Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Impas cu deseurile de pe Platforma Chimicã Sãvinesti

Impas cu deseurile de pe Platforma Chimicã Sãvinesti

• fostul contract de preluare a deseurilor nu a mai fost actualizat • luni se va stabili ce se va întîmpla cu deseurile de pe Platformã •

O conditie impusã de proiectul ISPA, prin care a fost realizatã groapa ecologicã din Piatra Neamt, tine la distantã deseurile menajere produse în afara razei municipiului resedintã de judet. ÃŽn aceastã situatie, directorii societãtilor care functioneazã pe Platforma Chimicã Sãvinesti s-au întîlnit vineri, 5 ianuarie 2007, cu prefectul Toader Mocanu, presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, vicepresedintele CJ, Dumitru Badea, directorul Agentiei de Protectie a Mediului, Stefan Gal Pal, comisarul sef al Gãrzii de Mediu, Constantin Pavel, si viceprimarul de Piatra Neamt, Vasile Ouatu. „ÃŽntîlnirea a fost determinatã de situatia apãrutã la societãtile de pe Platforma Sãvinesti în urma rezilierii, începînd cu 1 ianuarie 2007, a contractului pe care acestea îl aveau cu SC Salubritas, pentru colectarea deseurilor menajere“, a declarat prefectul Toader Mocanu. Desi firma Brantner Servicii Ecologice SA a preluat de la societatea Salubritas serviciul de colectare a deseurilor menajere si de transport al acestora, acest contract nu a putut fi onorat deoarece, conform Protocolului ISPA, Groapa Ecologicã din Piatra Neamt nu poate prelua decît deseurile menajere de pe raza municipiului Piatra Neamt. Acest fapt a condus la imposibilitatea efectuãrii aceluiasi serviciu pentru deseurile menajere de la Sãvinesti.
Ioan Strãtilã, director general al societãtii RIFIL SA Sãvinesti, a precizat: „Este o încurcãturã organizatoricã. Salubritas ne-a comunicat înainte de Crãciun cã serviciul de transport deseuri va fi asigurat de o firmã nouã. Numai cã la depozitul ecologic nu se pot duce deseurile provenite din afara municipiului Piatra Neamt, adicã nici pe cele de pe platformã. Am identificat o celulã lîngã groapa ecologicã, nefinantatã de programul ISPA, în care ar putea fi transportate reziduurile care nu apar pe raza municipiului Piatra Neamt, ci în împrejurimi. Se stia din august de cãtre Primãria Piatra Neamt cã va apãrea aceastã situatie. Este o problemã generalã a întregii zone limitrofe a municipiului resedintã de judet“.
Pentru rezolvarea acestei probleme, luni, 8 ianuarie, va avea loc o nouã întîlnire între directorul general al societãtii RIFIL si responsabilii de la nivelul Primãriei Piatra Neamt, pentru gãsirea unei solutii tranzitorii, pînã la construirea unei gropi ecologice. Pe termen lung, conducerea Consiliului Judetean Neamt a afirmat cã intentioneazã construirea unei a treia celule în cadrul depozitului existent în Piatra Neamt, care sã deserveascã localitãtile arondate. Aceasta ar putea fi finalizatã în primul trimestru al anului 2008. Prefectul Toader Mocanu a subliniat faptul cã localitãtile trebuie stimulate sã facã investitii în serviciile comunale pentru preîntîmpinarea unor astfel de situatii.

Articol afisat de 1831 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective