Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sedintã de Consiliu Local relativ linistitã

Sedinta ordinarã a Consiliului Local al municipiului Roman, din 26 octombrie, a fost una relativ linistitã. Presedintele de sedintã, consilierul Mihail Florea, a reusit sã „tinã în mînã“ o adunare ce se anunta furtunoasã. Proiectul de hotãrîre privind aprobarea concesionãrii unor terenuri pentru constructii a primit aviz favorabil din partea comisiei de urbanism si s-a votat pentru concesionarea tuturor celor opt amplasamente, fãrã prea mari obiectii. Si proiectul privind aprobarea unui plan urbanism de detaliu pentru amplasarea atelierului electrice auto din strada Stefan cel Mare, al cãrui beneficiar este Costel Zamfir, a trecut cu 17 voturi pentru si douã abtineri. Proiectul de hotãrîre privind bugetul local a primit aviz favorabil din partea comisiei de buget si finante. Consilierul PNL Marius Popescu a dorit sã stie cine va executa lucrãrile de reparatii la centralele termice si i s-a rãspuns cã acestea vor fi executate de cãtre Acvaserv, numai în conditiile în care vor fi pornite centralele termice. Proiectul de hotãrîre a trecut cu 19 voturi pentru.
Un alt proiect de hotãrîre, supus atentiei alesilor locali, a fost cel legat de vînzarea a 36 de garsoniere, ca locuinte de serviciu, apartinînd Spitalului Municipal. Acesta a trecut cu 18 voturi pentru si unul împotrivã, al consilierului liberal Petre Bostinã, care a semnalat prezenta salariatei Mirela Sobec Brumã si pe listele ANL.
Nici un fel de obiectii nu a ridicat proiectul de hotãrîre privind cuantumul veniturilor potentiale ce pot fi obtinute de cei care solicitã ajutor social.
Aceeasi soartã a avut-o si proiectul de hotãrîre privind aprobarea concesionãrii serviciilor regulate de transport public local de cãlãtori, care a trecut tot cu 19 voturi „pentru“. Proiectul de hotãrîre privind aprobarea listei de acces si a listei de repartizare a locuintelor pentru tineret, destinate închirierii, pãrea a fi cel mai controversat, dar acesta a trecut atît de comisie, cît si de plenul consiliului.
„La repartizarea acestor locuinte s-a tinut cont de criteriile stabilite de legea locuintelor ANL, care sînt extrem de clare. Aceastã listã nu poate fi modificatã nici într-un fel. Existã, însã, o altã hotãrîre de Guvern care dã dreptul comisiilor speciale de învãtãmînt si sãnãtate sã aprobe numele de pe aceste liste, care în felul acesta rãmîn bãtute în cuie“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor.
Consiliul Local a aprobat, în final, sã se repartizeze învãtãmîntului opt locuinte, spitalului - opt, diferenta de 41 apartamente urmînd a fi datã celorlalte sectoare. Proiectul a trecut cu 17 voturi „pentru“ si douã abtineri. Contractul cadru de vînzare a cabinetelor medicale a fost, însã, punctul „cel mai fierbinte“ al ordinii de zi, acesta suscitînd mai multe discutii de ordin juridic, legate de cei care trebuie sã suporte cheltuielile de vînzare-cumpãrare. Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi „pentru“ si sapte „împotrivã“ ale consilierilor: Mihail Florea, Eusebiu Lupu, Elena Chitimus, Sorin Cazan, Petru Bostinã, Marius Popescu si Ligia Ionescu. Penultimul proiect de hotãrîre privitor la introducerea pe lista de furnizare a cãldurii a unor unitãti scolare a avut o singurã obiectie, a consilierului Marius Popescu, care a dorit sã primeascã lãmuriri privind soarta Seminarului Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe“. Primarul Dan Ioan Cãrpusor a precizat faptul cã imobilul Seminarului a fost cedat Primãriei de cãtre Fundatia „Melchisedec Stefãnescu“, dupã ce Legea învãtãmîntului a obligat Consiliul Local sã plãteascã si acestui liceu confesional toate utilitãtile. Proiectul a trecut cu 18 voturi „pentru“ si abtinerea consilierului Mihail Florea. ÃŽn Consiliul Consultativ al Spitalului va intra democratul Leonard Achiriloaei, fost consilier local, care a avut cîstig de cauzã în turul al II-lea de scrutin.
La punctul diverse, Sorin Cazan s-a interesat de ce nu a fost inclus pe ordinea de zi si proiectul privitor la acordarea titlului de „Cetãtean de Onoare“ Biancãi Perie, dublã campioanã mondialã la aruncarea ciocanului si antrenorului ei, Lucicã Cucos. Colegii sãi consilieri au apreciat ca lãudabilã initiativa, dar i-au atras atentia reprezentantului PC cã nu poate fi votat acest proiect de hotãrîre, pentru cã nu a fost trecut pe ordinea de zi.

Articol afisat de 1755 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective