de crudul Irod, cãtre cei din Nazaret, unde l-a crescut pe Iisus pînã la sosirea momentului învestirii sale ca Mesia ºi trimisul Tatãlui, cînd a fost botezat în apele Iordanului, ca apoi sã-l însoþeascã pînã în Cenacol, pînã pe Calvar ºi pînã la înãlþarea Lui la ceruri. Viaþa Mariei a fost un continuu drum spre Dumnezeu ºi spre oameni, purtîndu-L sau însoþindu-L pe Iisus, Fiul sãu ºi Mîntuitorul nostru. Peregrinarea Mariei continuã“, se aratã în invitaþia episcopului de Iaºi, Petru Gherghel, la manifestãrile de la Butea.
Statuia de la Butea a fost adusã la începutul lunii august 1886, de pãrintele Daniele Pietrobono. Sãrbãtoarea inaugurãrii statuii, pregãtitã de parohul de atunci, pãrintele Giuseppe Corradini, precedatã ºi aceea de trei zile de misiuni populare, a fost una somptuoasã, la care au participat 10.000 de credincioºi din toate satele catolice din jur, ºi a determinat începutul cinstirii Maicii Domnului de Lourdes în comunitãþile învecinate ºi, apoi, în toatã Moldova. Celebrarea a fost prezidatã de primul episcop de Iaºi, Nicolae Iosif Camilli.

Articol afisat de 3305 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective