Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Functionari publici anchetati

Nici nu s-au stins ecourile anchetei penale în care au fost gasiti nevinovati primarul si secretarul comunei Grinties, ca politistii nemteni se pregatesc sa finalizeze un alt dosar privind retrocedari ilegale de terenuri cu vegetatie forestiera. Cele doua dosare se afla în curs de solutionare, cercetarile fiind efectuate fata de 11 functionari publici din cadrul comisiilor locale pentru aplicarea legilor fondului funciar din doua comune ale judetului. Din informatiile pe care le-am obtinut, am aflat ca este vorba de comisiile din cadrul a doua primarii de pe Valea Muntelui. Cele 11 persoane sînt cercetate sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice si neglijenta în serviciu. Comisarul Cezar Filip, din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor economice, ne-a confirmat existenta celor doua cauze penale si faptul ca acestea nu au nici o legatura cu fosta ancheta ce i-a avut în prim plan pe primarul si secretarul comunei Grinties. „ÃŽntr-adevar, exista aceste doua dosare penale, însa nu putem oferi mai multe informatii. Cele doua cazuri se afla în curs de solutionare si vizeaza anumite retrocedari ce au fost facute de catre comisiile din cadrul celor doua primarii“, a declarat Cezar Filip.
Reamintim ca, în urma cu cîteva saptamîni, primarul si secretarul comunei Grinties au fost declarati nevinovati de procurorii bacauani, în celebrul dosar privind reconstituirea dreptului de proprietate al unor cetateni din localitate. Decizia magistratilor de la Parchetul de pe lînga Curtea de Apel Bacau a surprins, mai ales ca, în prima faza, procurorii au acceptat propunerea politistilor nemteni de începerea a urmaririi penale împotriva lui Filip Azoitei si Iosif Cretu. Dosarul a fost instrumentat de catre politistii nemteni, acestia fiind de parere ca functionarii au comis mai multe infractiuni, respectiv fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu în forma calificata, neglijenta în serviciu si înselaciune. În opinia politistilor care au instrumentat dosarul, cei doi i-ar fi înselat pe Vasile V., Emilia P., Mariana C., Florin S., Vasile A., comitînd fals în înscrisuri sub semnatura privata. Mai exact, oamenii legii au fost de parere ca, în perioada 1992-1998, Filip Azoitei nu si-ar fi îndeplinit obligatiile de serviciu referitoare la constituirea si reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor suprafete de padure si a eliberat adeverinte provizorii pentru 36 de persoane. Acest lucru ar fi dus la împroprietarirea unora ce nu ar fi avut acest drept. Secretarul comunei, Iosif Cretu, a fost acuzat ca nu ar fi verificat datele înscrise în respectivele adeverinte.

Articol afisat de 1910 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective