Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spulberati de TIR

Un grav accident rutier, petrecut ieri, 13 septembrie, la orele amiezii, pe DN2-E85, în apropiere de Secuieni, s-a soldat cu ranirea grava a doua persoane, care risca sa ramîna paralizate. Impactul între un TIR din Bihor si Dacia „papuc“ a unui bacauan a fost atît de puternic încît autoturismul a fost împins circa 80 de metri. Lucratorii Biroului de Politie Rutiera (BPR) Roman au stabilit ca vina pentru producerea accidentului i-a apartinut soferului profesionist Pavel Ciuca, în vîrsta de 55 de ani, din Oradea, aflat la volanul autotrenului înmatriculat BH 09 ENI. Acesta nu a pastrat o distanta corespunzatoare în mers fata de Gheorghe Gherasim, în vîrsta de 52 de ani, din comuna Helegiu, aflat la volanul autoutilitarei Dacia 1304, înmatriculata BC 45 GMG, modificata pentru transportul animalelor.

Mincinos dovedit

La cîteva minute de la impact, bihoreanul a încercat sa induca în eroare pe toata lumea, acreditînd ideea ca Dacia „i-a taiat calea“. „Circulam dinspre Bacau catre Roman si, la intersectia catre Secuieni, o Dacie mi-a taiat calea, din partea stînga. Am frînat, dar am lovit-o cu partea din fata în spate. Erau doi raniti, mi-au spus oamenii care au oprit în trafic si i-au scos. Cel care l-a ajutat pe sofer sa iasa mi-a spus ca avea o sticla de bere între picioare si ca era baut“, a declarat Pavel Ciuca. ÃŽn prima faza, acesta a declarat verbal la fel si politistilor, care, însa, au verificat perimetrul pentru urme, dar si înregistrarea video de la o benzinarie din apropiere, dovedindu-i ca minte. „Din primele cercetari, a reiesit ca accidentul a fost cauzat de nerespectarea distantei corespunzatoare între autovehiculele în mers. Pavel Ciuca a sustinut atît varianta cu neacordarea de prioritate, de catre Dacie, cît si ca soferul acestei masini ar fi fost baut, dar a revenit în declaratii. Din cauza starii victimelor, nu s-a putut stabili daca acestea consumasera alcool, dar am trimis un lucrator la Iasi, sa verifice. ÃŽn cauza a fost întocmit dosar penal, sub aspectul savîrsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa“, a declarat comisarul Adrian Acozmei, seful BPR Roman.
Gheorghe Gherasim a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie forte de coloana cervicala si comotie cerebrala. Si mai grav ranit a fost pasagerul din dreapta acestuia, Ioan Rosu, în vîrsta de 37 de ani, din Filipesti, care a fost diagnosticat cu fractura de coloana cervicala, tetraplegie. Cei doi barbati au fost trimisi la Clinica de Neurochirurgie Iasi riscînd sa ramîna cu leziuni neurologice permanente.

Neatentia a facut victime

Si marti, 12 septembrie, au avut loc doua accidente rutiere, soldate cu tot atîtea victime, în Roman si comuna Tamaseni. Lucratorii BPR au stabilit ca, în jurul orei 14.55, Ioan I., în vîrsta de 29 de ani, din municipiu, aflat la volanul unui autoturism mixt, conducea pe strada Bogdan Dragos, dinspre Politie, iar, în momentul în care a virat dreapta, catre centru, a accidentat un pieton neatent. Razvan P., în vîrsta de 25 de ani, din localitate, beat fiind, s-a dezechilibrat de pe trotuar si a cazut, lovindu-se la cap de oblonul lateral dreapta spate al masinii. Tînarul a suferit leziuni care nu i-au pus viata în pericol. Dupa o ora, Iosif A., în vîrsta de 35 de ani, din Tamaseni, care stationa regulamentar cu o autobasculanta, pe un drum secundar din sat, nu s-a asigurat în timpul efectuarii manevrei de basculare a încarcaturii de lemne. Astfel, a fost accidentat cu oblonul din stînga spate al masinii Ioan B., în vîrsta de 70 de ani, din Tamaseni, care trecea pe lînga autovehicul. Septuagenarul a fost ranit destul de serios, dar este în afara oricarui pericol. Si în aceste cazuri au fost întocmite dosare penale, pentru vatamare corporala din culpa.

Articol afisat de 1895 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective