Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Perla europeana la poalele Pietricicai

Piatra Neamt poate deveni, Ă®n urmatorii ani, un pol al sportului romanesc. Modernizarile de la stadion sĂ®nt aproape de final, iar proiectul mai prevede si terminarea salii de sport de la iesirea din oras spre Roman, precum si construirea, tot lĂ®nga sala, a unui patinoar artificial. Daca toate acestea vor fi gata, atunci diferitele federatii sportive vor fi atrase de conditiile deosebite pentru desfasurarea unor evenimente nationale sau internationale. „Sigur, la Piatra Neamt va fi un centru sportiv care va atrage organizarea de miniturnee internationale la handbal sau volei, ca si meciuri ale echipelor nationale Ă®n calificari. Stadionul va putea gazdui evenimente sportive internationale, fiind vorba si de atletism, pe lĂ®nga fotbal. Poate ca si la fotbal vom putea organiza turnee si meciuri ale echipelor nationale, pentru ca stadionul va arata asa cum cer regulamentele internationale. Investitiile sĂ®nt mari si oamenii din Piatra Neamt, si nu numai, au dreptul sa vada astfel de evenimente pe viu“, a declarat Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.
Stadionul de la poalele Pietricicai va constitui un punct forte în strategia de atragere a unor evenimente sportive nationale si internationale. Renovata, cu tribune reabilitate, cu instalatie de nocturna moderna, cu pista de atletism amenajata la cele mai înalte standarde, arena pietreana pare ca va fi numai buna pentru performanta. FC Ceahlaul va avea posibilitatea sa se antreneze în conditii bune iarna, avînd în vedere ca ambele terenuri de antrenament au instalatii de nocturna proprii. De mentionat ca instalatia de nocturna de la terenul principal asigura o iluminatie verticala de 1.400 lucsi, grupul electrogen avînd o putere de 800 kWA. Caracteristicile tehnice ale acestei instalatii sînt asemanatoare cu cele de pe stadioanele Steaua, Dinamo, Cotroceni si Bacau. Nocturna a fost inaugurata la jocul Ceahlaul - Precizia Sacele, pe 24 martie, cînd Ceahlaul a cîstigat cu 3-0. În Liga I, Ceahlaul a jucat doua meciuri în nocturna si le-a cîstigat pe amîndoua: 1-0, cu Gloria Bistrita, si 2-1, cu Unirea Urziceni.
Fostul teren de zgura va deveni unul cu gazon artificial, lucru putin Ă®ntĂ®lnit Ă®n Romania. Tribunele au fost reabilitate, scaunele de plastic Ă®nlocuite cu unele de aluminiu, iar spectatorii care vor veni la meciuri si altfel de evenimente vor avea ocazia sa cumpere cĂ®te o amintire de la viitorul magazin de prezentare al clubului pietrean. „Sincer sa fiu, mi se pare ca stadionul arata altfel acum, este deosebit. SĂ®nt investitii care merita din plin eforturile noastre. ĂŽmi place sa cred ca, la finalul lucrarilor, lumea va aprecia fata stadionului de la Piatra Neamt. Aceasta investitie va fi urmata si de altele“, a mai spus Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al FC Ceahlaul. Alte investitii Ă®nseamna construirea unei sali Ă®n incinta stadionului - al carei caiet de sarcini este deja finalizat - pe fostul teren de bitum de lĂ®nga tribuna oficiala. Va fi o sala acoperita cu un suport pe grinzi usoare, terenul de joc va fi unul bun pentru handbal, volei, baschet, tenis si minifotbal. De asemenea, nu vor lipsi vestiarele si grupurile sociale, precum si echipamentele necesare desfasurarii Ă®n conditii cĂ®t mai bune a acestor activitati. „Va fi o baza sportiva care se va ridica la cerintele forurilor internationale. Ca arena pentru fotbal, ne vom putea lauda cu un stadion care va putea gazdui orice meci Ă®n cupele europene, indiferent de competitia la care va gĂ®nditi, si chiar al echipelor nationale. Comparativ cu ceea ce este Ă®n Romania, complexul sportiv de la Piatra Neamt este mai bun decĂ®t multe altele. Doar Ă®n Cotroceni mai este o baza atĂ®t de buna, iar pe viitor cred ca baza sportiva din Ghencea va putea sa ne mai Ă®ntreaca. Daca se va si acoperi, atunci ne vom mĂ®ndri cu ceea ce vom avea la Piatra Neamt“, a declarat Dan Petrescu, presedintele executiv al FC Ceahlaul.
Investitii de zeci de miliardeOficialul pietrean a mai spus ca primarul Gheorghe Stefan a primit un raspuns afirmativ cĂ®nd a anuntat Federatia Romana de Fotbal ca vrea sa gazduiasca urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. „I-am invitat pe presedintele FRF, Mircea Sandu, si pe cel al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si au acceptat oferta noastra de a veni aici pentru un Comitet Executiv. Nu m-am gĂ®ndit, Ă®nca, pentru organizarea unui meci al echipelor nationale, dar pe viitor este posibil sa facem asa ceva. PĂ®na acum, am mai cerut meciuri ale tineretului, dar, din lipsa de posibilitati de cazare, am renuntat. Sper ca pe viitor sa avem mai mult noroc“, a precizat Gheorghe Stefan.
Valoarea totala a investitiei, Ă®n ceea ce priveste instalatia de nocturna, se ridica la suma de 55 de miliarde de lei, Ă®n timp ce reabilitarea tribunelor costa 17 miliarde de lei, iar amenajarea terenului de antrenament cu gazon artificial - 15 miliarde de lei. O alta investitie importanta este cea a pistei de atletism, Ă®n valoare de 13 miliarde de lei, aceasta urmĂ®nd a avea 5 culoare Ă®n jurul terenului de joc, iar pentru probele de 100 de metri se vor folosi 7 culoare. „S-a ales aceasta varianta a pistei pentru ca spatiul nu ne permite sa o facem mai lata, pe toata distanta Ă®n jurul terenului“, a explicat primarul de Piatra Neamt. De asemenea, s-au mai cheltuit 17 milioane lei pentru instalatia de sonorizare, 43 de milioane de lei pentru tabela de marcaj, 95 de milioane lei pentru Ă®mprejmuirea complexului sportiv si pentru amenajarea spatiilor, 70 de milioane pentru scaunele de aluminiu. Sistemul de control la accesul Ă®n stadion, deja instalat de la primul meci cu Gloria Bistrita, a costat aproximativ 40 de milioane, aceeasi suma asteptĂ®ndu-se a se cheltui si pentru un sistem de supraveghere video a tribunelor.

Articol afisat de 1783 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective