Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bani mai multi pentru lucrari comunitare

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt a organizat ieri, 13 septembrie 2006, o masa rotunda, tema discutiei fiind subventionarea locurilor de munca Ă®n lucrari publice de interes comunitar. La discutii au fost invitati reprezentanti ai primariilor din judet, precum si cei ai sindicatelor si patronatelor. Discutiile pe aceasta tema au vizat modul de acordare a subventiilor, sumele de bani alocate pentru acestea si modul de distribuire. Directorul institutiei, Rodica Popescu, a mentionat ca Ă®n acest moment s-a cerut, pentru judetul Neamt, o suplimentare a bugetului pentru aceasta masura de stimulare a ocuparii fortei de munca, de circa 3,5 miliarde de lei. „ĂŽn fiecare an, avem alocata de la buget, pentru aceasta masura, o anumita suma. De exemplu, anul trecut, s-a reusit Ă®ncadrarea Ă®n munca a circa 2.000 de persoane. ĂŽn acest an, au fost mai putine persoane, doar 636. Am contactat toate cele 83 de primarii din judet, pentru a se stabili care sĂ®nt nevoile lor si cam cĂ®te persoane ar putea Ă®ncadra, dar, pĂ®na acum, nu au raspuns decĂ®t 31 din acestea. Am cerut o suplimentare cu 3,5 miliarde de lei a bugetului la Ă®ncadrarea somerilor Ă®n lucrari publice de interes comunitar, deoarece banii alocati initial, circa 36 de miliarde de lei, au fost, deja, epuizati, deoarece s-au platit, Ă®n 2006, conventii Ă®ncheiate anul trecut si banii s-au terminat“, a declarat directorul AJOFM, Rodica Popescu. ĂŽn acest an, solicitarile primariilor se vor depune pĂ®na Ă®n cel mai tĂ®rziu Ă®n luna noiembrie 2006, pentru ca plata sa se poata face pĂ®na la finele anului. Pentru a se stabili cu certitudine cum sĂ®nt folositi acesti bani, cei de la AJOFM au facut mai multe controale, dar, luna trecuta, au gasit mari nereguli. Parte din cei care ar fi trebuit sa fie la munca nici macar nu trecusera pe acolo. „La 12 primarii din judet am gasit nereguli si am luat masuri drastice. Am Ă®ncetat peste 200 de astfel de conventii si nu se vor mai da banii. Astfel de controale vor fi tot timpul si chiar le vom intensifica“, a adaugat Rodica Popescu. Acest tip de subventionare este o masura de stimulare a ocuparii adresata angajatorilor, prin care se realizeaza finantarea cheltuielior cu forta de munca selectata din rĂ®ndul somerilor, pentru realizarea unor programe de dezvoltare a comu-nitatilor locale.
În perioada 1 aprilie - 31 octom-brie, subventia este de 70% din salariul de baza minim brut pe tara. Pe perioada iernii, adica de la 1 noiembrie si pîna la 31 martie, facilitatea este mai mare, de un salariu de baza minim brut pe tara la care se adauga contributiile de asigurari sociale datorate de angajator, aferente acestuia. Ocuparea temporara în lucrari publice de interes comunitar este o alternativa pentru somerii care întîmpina greutati în reinsertia profesionala si contribuie, pentru o perioada de timp, la evitarea somajului de lunga durata. De la începutul anului, sînt în derulare 35 de conventii. Cu data de 1 septembrie, AJOFM a încheiat 5 conventii cu tot atîtea primarii, pentru 43 de oameni. Exista propuneri venite de la 31 de primarii pentru angajarea altor 553 de persoane.

Articol afisat de 1586 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective