Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesorii, nici nu protesteaza, nici nu stau acasa

Clopotelul va suna vineri, 15 septembrie, Ă®n toate scolile nemtene, Ă®n ciuda faptului ca sindicalistii din Ă®nvatamĂ®nt au cerut ca profesorii sa nu se prezinte la catedra. Si de aceasta data, cĂ®nd este vorba de un protest, sindicalistii nemteni se dovedesc a fi nealiniati cu cei care sĂ®nt hotarĂ®ti sa obtina de la guvernanti drepturile banesti pe care considera ca li se cuvin. Florin Florescu, liderul de sindicat la FSLI Neamt (Filiala Sindicatelor Libere din ĂŽnvatamĂ®nt) a declarat ca din judetul nostru vor pleca, la Bucuresti, doua autocare cu care se vor deplasa cadre didactice, personal auxiliar si nedidactic din scolile nemtene. „Joi noaptea, la ora 2, vor pleca din Piatra Neamt la Bucuresti doua autocare cu cadre didactice, personal auxiliar si cadre nedidactice, care vor participa la mitingul organizat de FSLI. ĂŽn functie de rezultatul acestei actiuni, ne vom organiza pentru a continua cu pichetarea Guvernului sau nu. ĂŽn Neamt, anul scolar se va deschide normal, din respect pentru copii si parintii lor. Pe 15 septembrie, se va intra la catedra, fara actiunile festiviste care se organizau de obicei cu aceste ocazii si fara a exista posibilitatea de a se prezenta exponenti ai oricarei formatiuni politice care sa faca fel de fel de reclamatii“, a declarat liderul de sindicat Florin Florescu.
Profesor Maria Cozma, directorul Scolii nr. 5 din Piatra Neamt, a declarat ca, Ă®n aceasta unitate de Ă®nvatamĂ®nt, anul scolar se va desfasura la fel ca Ă®n anii trecuti. „La noi la scoala, va avea loc deschiderea festiva, Ă®n cadrul careia vor fi prezentate cadrele didactice, dupa care vor urma activitatile organizatorice. Elevii vor primi manualele scolare si li se va da orarul pentru zilele urmatoare. Nu se vor face ore de curs pentru ca, Ă®nca, nu s-au terminat toate lucrarile pentru montarea geamurilor termopan si este curent Ă®n salile de clasa. Cadrele didactice de la scoala noastra nu se aliniaza cerintelor sindicatului. Asta e!“, a declarat directorul Maria Cozma.
Inspectoratul Scolar al judetului Neamt nu a luat nici o atitudine fata de propunerea sindicalistilor de a boicota începerea noului scolar si nici nu are vreo putere asupra dascalilor sa-i determine sa intre la ore, ori sa iasa în strada.
Negocierile dintre guvernanti si sindicalistii din învatamînt au esuat marti, 12 septembrie. Reprezentantii Guvernului le-au propus cadrelor didactice o crestere salariala de 6% - începînd cu 1 aprilie 2007, si de 7,5% - de la 1 octombrie 2007. În timp ce dascalii au cerut salarii mai mari cu 50%, media majorarii salariale, propusa de Guvern pentru 2007, este de doar 6,3%. Propunerea de crestere salariala pentru dascali este de 1,9% peste rata de inflatie prognozata pentru anul viitor. Cadrele didactice ramîn în topul celor mai prost platiti bugetari.
În judetul Neamt, sînt circa 9.200 de cadre didactice, personal auxiliar si cadre nedidactice, dintre care 8.114 sînt înscrise în sindicat.

Articol afisat de 1835 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective