Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un batrîn s-a ales cu dosar penal pentru incendiere

Doua gospodarii nemtene din satul Plaiesu, comuna Timisesti, au fost afectate marti, 12 septembrie, de un incendiu care s-a soldat cu pagube de 300 de milioane de lei. Incendiul a fost provocat de Vasile Boaca, în vîrsta de 68 de ani, care a recurs la acest gest dupa o cearta cu membrii familiei, aflîndu-se în stare de ebrietate.
Barbatul a adunat niste haine vechi în bucataria de vara a locuintei sale si le-a dat foc folosind chibriturile. Au ars integral bucataria, o magazie cu suprafata de 50 de metri patrati, confectionata din lemn si chirpici, mai multe obiecte de mobilier, un televizor color si aproximativ zece kilograme de haine. Focul s-a extins si la locuinta vecinului sau, Vasile Pralea, unde au ars o magazie si cu un grajd cu suprafata de 60 de metri patrati, confectionat din lemn si chirpici, mai multe articole de mobilier si îmbracaminte.
Cea care a sesizat izbucnirea incendiului si a solicitat atît pompierii, cît si Postul de Politie Timisesti a fost nora sa, Maria Boaca.
La locul sinistrului s-au deplasat, cu doua autospeciale, pompierii militari din Tîrgu Neamt, care au localizat si stins incendiul.
Conform bilantului facut de pompieri si proprietari, în ambele gospodarii au fost înregistrate pagube de aproximativ 150 de milioane de lei. La fata locului s-au deplasat si politistii din comuna, care au demarat cercetarile specifice, pentru a stabili împrejurarile în care s-a produs incendiului.
Vasile Boaca este cercetat pentru comiterea infractiunii de distrugere prin incendiere, urmînd sa i se întocmeasca dosar penal.
Consumul excesiv de alcool continua sa genereze fapte antisociale si sa provoace pagube materiale si amaraciune în rîndul nemtenilor.
Tot cu dosar penal pentru distrugere prin incendiere s-a ales, la începutul saptamînii trecute, Constantin Bors, în vîrsta de 57 de ani, din satul Mastacan, comuna Dragomiresti, care a dat foc depozitului de furaje din gospodarie, dupa care a plecat de acasa. Conform bilantului întocmit de catre pompierii militari din Piatra Neamt, care au stins incendiul, au ars integral depozitul de furaje - cu suprafata de 24 de metri patrati si cu acoperis confectionat din lemn si învelitoare azbociment, 10 tone furaje, 8 metri cubi lemn de foc si doua tone de rumegus. Aici, pagubele au fost evaluate la aproximativ 50 de milioane de lei.
Conform precizarilor facute de catre politistii din Dragomiresti, care au fost prezenti la domiciliul familiei Bors, barbatul a vrut sa dea foc si casei, dar planul sau diabolic a fost zadarnicit de catre vecini.

Articol afisat de 1528 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective