Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cabana compozitorului Mircea Kiraly a ars din temelii

Cabana compozitorului Mircea Kiraly a ars din temelii

• aceasta era nelocuitã, proprietarul domiciliind în Bucuresti, si se pare cã sinistrul a fost provocat de un scurtcircuit la reteaua electricã • anuntat telefonic de cãtre vecini, ieri, Mircea Kiraly a pornit spre Neamt • casa de vacantã, localizatã în satul Ruginesti - comuna Hangu, a apartinut, initial, regizorilor Alexandru Dabija si Silviu Mãnutiu • în august 2000, în apropierea sa, Mircea Kiraly si-a unit destinul cu al actritei Simona Otilia Tatu •

O cabanã de vacantã din satul Ruginesti, comuna Hangu, situatã pe malul Lacului Bicaz, a fost mistuitã de flãcãri aproape în totalitate în mai putin de o orã, joi searã, 4 decembrie. Un incendiu devastator izbucnit în jurul orei 18.30 a fãcut ca din respectivul imobil, cu o suprafatã locuibilã de 240 de metri pãtrati, construit integral din lemn si acoperit cu dranitã, sã nu mai rãmînã decît temelia. Cum cabana nu este locuitã, iar proprietarul, compozitorul si scenaristul Mircea Kiraly, este stabilit la Bucuresti, focul a fost sesizat cu întîrziere de vecini. Vãzînd cã nu au nici o sansã sã stingã flãcãrile, sãtenii au cerut sprijinul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre primarul comunei Hangu, Gavril Lupu, desi s-au deplasat în zonã douã autospeciale cu efective sporite, din cauza zãpezii si a ghetei, acestea nu au putut ajunge la locul incendiului. Astfel, sãtenii, cãrora li s-a alãturat chiar primarul Gavril Lupu, s-au chinuit, au scos apã cu motopompa din lac, dar eforturile au fost zadarnice. „Pentru cã toatã cabana era din lemn care fusese lãcuit, a ars extrem de repede, ca un chibrit. Tot ce am putut face a fost sã izolãm focul în scopul protejãrii caselor din imediata apropiere“, a declarat primarul Gavril Lupu.
Potrivit precizãrilor fãcute de aceeasi sursã, cabana a fost construitã în urmã cu 20 de ani, avîndu-i, initial, ca proprietari pe regizorii Alexandru Dabija si Silviu Mãnutiu, iar ulterior pe Mircea Kiraly. Pentru cel din urmã, imobilul avea o mare valoare emotionalã: pe 26 august 2000, în apropierea casei de vacantã, în cadrul unui ceremonial aparte, desfãsurat în aer liber, acesta si-a oficializat - în fata ofiterului de stare civilã si a lui Dumnezeu - relatia cu actrita Simona Otilia Tatu.
Fiind anuntat telefonic cu privire la nefericita întîmplare, de cãtre vecini care aveau grijã de casa de vacantã, Mircea Kiraly s-a pornit, ieri, cãtre Hangu.
Pentru cã au ajuns la cabanã pe întuneric, iar constructia arsese din temelii, pompierii militari si politistii din comunã nu au reusit sã stabileascã din ce cauzã s-a produs sinistrul. Ieri, au ajuns din nou la fata locului, pentru clarificarea acestui aspect. Însã, pînã la închiderea editiei, cercetãrile nu fuseserã finalizate. Se pare, însã, cã incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalatia electricã.

Articol afisat de 2936 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective