Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Impas cu deseurile de pe Platforma Chimică Săvinesti

Impas cu deseurile de pe Platforma Chimică Săvinesti

• fostul contract de preluare a deseurilor nu a mai fost actualizat • luni se va stabili ce se va întîmpla cu deseurile de pe Platformă •

O conditie impusă de proiectul ISPA, prin care a fost realizată groapa ecologică din Piatra Neamt, tine la distantă deseurile menajere produse în afara razei municipiului resedintă de judet. În această situatie, directorii societătilor care functionează pe Platforma Chimică Săvinesti s-au întîlnit vineri, 5 ianuarie 2007, cu prefectul Toader Mocanu, presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, vicepresedintele CJ, Dumitru Badea, directorul Agentiei de Protectie a Mediului, Stefan Gal Pal, comisarul sef al Gărzii de Mediu, Constantin Pavel, si viceprimarul de Piatra Neamt, Vasile Ouatu. „Întîlnirea a fost determinată de situatia apărută la societătile de pe Platforma Săvinesti în urma rezilierii, începînd cu 1 ianuarie 2007, a contractului pe care acestea îl aveau cu SC Salubritas, pentru colectarea deseurilor menajere“, a declarat prefectul Toader Mocanu. Desi firma Brantner Servicii Ecologice SA a preluat de la societatea Salubritas serviciul de colectare a deseurilor menajere si de transport al acestora, acest contract nu a putut fi onorat deoarece, conform Protocolului ISPA, Groapa Ecologică din Piatra Neamt nu poate prelua decît deseurile menajere de pe raza municipiului Piatra Neamt. Acest fapt a condus la imposibilitatea efectuării aceluiasi serviciu pentru deseurile menajere de la Săvinesti.
Ioan Strătilă, director general al societătii RIFIL SA Săvinesti, a precizat: „Este o încurcătură organizatorică. Salubritas ne-a comunicat înainte de Crăciun că serviciul de transport deseuri va fi asigurat de o firmă nouă. Numai că la depozitul ecologic nu se pot duce deseurile provenite din afara municipiului Piatra Neamt, adică nici pe cele de pe platformă. Am identificat o celulă lîngă groapa ecologică, nefinantată de programul ISPA, în care ar putea fi transportate reziduurile care nu apar pe raza municipiului Piatra Neamt, ci în împrejurimi. Se stia din august de către Primăria Piatra Neamt că va apărea această situatie. Este o problemă generală a întregii zone limitrofe a municipiului resedintă de judet“.
Pentru rezolvarea acestei probleme, luni, 8 ianuarie, va avea loc o nouă întîlnire între directorul general al societătii RIFIL si responsabilii de la nivelul Primăriei Piatra Neamt, pentru găsirea unei solutii tranzitorii, pînă la construirea unei gropi ecologice. Pe termen lung, conducerea Consiliului Judetean Neamt a afirmat că intentionează construirea unei a treia celule în cadrul depozitului existent în Piatra Neamt, care să deservească localitătile arondate. Aceasta ar putea fi finalizată în primul trimestru al anului 2008. Prefectul Toader Mocanu a subliniat faptul că localitătile trebuie stimulate să facă investitii în serviciile comunale pentru preîntîmpinarea unor astfel de situatii.

Articol afisat de 1489 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective