Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

MORTUL VIU

• un săbăonean lovit de tren a fost confundat la Morga Vaslui si luat acasă de o familie din Băcesti • acesta a fost înhumat conform obiceiurilor ortodoxe • socul si groaza au apărut cînd cel cu care fusese confundat nemteanul Stefan Iacob a venit acasă, viu si nevătămat de sărbători •

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani, din comuna Săbăoani, mort într-un accident feroviar, a ajuns să fie înhumat în comuna Băcesti, la limita dintre Neamt si Vaslui, în locul unui sătean dispărut de la domiciliu, însă viu si nevătămat, ale cărui rude au identificat eronat cadavrul la morga Spitalului Judetean din judetul limitrof. Persoana respectivă a avut un soc imens în momentul în care s-a întors acasă, la finele lui 2006, de sărbători, ca, de altfel, si cunoscutii acestuia, ce abia petrecuseră mortul la groapă si îl jeliseră. O altă încurcătură, cauzată de eroarea la identificarea cadavrului, a fost aceea că defunctul, de religie catolică, a fost înmormîntat conform ritualurilor ortodoxe. Constantin Toader Păun, în vîrstă de 58 de ani, din Băcesti, despre care se credea că a murit, fusese plecat de fapt cîteva luni în Banat, la muncă, iar, între timp, familia, care nu a mai putut da sub nici o formă de el, l-a crezut mort.
Întreaga „tevatură“ a pornit de la două cazuri de disparitie, cel al băcesteanului si cel al săbăoneanului Stefan Iacob, înregistrate în decursul anului trecut. Politistii valsuieni aveau în lucru si un caz de moarte suspectă, în urma unui accident feroviar, petrecut pe 6 octombrie, în Halta CFR Bulboaca - Deleni, dintre Vaslui si Crasna, decedatul, cu identitate necunoscută, fiind autopsiat si tinut la morga Spitalului Judetean Vaslui. În încercarea de a stabili cine este mortul tăiat de tren, oamenii legii au contactat-o si pe Elena Păun, sotia lui Constantin Toader Păun, care, pe 11 noiembrie, a confundat cadavrul si a obtinut, apoi, certificat de deces. Femeia a luat trupul despre care credea că este al sotului ei, înmormîntîndu-l, cîteva zile mai tîrziu, la Băcesti.

Surprize macabre

Comunitatea din satul de la limita judetelor Neamt si Vaslui a jelit mortul si rudele i s-au îngrijit de „cele pămîntesti“ săptămîni bune, pînă în preajma sărbătorilor de iarnă, cînd Constantin Toader Păun a ajuns acasă si a aflat că... murise. După ce s-au „crucit“ toti cunoscutii săi, iar rudele si-au revenit din soc, s-a ridicat problema legată de identitatea celui din groapă. „Socul a fost foarte mare mai ales pentru cei din sat, cînd acest bărbat a apărut acasă. Prietenii si rudele îl jeliseră, îl cunosteau inclusiv preotul care a dus mortul la groapă si cel care i-a săpat locul de veci. Pînă la urmă, s-a aflat că a fost vorba despre o confuzie, Constantin Toader Păun, care era despărtit, în fapt, de nevastă, fiind plecat o perioadă la muncă în Banat, ca si cioban. Certificatul de deces a fost eliberat de cei din comuna Deleni, unde a avut loc tragedia, deci de acolo se va clarifica situatia. Decedatul din comuna Săbăoani este în continuare înhumat aici, iar, din cîte stiu, familia acestuia nu a contactat, încă, primăria noastră pentru demersuri în vederea deshumării“, a declarat Liliana Popa, referent în cadrul Serviciului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Băcesti.
Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani, a declarat că are cunostintă despre acest caz, iar familia victimei face demersuri pentru remedierea erorii. „Persoana din comuna noastră, care a decedat lovită de tren, era cunoscută cu afectiuni psihice si dispăruse de la domiciliu. Nu am discutat, personal, cu sotia bărbatului, însă am înteles că face demersuri pentru ca să îl aducă si să îl înhumeze aici. Din punctul nostru de vedere nu avem probleme legate de acte, deoarece certificatele de deces trebuie eliberate acolo unde s-a înregistrat moartea“, a declarat primărita Valeria Dascălu.
Situatia trebuie reglementată si din punctul de vedere al lui Constantin Toader Păun, care nu mai are, practic, identitate. De altfel, acesta a avut probleme si cu rudele, care apucaseră să-i vîndă din lucruri si, se pare, să-i cheltuie din banii agonisiti.

Articol afisat de 2352 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective