Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

MORTUL VIU

• un sãbãonean lovit de tren a fost confundat la Morga Vaslui si luat acasã de o familie din Bãcesti • acesta a fost înhumat conform obiceiurilor ortodoxe • socul si groaza au apãrut cînd cel cu care fusese confundat nemteanul Stefan Iacob a venit acasã, viu si nevãtãmat de sãrbãtori •

Un bãrbat în vîrstã de 49 de ani, din comuna Sãbãoani, mort într-un accident feroviar, a ajuns sã fie înhumat în comuna Bãcesti, la limita dintre Neamt si Vaslui, în locul unui sãtean dispãrut de la domiciliu, însã viu si nevãtãmat, ale cãrui rude au identificat eronat cadavrul la morga Spitalului Judetean din judetul limitrof. Persoana respectivã a avut un soc imens în momentul în care s-a întors acasã, la finele lui 2006, de sãrbãtori, ca, de altfel, si cunoscutii acestuia, ce abia petrecuserã mortul la groapã si îl jeliserã. O altã încurcãturã, cauzatã de eroarea la identificarea cadavrului, a fost aceea cã defunctul, de religie catolicã, a fost înmormîntat conform ritualurilor ortodoxe. Constantin Toader Pãun, în vîrstã de 58 de ani, din Bãcesti, despre care se credea cã a murit, fusese plecat de fapt cîteva luni în Banat, la muncã, iar, între timp, familia, care nu a mai putut da sub nici o formã de el, l-a crezut mort.
ÃŽntreaga „tevaturã“ a pornit de la douã cazuri de disparitie, cel al bãcesteanului si cel al sãbãoneanului Stefan Iacob, înregistrate în decursul anului trecut. Politistii valsuieni aveau în lucru si un caz de moarte suspectã, în urma unui accident feroviar, petrecut pe 6 octombrie, în Halta CFR Bulboaca - Deleni, dintre Vaslui si Crasna, decedatul, cu identitate necunoscutã, fiind autopsiat si tinut la morga Spitalului Judetean Vaslui. ÃŽn încercarea de a stabili cine este mortul tãiat de tren, oamenii legii au contactat-o si pe Elena Pãun, sotia lui Constantin Toader Pãun, care, pe 11 noiembrie, a confundat cadavrul si a obtinut, apoi, certificat de deces. Femeia a luat trupul despre care credea cã este al sotului ei, înmormîntîndu-l, cîteva zile mai tîrziu, la Bãcesti.

Surprize macabre

Comunitatea din satul de la limita judetelor Neamt si Vaslui a jelit mortul si rudele i s-au îngrijit de „cele pãmîntesti“ sãptãmîni bune, pînã în preajma sãrbãtorilor de iarnã, cînd Constantin Toader Pãun a ajuns acasã si a aflat cã... murise. Dupã ce s-au „crucit“ toti cunoscutii sãi, iar rudele si-au revenit din soc, s-a ridicat problema legatã de identitatea celui din groapã. „Socul a fost foarte mare mai ales pentru cei din sat, cînd acest bãrbat a apãrut acasã. Prietenii si rudele îl jeliserã, îl cunosteau inclusiv preotul care a dus mortul la groapã si cel care i-a sãpat locul de veci. Pînã la urmã, s-a aflat cã a fost vorba despre o confuzie, Constantin Toader Pãun, care era despãrtit, în fapt, de nevastã, fiind plecat o perioadã la muncã în Banat, ca si cioban. Certificatul de deces a fost eliberat de cei din comuna Deleni, unde a avut loc tragedia, deci de acolo se va clarifica situatia. Decedatul din comuna Sãbãoani este în continuare înhumat aici, iar, din cîte stiu, familia acestuia nu a contactat, încã, primãria noastrã pentru demersuri în vederea deshumãrii“, a declarat Liliana Popa, referent în cadrul Serviciului de Stare Civilã din cadrul Primãriei Bãcesti.
Valeria Dascãlu, primarul comunei Sãbãoani, a declarat cã are cunostintã despre acest caz, iar familia victimei face demersuri pentru remedierea erorii. „Persoana din comuna noastrã, care a decedat lovitã de tren, era cunoscutã cu afectiuni psihice si dispãruse de la domiciliu. Nu am discutat, personal, cu sotia bãrbatului, însã am înteles cã face demersuri pentru ca sã îl aducã si sã îl înhumeze aici. Din punctul nostru de vedere nu avem probleme legate de acte, deoarece certificatele de deces trebuie eliberate acolo unde s-a înregistrat moartea“, a declarat primãrita Valeria Dascãlu.
Situatia trebuie reglementatã si din punctul de vedere al lui Constantin Toader Pãun, care nu mai are, practic, identitate. De altfel, acesta a avut probleme si cu rudele, care apucaserã sã-i vîndã din lucruri si, se pare, sã-i cheltuie din banii agonisiti.

Articol afisat de 2726 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective