Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copiii, victime ale abuzurilor sexuale

În fiecare zi, ziarele si emisiunile de stiri prezinta nenumarate cazuri în care copiii cad victime unor dezaxati sexual. Si este vorba de acele cazuri descoperite, specialistii atragînd atentia ca exista foarte multe fapte necunoscute, mai ales din cauza ca victimele, de teama, nu le-au reclamat. Recent, judetul Neamt a fost zguduit de cazul fetitei, în vîrsta de numai 13 ani, care a fost violata de catre tatal sau. Daca fata nu ar fi scapat din mîinile monstrului si nu i-ar fi povestit matusii sale ce i s-a întîmplat, probabil ca infractorul ar fi scapat nepedepsit. Tocmai de aceea, specialistii în prevenire ai Politiei le recomanda parintilor sa-si supravegheze cu atentie copii. Cei care studiaza fenomenul afirma ca abuzul sexual îmbraca trei forme: evocarea sexuala; contactul erotic sau pornografic si actul sexual; tentativa de viol sau viol cu penetrare. Un copil, victima a abuzului sexual, este recunoscut prin modificarea notabila a comportamentului: tulburari de somn, de alimentatie, tulburari afective, autoculpabilizare si autostigmatizare, dificultati de relationare, comportament necorespunzator vîrstei - joc cu tenta sexuala cu papusi sau cu copii de aceeasi vîrsta, conduite sexuale deviante - de tip prostitutie sau homosexualitate - frica excesiva de o anumita persoana.
În acest sens, pentru a putea preveni aparitia unor forme de abuz sexual împotriva minorilor, specialistii va recomanda, în primul rînd, sa aveti o comunicare buna cu propriul copil, aceasta fiind modalitatea cea mai eficienta de a preveni abuzul sexual. Prin crearea unui climat de siguranta, puteti încuraja copiii sa îsi împartaseasca îngrijorarile.
Explicati copiilor dumneavoastra ca au tot dreptul de a spune “NU” oricarei persoane care încearca sa îi atinga în anumite parti mai intime ale corpului. De asemenea, puteti sa le spuneti copiilor ca unii adulti pot încerca sa îi raneasca sau sa îi constrînga sa faca anumite lucruri care pot sa le creeze disconfort. Adesea, acesti indivizi îi determina pe copii sa pastreze abuzul sexual ca un secret. Atrageti atentia copiilor dumneavoastra ca multi dintre adultii pe care îi cunosc, în care au încredere (prieteni, dadaca, o ruda) pot încerca sa îi abuzeze sexual. Aceste aspecte pe care le expuneti trebuie sa le comunicati fara a crea o stare de panica, de teama. ÃŽnvatati copiii care atingeri sînt adecvate si care sînt inadecvate. Este necesar sa le explicati ca, la un moment dat, aceste atingeri pot fi confuze.
Trebuie sa asigurati un climat sigur, confortabil, în care puteti vorbi cu copilul dumneavoastra problema unui posibil abuz.
Încercati sa-l faceti pe copil sa înteleaga ca nu a facut nimic gresit prin faptul ca a sesizat abuzul sexual.
Observati cercul de prieteni adulti ai copilului, chiar în cercul propriilor cunostintelor. Fiti prudent cu persoanele care manifesta prea mult interes fata de copilul dumneavoastra. Exista persoane care se comporta frumos cu copiii, apoi abuzeaza de acestia datorita încrederii pe care au obtinut-o.
Încercati sa cunoasteti persoanele cu care îsi petrece timpul liber copilul dumneavoastra. Daca copilul va confeseaza problemele, încercati sa ramîneti calm, non-critic si fara a emite judecati.
Supravegheati modul în care copilul acceseaza diverse site-uri si sa luati cunostiinta de persoanele cu care acesta comunica on-line. Aveti încredere în copilul dumneavoastra, întrucît sînt rare cazurile cînd copiii mint despre abuzul sexual.
Persoanele care cunosc sau au un motiv pentru a suspecta ca un copil a fost abuzat sexual trebuie sa sesizeze aceste aspecte la cea mai apropiata sectie de politie.
Monstrul din Girov
Un caz clar de abuz sexual s-a înregistrat, recent, în comuna Girov, cînd un barbat, în vîrsta de 38 de ani, si-a violat, de mai multe ori, fiica de 13 ani. Totul a iesit la iveala la sfîrsitul lunii august cînd copila, nemaiputînd îndura chinul, a mers în vizita la o matusa a sa si i-a povestit tot ce s-a întîmplat. Femeia n-a stat prea mult pe gînduri si a mers cu fetita de mîna la postul de politie din comuna, unde a relatat ce s-a întîmplat. În scurt timp, la Girov a ajuns o echipa de ofiteri specialisti de la Politia Piatra Neamt care a demarat verificarile de rigoare. Fetita a fost dusa la Medicina Legala, în vederea efectuarii unei expertize de specialitate. Legistii au constatat ca minora a fost deflorata mai demult, probabil de mai bine de doua saptamîni, iar violul a fost confirmat. Pe de alta parte, nu s-a putut stabili daca agresiunea sexuala s-a petrecut cu degetul sau cu penisul, dar cert este ca a fost violata. Ca urmare a acestor concluzii si pe baza declaratiilor martorilor, politistii au luat masura retinerii suspectului, iar judecatorii l-au arestat.
Cazul a facut vîlva în comuna Girov, mai ales ca violatorul face parte dintr-o familie de oameni gospodari. Barbatul revenise din Italia în urma cu cîteva luni, pentru a-si rezolva cîteva probleme legate de documentele de identitate.

Articol afisat de 1936 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective